Spondylosis

A spondylosis a degeneratív mozgásszervi megbetegedések közé tartozik, a csigolyák és csigolyaközti porckorongok degeneratív elváltozását jelenti. Kialakulása következtében a csigolyák közötti rés kisebb lesz az ellapult porckorongnak megfelelően, a csigolyákon pedig csontos peremek, kinövések, csőrök, kapcsok (spondylophyták) keletkeznek a fokozott igénybevételnek megfelelően.

Az esetek többségében ez végtagokba nem sugárzó, lokalizált fájdalmat okoz. Reflexesen a gerinc melletti hátizmok összehúzódását idézi elő, illetve tartási zavar alakul ki, a gerinc normális görbületei megváltoznak. Kialakulásának okai lehetnek elsődlegesek, korral járóak, illetve másodlagosak, melyek a gerinc statikai rendellenességei, túlterhelése, sérülései és megbetegedései következtében alakulnak ki. Mindezekhez erősen hozzájárul a gerinc és hátizomzat gyengesége. Kezelésében a nem-szteroid gyulladáscsökkentők, izomlazítók mellett gyógytorna, fizioterápia és balneoterápiás eljárások, súlyos esetben (neurológiai eltérések) műtéti beavatkozás is szóba jöhet.

spondylosis

Kivizsgálás: ortopéd szakorvos, reumatológus szakorvos

Terápia: fizioterapeuta-gyógytornász.

Budapesti Mozgásszervi Magánrendelő bejelentkezés telefonon: +36-1-44-33-433

Kérjen időpontot telefonon

Minél gyorsabban szeretne időpontot szakrendeléseinkre? Hívjon minket most!

Budai rendelő: +36 (1) 44-33-433

Pesti rendelő: +36 (1) 44-33-433

Közvetlen orvosválasztás!

Közvetlen orvosválasztás

Szeretné Ön kiválasztani kezelőorvosát? Tekintse meg budai és pesti rendelőnkben dolgozó orvosainkat és terapeutáinkat, és vegye fel vele közvetlenül a kapcsolatot!

Kérdezzen szakorvosainktól. Budapesti Mozgásszervi Magánrendelő tel:+3614433433

Kérdezzen orvosainktól

Fájdalom gyötri, de nem biztos a kiváltó okokban? Szeretné tudni panaszait milyen kezeléssekkel szüntethetné meg?
Írjon nekünk és szakorvosaink válaszolnak!

Pin It on Pinterest

Share This