ADATVÉDELMI ÉS ADATKEZELÉSI TÁJÉKOZTATÓ

A Budapesti Mozgásszervi Magánrendelő nem csak a kiváló, magas szakmai tudású, nagy tapasztalattal rendelkező szakemberekkel és a legmodernebb diagnosztikai, kezelési eljárásokkal, eszközök alkalmazásával kívánja garantálni a magas színvonalú ellátást, hanem biztosítani szeretné a hozzánk forduló Pácienseket arról, hogy adataik a legmagasabb szintű védelemben részesülnek. A Budapesti Mozgásszervi Magánrendelő ezért az Érintetteket (Pácienseket) az adatkezelés megkezdése előtt jelen adatkezelési tájékoztató útján kívánja tájékoztatni az adatok kezelésével kapcsolatos tényekről, így különösen az adatkezelések céljáról, jogalapjáról, az adatkezelések időtartamáról. Az Adatkezelési tájékoztatóban foglalt tájékoztatásunk kiterjed Pácienseink, szolgáltatásunkat igénybe vevő Érintettek adatkezeléseinkkel kapcsolatos jogaira és jogorvoslati lehetőségeire is.
Tájékoztatni szeretnénk Önt arról, hogy a hatályos szabályozás szerint Adatkezelőnek minősül Szolgáltatásunk. Mint Adatkezelőknek a személyes adatok kezelése során a jogszerűségre és tisztességességre kell törekednünk. Adatait úgy kell kezeljük, hogy az Ön számára átlátható legyen, Ön minden adatkezelési ponton tisztába kell legyen azzal, hogy személyes adatait hogyan gyűjtjük, azt hol és milyen módon használjuk fel, és adatait milyen módon, meddig kezeljük esetleg ezen adatokat bárki számára továbbítjuk-e.
A tisztességesség és átláthatóság elve megköveteli azt, hogy Ön tájékoztatást kapjon az adatok kezelésének körülményeiről, így a Budapesti Mozgásszervi Magánrendelő adatvédelmi és adatkezelési gyakorlatát jelen tájékoztatásban szeretnénk Önnel megosztani, mely részletes adatkezelési szabályzatunk elválaszthatatlan részét, mellékletét képezi. Az Adatkezelési tájékoztatóba foglalt politikánk egységes, bármelyik rendelésünket keresi fel ugyanezen elvek mentén történik adatkezelésünk.

Adatkezelő neve: MEDPORT EGÉSZSÉGÜGYI SZOLGÁLTATÓ KORLÁTOLT FELELŐSSÉGŰ TÁRSASÁG

RENDELŐ: BUDAI MOZGÁSSZERVI MAGÁNRENDELŐ
(1111 Budapest, Budafoki u. 15.)

PESTI MOZGÁSSZERVI MAGÁNRENDELŐ
(1133 Budapest, Pannónia u. 70.)

ÓBUDAI MOZGÁSSZERVI MAGÁNRENDELŐ
(1037 Budapest, Bokor u. 25.)

BMM GYERMEKORTOPÉDIAI MAGÁNRENDELŐ
(1052 Budapest, Haris köz 6.)

Székhely: 1114 Budapest, Bartók Béla utca 11-13.

Cégjegyzékszám: 01-09-945711

Adószám: 22941967-2-43
Képviselő: Dr. Moravcsik Bence Balázs

Adatvédelmi Tisztviselő: Dr. Moravcsikné Dr. Gazdag Gabriella

Adatvédelmi Tisztviselő elérhetősége: adatvedelem@bmm.hu

TÁJÉKOZTATÓNK CÉLJA ÉS HATÁLYA
(1) Adatvédelmi tájékoztatásunk célja, hogy megismertessük Önt a Budapesti Mozgásszervi Magánrendelő által alkalmazott adatvédelmi és adatkezelési elvekkel. Az Adatvédelmi és Adatkezelési Tájékoztatásban szabályozott adatvédelmi politikát, mint Adatkezelő magára nézve kötelező erővel ismer el egészségügyi szolgáltatásunk.
(2) A Tájékoztató rendelkezéseinek kialakításakor a Budapesti Mozgásszervi Magánrendelő különös tekintettel vette figyelembe az Európai Parlament és a Tanács 2016/679 Rendeletében („Általános Adatvédelmi Rendelet” vagy „GDPR”), és az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló 2011. évi CXII. törvény („Info. tv.”) rendelkezéseit és az egészségügyi adatok kezelésére vonatkozó „speciális” ágazati szabályozást, a 1997. évi XLVII. törvényt az egészségügyi és a hozzájuk kapcsolódó személyes adatok kezeléséről és védelméről.
ÁLTALÁNOS MEGHATÁROZÁSOK, FOGALMAK
(1) Személyes adat: Bármilyen adat vagy információ, amely alapján egy természetes személy („Érintett“) – közvetett vagy közvetlen módon – azonosíthatóvá válik.
(2) Egészségügyi adat: Egy természetes személy testi vagy pszichikai egészségi állapotára vonatkozó személyes adat, ideértve a természetes személy számára nyújtott egészségügyi szolgáltatásokra vonatkozó olyan adatot is, amely információt hordoz a természetes személy egészségi állapotáról.
(3) Érintett: Bármely meghatározott, személyes adat alapján azonosított vagy – akár közvetlenül, akár közvetve – azonosítható természetes személy. Szolgáltatásunkban érintett a Páciens (néhány esetben a hozzátartozó is), aki a szolgáltatást Egészségügyi Szolgáltatásunkban igénybe veszi.
(4) Orvosi titok: a gyógykezelés során az Adatkezelő tudomására jutott egészségügyi és személyazonosító adat, továbbá a szükséges vagy folyamatban lévő, illetve befejezett gyógykezelésre vonatkozó, valamint a gyógykezeléssel kapcsolatban megismert egyéb adat.
(5) Egészségügyi dokumentáció: a gyógykezelés során a betegellátó tudomására jutott egészségügyi és személyazonosító adatokat tartalmazó feljegyzés, nyilvántartás vagy bármilyen más módon rögzített adat, függetlenül annak hordozójától vagy formájától.
(6) Kezelést végző orvos: az érintett gyógykezelését végző vagy abban közreműködő orvos.
(7) Az Érintett hozzájárulása: Az érintett akaratának önkéntes, konkrét és megfelelő tájékoztatáson alapuló olyan konkrét cselekedete (félreérthetetlen és egyértelmű), ahol beleegyezését adja az őt érintő személyes adatok kezeléséhez.
(8) A magánrendelő: Az Egészségügyi szolgáltatás, ahol Ön az egészségügyi ellátást igénybe veszi, ahol a páciens vizsgálata történik. Jelen esetben a Budapesti Mozgásszervi Magánrendelő.
(9) Adatkezelés: Az alkalmazott eljárástól függetlenül a személyes adatokon végzett bármely művelet vagy a műveletek összessége, így különösen a személyes adatok gyűjtése, rögzítése, rendszerezése, tagolása, tárolása, átalakítása, megváltoztatása, felhasználása, lekérdezése, betekintése, felhasználása, közlése, továbbítása, terjesztése vagy egyéb módon hozzáférhetővé tétele, nyilvánosságra hozatala, összehangolása vagy összekapcsolása, korlátozása, törlése és megsemmisítése.
(10) Adatkezelő: Aki az adatkezelés céljait és eszközeit – önállóan vagy másokkal együtt – meghatározza. Jelen esetben a Budapesti Mozgásszervi Magánrendelő.
(11) Adatfeldolgozó: Az a szolgáltató, aki az adatkezelő nevében személyes adatokat kezel. Szolgáltatásunkban ilyen lehet a betegdokumentációra használatos szoftver, egy laborszolgáltató, de a könyvelés is, melyet minden típusú adatkezelésünknél pontosan meghatározunk.
(12) Adatfeldolgozás: Az adatfeldolgozók önálló döntést nem hoznak, kizárólag az adatkezelőkkel kötött szerződés, és a kapott utasítások szerint jogosultak eljárni. Az adatfeldolgozók 2018. május 25. napját követően a részünkre az Adatkezelők által továbbított és általuk kezelt vagy feldolgozott személyes adatokat a „GDPR“ által előírt rendelkezésekkel összhangban rögzítik, kezelik, ill. dolgozzák fel, és erről nyilatkozatot tesznek az Adatkezelők részére. Az Adatkezelők ellenőrzik az Adatfeldolgozók munkáját.
(13) Címzett: Az a természetes vagy jogi személy, akivel a személyes adatokat közlik.
(14) Adatvédelmi incidens: A biztonság olyan sérülése, amely a továbbított, tárolt vagy más módon kezelt személyesadatok véletlen vagy jogellenes megsemmisítését, elvesztését, megváltoztatását, jogosulatlan közlését vagy az azokhoz való jogosulatlan hozzáférést eredményezi.
AZ ADATKEZELÉS ELVEI, MÓDJA
(1) A Budapesti Mozgásszervi Magánrendelő, mint Adatkezelő a személyes adatokat jogszerűen és tisztességesen, valamint az átláthatóság elveinek, továbbá a hatályos jogszabályoknak és jelen Tájékoztató szabályozásának megfelelően kezeli.
(2) A Szolgáltatás igénybevételéhez elengedhetetlenül szükséges személyes adatokat a vonatkozó jogszabályokban meghatározott célból kezeljük vagy az Ön, mint Páciens hozzájárulása alapján, és kizárólag célhoz kötötten használjuk fel. A kezelt személyes adatok köre arányban áll az adatkezelés céljával, azon nem terjeszkedik túl.
(3) Minden olyan esetben, ha a személyes adatait a Budapesti Mozgásszervi Magánrendelő az eredeti adatfelvétel céljából eltérő célra kívánja felhasználni, erről Önt tájékoztatjuk, és ehhez előzetes, és hozzájárulását megszerezzük, illetőleg lehetőséget biztosítunk Pácienseink számára, hogy a felhasználást megtiltsák.
(4) Mint Adatkezelők a megadott személyes adatokat nem ellenőrizzük. A megadott személyes adatok megfelelőségéért kizárólag az azt megadó személy, tehát Ön felel. Így kérjük Önt/Önöket, hogy amikor az adatokat megjeleníti(k) vagy bediktálja(k) magánrendelőinkben, azt minden esetben ellenőrizze(k) vissza! Amennyiben mégis azt tapasztalja(k), hogy adatai(k) helytelenül szerepelnek, a tájékoztató „Páciens jogai és érvényesítésük módja” megjelölésű pontjában meghatározottak szerint a helyesbítés jogával élhet(nek).
(5) A 16. életévét be nem töltött személy – Érintett – személyes adatai a felette szülői felügyeletet gyakorló nagykorú személy hozzájárulása esetén kezelhetjük. Mint Adatkezelőknek nem áll módunkban a hozzájáruló személy jogosultságát, illetve nyilatkozatának tartalmát ellenőrizni, így a Páciens, illetve a felette szülői felügyeletet gyakorló személy szavatol azért, hogy a hozzájárulás megfelel a jogszabályoknak. Kérjük ennek tudomásul vételét!
(6) A Budapesti Mozgásszervi Magánrendelő által kezelt személyes adatokat a jelen Tájékoztatóban meghatározott Adatfeldolgozókon, valamint egyes – a jelen Tájékoztatóban hivatkozott – Címzetteken kívül harmadik félnek át nem adjuk.
(7) A Budapesti Mozgásszervi Magánrendelő a kezelt személyes adat helyesbítéséről, korlátozásáról, illetve törléséről az érintett Pácienst, továbbá mindazokat értesíti, akiknek korábban a személyes adatot adatkezelés céljára továbbította. Az értesítést csak akkor mellőzzük, ha ez az adatkezelés céljára való tekintettel az érintett jogos érdekét nem sérti.
ADATKEZELÉSEINK BEMUTATÁSA
(1) Budapesti Mozgásszervi Magánrendelő egészségügyi szolgáltató gazdasági társaság. A Páciensek vizsgálatait, kezeléseit magánellátás keretei között végezzük, nem finanszírozott szolgáltatóként.
(2) A Budapesti Mozgásszervi Magánrendelőt a Pácienseink önként keresik fel és maguk választják meg az ellátást, amit igénybe kívánnak venni.
(3) A Budapesti Mozgásszervi Magánrendelővel kapcsolatba kerülő Pácienseink – bármelyik ellátásunkat is veszik igénybe- ugyanazon adatkezelési gyakorlattal találkozhatnak.
(5) Mozgásszervi Magánrendelőnk a természetes személyazonosító adatokat az Érintettől veszi fel. Munkatársaink az okmányokat kizárólag abból a célból vizsgálják, hogy ellenőrizzék az adatok helyességét, de másolatot egyetlen esetben sem készítenek róla.
AZ ALÁBBI ADATAIT KEZELJÜK AKKOR, AMIKOR EGYÉSZSÉGÜGYI SZOLGÁLTATÁST VESZ IGÉNYBE A BUDAPESTI MOZGÁSSZERVI MAGÁNRENDELŐBEN:

AZ EGÉSZSÉGÜGYI ELLÁTÁSSAL ÖSSZEFÜGGŐ ADATOK KEZELÉSE (Az ellátás – kezeléssel kapcsolatos – fotó-dokumentációja is)

Amikor Ön felkeresi a Budapesti Mozgásszervi Magánrendelőt és igénybe veszi az ellátásunkat, az ellátást igazoló és leíró (az ellátás részeként készült fotódokumentáció) dokumentációjába feltűntetjük adatait. Az adatkezelésnek célja az egészség megőrzésének, javításának, fenntartásának előmozdítása, az eredményes gyógykezelési tevékenység elősegítése, ideértve a szakfelügyeleti tevékenységet is. Cél továbbá az Érintett egészségi állapotának nyomon követése, a betegjogok érvényesítése. A fotódokumentáció az egészségügyi ellátás részeként készül.

A személyes adatok tervezett kezelésének célja: Pácienseink vizsgálata, kezelése és annak dokumentálása.
Adatkezelés jogalapja: Jogi kötelezettség jogalapja (1997. évi CLIV. Törvény az egészségügyről; 1997. évi LXXXIII. Törvény a kötelező egészségbiztosítás ellátásairól, 62/1997. (XII. 21.) NM rendelet az egészségügyi és a hozzájuk kapcsolódó személyes adatok kezelésének egyes kérdéseiről)
Érintettek kategóriái: A szolgáltatást igénybe vevő Páciensek.
Kezelt személyesadatok: Az azonosításhoz és ellátáshoz szükséges adatok: név, születési név, TAJ, lakcím, születési hely és idő, az ellátással összefüggő adatok.
Címzett: Nemzeti Egészségbiztosítási Alapkezelő,
Adatfeldolgozó: ARTERIA Betegirányítási Rendszer
Tárolási hely: Dokumentációink egy része papíron, más része pedig elektronikusan keletkezik. Elektronikus dokumentáció számítógépen, papíralapú dokumentáció zárható szekrényekben.
Adattovábbítás: Amennyiben műtéti előjegyzés történik a műtétet végző intézménybe az adatok – hozzájárulással- továbbításra kerülnek. Műtétet végző intézmény: EMINEO EGÉSZSÉGÜGYI SZOLGÁLTATÓ KFT.
Adatkezelés tervezett időtartama: 1997. évi XLVII. törvény az egészségügyi és a hozzájuk kapcsolódó személyesadatok kezeléséről és védelméről rendelkező jogszabály és a 1997. évi LXXXIII. Törvény a kötelező egészségbiztosítás ellátásairól szóló szabályozásban és a 62/1997. (XII. 21.) NM rendelet az egészségügyi és a hozzájuk kapcsolódó személyes adatok kezelésének egyes kérdéseiről meghatározott időtartam (Eütv. 30. § (1) bekezdése szerint az adatfelvételtől számított 30 év, zárójelentések esetében 50 év, képalkotódiagnosztikai felvételek esetében 10 év).

Szeretnénk kedves Pácienseink figyelmét felhívni arra, hogy papíron és egyéb, elsősorban digitális adathordozón – a vizsgálathoz – hozott korábbi ellátási eredményeket, leleteket nem kívánjuk tárolni. A kezelőorvos a Páciens részére azt áttekintés és esetleges rögzítés után visszaadja. Amennyiben a Páciens a leletét a rendelőben felejti, a rendelésen való megjelenést követő 90 napig szolgáltatásunk zártan őrzi. Az elfelejtett leletet személyesen – a Páciensnek – tudjuk visszaadni 90 napon belül, a páciens hitelt érdemlő igazolását követően. 90 nap elteltével a keresetlen leleteket végleg megsemmisítjük, arról másolatot nem készítünk!

ÉRDEKLŐDÉS, BEJELENTKEZÉS ELLÁTÁSRA, IDŐPONT-EGYEZTETÉS A BUDAPESTI MOZGÁSSZERVI MAGÁNRENDELŐBE

A személyes adatok tervezett kezelésének célja: Páciensek időpont-egyeztetési célú megkeresései, időpontfoglalás.
Adatkezelés jogalapja: Szerződéses jogalap, Jogos érdek.
Érintettek kategóriái: Az ellátás igénybevételét kezdeményező Páciensek.
Kezelt személyesadatok: Név, telefonszám, e-mail cím, választott ellátás, időpont. Telefonszámát és e-mail elérhetőségét a könnyebb kapcsolattartás végett kezeljük.
Tárolási hely: Betegirányítási Szoftverünkben tároljuk adatait.
Adatfeldolgozó: ARTERIA Betegirányítási Szoftver; Gazdag András egyéni vállalkozó (Weboldal üzemeltetője); Tóth és Társai Bt. (Facebook chatbot közvetlen foglalási rendszer)
Adatkezelés tervezett időtartama: A bejelentkező e-mailek törlése az aktuális negyedév zárását követően történik. A betegirányítási szoftverben történt bejelentkezések törlése az tárgyév pénzügyi zárását követően történik. Amennyiben páciensünk a bejelentkezést követően nem jelenik meg a vizsgálaton a naptárbejegyzésből negyedévente törlésre kerül a bejegyzés.

Tájékoztatjuk kedves Pácienseinket, hogy amennyiben hozzátartozójuk vagy más személy (mint harmadik fél) adatait jeleníti meg, úgy kötelesek gondoskodni arról, hogy a harmadik fél beleegyezésével rendelkezzenek! Ennek ellenőrzését nem áll módunkban megtenni! Amennyiben, mint szülő/gondviselő kiskorú gyermeke számára foglal időpontot, szükséges hozzájárulása gyermekei adatainak kezeléséhez.

TELEFONHÍVÁSOK RÖGZÍTÉSE

A személyes adatok tervezett kezelésének célja: Minőségbiztosítási cél
Adatkezelés jogalapja: Hozzájárulás jogalap.
Érintettek kategóriái: Az ellátás igénybevételét kezdeményező Páciensek.
Kezelt személyesadatok: Hangfelvétel.
Tárolási hely: Call Center Szoftver.
Adatfeldolgozó: Adertis Kft. (székhely: 1133 Budapest, Gogol u. 13.; Cg: 01-09-919558; Asz: 14781218-2-41)
Adatkezelés tervezett időtartama: 2 év.

Felhívjuk kedves Pácienseink figyelmét, hogy amennyiben a hangrögzítéshez nem járulnak hozzá a hívás még a hangrögzítést megelőzően megszakítható. A bejelentkezés és ellátással kapcsolatos kérdéseiket ebben az esetben levélben és személyesen tehetik meg!

SZÁMLÁKKAL ÖSSZEFÜGGŐ ADATOK KEZELÉSE

Az ellátást követően a Budapesti Mozgásszervi Magánrendelő számlát állít ki, így a számlázással összefüggő adatait a továbbiakban kezeljük. A fizetés minden esetben Egészségügyi Szolgáltatásunk recepcióján történik a vizsgálatokat követően, ahol munkatársaink kiállítják Önnek a végszámlát.

A személyes adatok tervezett kezelésének célja: Pénzügyi elszámolás, bizonylati rend.
Adatkezelés jogalapja: Jogi kötelezettség jogalapja (2000. évi C. törvény a Számvitelről; 2007. évi CXXVII. törvény az általános forgalmi adóról).
Érintettek kategóriái: Minden Érintett, akiknek nevére számla kiállítására került sor.
Kezelt személyesadatok: Számlafizető neve és számlázási címe, esetenként Egészség Pénztári Tagság azonosítója, ellátás típusa, végösszeg.
A személyesadatok címzettje: Nemzeti Adó- és Vámhivatal
Adatfeldolgozó: ARTERIA Betegirányítási Rendszer, Czinege Adótanácsadó Kft. (Székhely: 1046 Budapest, Eötvös utca 2/a; Adószám: 10275560-2-41); Naturasoft ügyviteli szoftver; szamlazz.hu számlázó program.
Tárolási hely: Adatkezelő Központjában és telephelyein zártan és a Könyvelőiroda irodájában.
Adatkezelés tervezett időtartama: 2000. évi C. törvény a Számvitelről; 2007. évi CXXVII. törvény az általános forgalmi adóról szóló rendelkezései szerint 8+ 1 év időtartamban.

Tájékoztatjuk, hogy amennyiben hozzátartozója vagy más személy (mint harmadik fél) adatait jeleníti meg, úgy köteles gondoskodni arról, hogy a harmadik fél beleegyezésével Ön rendelkezzen! Ennek ellenőrzését nem áll módunkban megtenni!

EGÉSZSÉGÜGYI ELLÁTÁSHOZ KAPCSOLÓDÓ TUDOMÁNYOS PUBLIKÁCIÓS CÉLÚ FOTÓ-DOKUMENTÁCIÓVAL ÖSSZEFÜGGŐ ADATOK KEZELÉSE

Ezen fotódokumentáció segítségével szeretnénk végigkísérni és dokumentálni a kezelés folyamatát, mely lehetőséget biztosít a Budapesti Mozgásszervi Magánrendelő számára, hogy az így elkészített fotókat Mozgásszervi Magánrendelőnk tudományos előadásokon felhasználhassuk. A közzétett fotódokumentáció „előtte-utána“ esetként segíti megismertetni az elvégzett különleges és látványos kezeléseket.

A személyes adatok tervezett kezelésének célja: Az egészségügyi ellátás fotó dokumentációja.
Adatkezelés jogalapja: Az Ön, mint Páciens hozzájárulása.
Érintettek kategóriái: Azon Páciensek, akik hozzájárultak az esetük bemutatásához.
Kezelt személyesadatok: Név, ellátás fotói (azonosításra alkalmatlan módon).
Adatfeldolgozó: ARTERIA Betegirányítási Rendszer
Adatkezelés tervezett időtartama: Az érintett Páciens visszavonásáig.

EGÉSZSÉGÜGYI ELLÁTÁSHOZ KAPCSOLÓDÓ VÉLEMÉNYKÖZLÉS ÉS ARCKÉP, VALAMINT EZEK FELHASZNÁLÁSA PUBLIKÁCIÓS CÉLLAL

A személyes adatok tervezett kezelésének célja: Online rendelői publikáció.
Adatkezelés jogalapja: Az Ön, mint Páciens hozzájárulása.
Érintettek kategóriái: Azon Páciense, akik ehhez hozzájárulásukat adták.
Kezelt személyesadatok: Páciens véleménye, név (akár anonim, azonosításra alkalmatlan módon).
Adatfeldolgozó: Gazdag András EV.
Adatkezelés tervezett időtartama: Az érintett Páciens visszavonásáig.

ÚJ PÁCIENS AJÁNLÁSA AZ EGÉSZSÉGÜGYI SZOLGÁLTATÁST IGÉNYBE VEVŐ PÁCIENS RÉSZÉRŐL

A személyes adatok tervezett kezelésének célja: A szolgáltatás szélesebb körben történő ismertetése.
Adatkezelés jogalapja: Hozzájárulás.
Érintettek kategóriái: Új Páciensek.
Kezelt személyesadatok: Név, telefonszám, e-mail cím.
Adatkezelés tervezett időtartama: Az érintett Páciens visszavonásáig.

BETEGELÉGEDETTSÉG MÉRÉSÉRE HASZNÁLT – KÉRDŐÍVBEN FELTŰNTETETT- ADATOKKAL KAPCSOLATOS ADATKEZELÉS

A személyes adatok tervezett kezelésének célja: Minőségbiztosítás.
Adatkezelés jogalapja: Az Ön, mint Páciens hozzájárulása.
Érintettek kategóriái: Páciensek.
Kezelt személyesadatok: Név, telefonszám (akár anonim, azonosításra alkalmatlan módon).
Adatfeldolgozó: MailMaster; Gazdag András EV.
Adatkezelés tervezett időtartama: Az érintett Páciens visszavonásáig.

HÍRLEVÉL KÜLDÉSÉVEL ÖSSZEFÜGGŐ ADATOK KEZELÉSE

Ezen adatok kezelése akkor történik, amikor Ön hozzájárul a hírlevelek küldéséhez. Hírleveleink küldésével a Budapesti Mozgásszervi Magánrendelő marketingcélú megkereséseivel szeretné Önt tájékoztatni Egészségügyi Szolgáltatásunkban elérhető új kezelésekről, esetlegesen kihirdetett aktuális akciókról.

A személyes adatok tervezett kezelésének célja: Meglévő és leendő Pácienseink marketing célú tájékoztatása.
Adatkezelés jogalapja: az Ön hozzájárulása.
Érintettek kategóriái: a Hírlevelére feliratkozó érdeklődők.
Kezelt személyesadatok: Név, e-mail cím.
Adatfeldolgozó: MailMaster, Gazdag András EV
Adatkezelés tervezett időtartama: Az Érintett által történő visszavonásig, leíratkozásig.

Tájékoztatjuk, hogy amennyiben hozzátartozója vagy más személy (mint harmadik fél) adatait jeleníti meg, úgy köteles gondoskodni arról, hogy a harmadik fél beleegyezésével Ön rendelkezzen!

KAMERÁS MEGFIGYELÉSSEL KELETKEZETT ADATOK KEZELÉSE.

Tájékoztatjuk Önöket, hogy a Budapesti Mozgásszervi Magánrendelő táblával jelzett területein és helyiségeiben elektronikus megfigyelőrendszert alkalmaz, amely képrögzítést és tárolást is lehetővé tesz. A kamerás megfigyelő – és rögzítőrendszer működtetése az Adatkezelő és Pácienseinek jogos érdekének védelme. Kamerát alkalmazunk a bejáratnál, mely csak élőképet mutat az érkezés és távozás követésére, a recepciónál a pénzforgalom biztonsága miatt. A váró és folyosó azon részén, ahol a recepcióról nem belátható terek helyezkednek el a kamera csak élőképet mutat, de rögzítést nem végez. A Kamerákra vonatkozó szabályozásunkat Kamera Szabályzatunk részletesen is rögzíti.

A személyes adatok tervezett kezelésének célja: Pácienseink és a Budapesti Mozgásszervi Magánrendelő biztonsága, vagyonvédelme.
Adatkezelés jogalapja: Jogos érdekünk.
Érintettek kategóriái: Minden a Budapesti Mozgásszervi Magánrendelő területére belépő Érintett (természetes személy), akik a kihelyezett tájékoztatást (piktogram) követően a szolgáltatás területére belépnek (ráutaló magatartásukkal elfogadják a tájékoztatást)
Adatkezelés tervezett időtartama: Maximum 3 nap, de az Érintett által történő törlésig, tiltakozásig

A PÁCIENS JOGAI, ÉRVÉNYESÍTÉSÜK MÓDJA
Tájékoztatás és személyesadatokhoz hozzáférés
(1) Ön, mint Páciens kérheti, hogy a Budapesti Mozgásszervi Magánrendelő tájékoztassa, kezeli-e a személyes adatát, és ha igen, akkor az általunk kezelt személyes adatokhoz biztosítsunk az Ön számára hozzáférést.
(2) Személyes adatainak kezelésével kapcsolatosan bármikor írásban fordulhat hozzánk. A Budapesti Mozgásszervi Magánrendelő címére küldött ajánlott vagy tértivevényes-ajánlott levélben, illetve a Budapesti Mozgásszervi Magánrendelő mail címre – adatvedelem@bmm.hu – küldött e-mailben tájékoztatást is kérhet. A levélben küldött tájékoztatás kérést akkor tekintjük hitelesnek, ha a megküldött kérelem alapján a Páciens egyértelműen beazonosítható. Az e-mailben küldött tájékoztatás kérést a Budapesti Mozgásszervi Magánrendelő csak akkor tekinti hitelesnek, ha azt a Páciens regisztrált e-mail címéről küldik. Ez azonban nem zárja ki azt, hogy a tájékoztatás megadása előtt a Budapesti Mozgásszervi Magánrendelő adatvédelmi tisztviselője a Pácienst más módon is beazonosítsa.
(3) A tájékoztatás kérése kiterjedhet, a Páciensről az Adatkezelő által kezelt adataira, azok forrására, az adatkezelés céljára, jogalapjára, időtartamára, az esetleges adatfeldolgozók nevére és címére, az adatkezeléssel összefüggő tevékenységekre, valamint a személyes adatoknak továbbítása esetén arra, hogy kik és milyen célból kapták vagy kapják meg adatait.
Helyesbítéshez való jog
(1) Ön kérheti a Budapesti Mozgásszervi Magánrendelőtől, hogy az általunk kezelt pontatlan személyes adatait helyesbítsük. Figyelembe véve az adatkezelés célját, kérheti a hiányos személyes adatok kiegészítését is.
Törléshez való jog
(1) A Páciens kérheti a Budapesti Mozgásszervi Magánrendelő által kezelt személyes adatainak törlését. A törlés megtagadható ha a személyes adatok kezelésére jogszabály felhatalmazást ad! Tehát, amennyiben Ön a IV. Pontban feltüntetett „Adatkezeléseink felsorolása és célja” fejezetben található egyes adatkezeléseknél, az adatkezelés jogalapja résznél a „jogi kötelezettség jogalapja” megjelölést látja, azon adatok törlését nem áll módunkban megtenni, mert az adatok tárolását jogszabály írja elő a Budapesti Mozgásszervi Magánrendelő számára. Ilyen adatok különösen az egészségügyi ellátással és számlázással összefüggő adatkezelések. A törlési kérelem megtagadásáról minden esetben tájékoztatjuk Önt, megjelölve a törlés megtagadásának indokát. Személyes adat törlésére irányuló igény teljesítését követően, annak teljesítése esetén azonban felhívjuk figyelmét, hogy a korábbi (már törölt) adatok nem állíthatók helyre!
Az adatkezelés korlátozásához való jog
(1) Ön, mint szolgáltatásunkat igénybe vevő Páciens kérheti, hogy személyes adatainak kezelését a Budapesti Mozgásszervi Magánrendelő korlátozza, akkor, ha Ön vitatja a kezelt személyes adatok pontosságát. Ebben az esetben a korlátozás arra az időtartamra vonatkozik, amely lehetővé teszi, hogy az Adatkezelő ellenőrizze a személyes adatok pontosságát.
(2) Kérheti, hogy személyes adatainak kezelését a Budapesti Mozgásszervi Magánrendelő korlátozza akkor is, ha az adatkezelés jogellenes, de Ön, mint Páciens ellenezi a kezelt személyes adatok törlését, és ehelyett kéri azok felhasználásának korlátozását.
(3) Kérheti, hogy személyes adatainak kezelését a Budapesti Mozgásszervi Magánrendelő korlátozza, ha az adatkezelés célja ugyan már megvalósult, de Ön igényli azok Adatkezelő általi kezelését jogi igények előterjesztéséhez, érvényesítéséhez vagy védelméhez.
Az adathordozhatósághoz való jog
(1) A Páciens kérheti, hogy a Budapesti Mozgásszervi Magánrendelő a Páciens által rendelkezésére bocsátott és automatizált módon kezelt személyes adatokat géppel olvasható formátumban megkapja vagy azokat egy másik Adatkezelő részére továbbítsa. Ez nem vonatkozik az egészségügyi adatokra.
A tiltakozáshoz való jog
(1) A Páciens tiltakozhat személyes adatainak kezelése ellen amennyiben a személyes adatok kezelése közvetlen üzletszerzés érdekében történik.
ELJÁRÁSI SZABÁLYOK
(1) Amennyiben a Budapesti Mozgásszervi Magánrendelőhöz kérelem érkezik be, úgy a lehető leggyorsabban, de legkésőbb 30 napon belül írásban tájékoztatjuk Önt a kérelem alapján foganatosított intézkedésekről.
(2) Amennyiben a kérelem összetettsége vagy egyéb objektív körülmény indokolja, a fenti határidő egyszer, legfeljebb 60 nappal meghosszabbítható. A határidő meghosszabbításáról írásban értesítjük Önt a meghosszabbítás megfelelő indokolásával együtt.
(3) Az első tájékoztatást ingyenesen biztosítjuk, kivéve, ha:
a Páciens ismételten, lényegében változatlan tartalomra kér tájékoztatást, intézkedést;
a kérelem egyértelműen megalapozatlan;
a kérelem túlzó.

(4) Amennyiben a kérelmező papíralapon, vagy elektronikus adathordozón (CD-n vagy DVD-n) kéri az adatok átadását, úgy Adatkezelő az érintett adatok egy másolati példányát ingyenesen átadja a kért módon (kivéve, ha a választott platform technikailag aránytalan nehézséget jelentene). Minden további igényelt példányért adminisztrációs díjat számolhat fel, melyről előre tájékoztatjuk a kérelmezőt.

(5) A Budapesti Mozgásszervi Magánrendelő a kérelemre adandó válaszát elektronikus formában teszi meg, kivéve, ha:
az Érintett kifejezetten eltérő módon kéri a választ, és az nem okoz indokolatlanul magas többletkiadást Szolgáltatásunknak;
A Budapesti Mozgásszervi Magánrendelő nem ismeri az Érintett elektronikus elérhetőségét.
ADATBIZTONSÁG
(1) A Budapesti Mozgásszervi Magánrendelő által kezelt adatokat – mind papír, mind elektronikus formában – a székhelyén és a telephelyein őrzi.
(2) Az elektronikusan kezelt adatok védelme érdekében a technika mindenkori állása szerint megfelelő szintű biztonságot nyújtó megoldásokat alkalmazunk. A megfelelőség vizsgálata során különös hangsúlyt kap az Egészségügyi Szolgáltatásunkban végzett adatkezelés során felmerülő kockázat mértéke.
(3) A Budapesti Mozgásszervi Magánrendelő mindent megtesz annak érdekében, hogy gondoskodjon a szolgáltatást igénybe vevő Páciensek adatainak biztonságáról, megteszi továbbá azokat a szükséges technikai és szervezési intézkedéseket és kialakítja azokat az eljárási szabályokat, amelyek az Rendelet, valamint az egyéb adat- és titokvédelmi szabályok érvényre juttatásához szükségesek.
(4) A Budapesti Mozgásszervi Magánrendelő adatbázisában tárolt érintetti adatokhoz kizárólag a Budapesti Mozgásszervi Magánrendelő erre kifejezett jogosultsággal rendelkező munkatársai férhetnek hozzá a hozzáférési szintek kialakított mértékéig.
(5) Biztosítjuk, hogy a felvett, tárolt, illetve kezelt adatok védettek legyenek, illetőleg megakadályozzuk azok véletlen elvesztését, jogtalan megsemmisülését, jogosulatlan hozzáférését, jogosulatlan felhasználását és jogosulatlan megváltoztatását, jogosulatlan terjesztését. E kötelezettség teljesítésére a Budapesti Mozgásszervi Magánrendelő minden olyan harmadik felet felhív, akik részére személyes adatokat továbbít.
(6) Szolgáltatásunk informatikai rendszerét tűzfallal védi a jogosulatlan hozzáférés ellen.
(7) Az Adatkezelő, és esetlegesen igénybe vett Adatfeldolgozói mindenkor védelmet biztosítanak informatikai rendszereik ellen irányuló csalás, kémkedés, vírusok, betörések, rongálás, természeti csapások ellen. Egészségügyi Szolgáltatásunk, mint Adatkezelő és az Adatfeldolgozóink is szerverszintű és alkalmazásszintű védelmi eljárásokat alkalmaznak. Adatfeldolgozóink ezekről a védelmi eljárásokról nyilatkozatban vagy megállapodásban biztosítják Szolgáltatásunkat.
(8) Az adatok tárolására használt eszközök jelszóval védettek, Szolgáltatásunkban meghatározott módon a hozzáférési szint szigorúan szabályozott.
(9) A papír alapon tárolt dokumentumok esetében olyan zárt tárolást alkalmazunk, amely megakadályozza a jogosulatlan hozzáférést. A papír alapon tárolt dokumentumok hozzáférését a Budapesti Mozgásszervi Magánrendelő jogosultsági szintek beépítésével szabályozza.
(10) A Budapesti Mozgásszervi Magánrendelő felé interneten keresztül – bármely formában – továbbított üzenetek fokozottan ki vannak téve az olyan hálózati fenyegetéseknek, amelyek az információk módosítására, illetékteleneknek való hozzáférésre, vagy egyéb illegális tevékenységre vezetnek. Az ilyen veszélyek elhárítására ugyanakkor Egészségügyi Szolgáltatásunk mindent megtesz, ami a technika mindenkori állása szerint, ésszerűen megtehető, és tőle elvárható. Ennek érdekében az alkalmazott rendszerek megfigyelés alatt állnak, hogy a biztonsági eltéréseket rögzíthesse, hogy bizonyítékot szerezzen biztonsági eseményre vonatkozólag, illetve, hogy vizsgálhassa az óvintézkedések hatékonyságát.
PANASZOK KEZELÉSE
(1) Adatvédelmi vonatkozású kérelmét, tiltakozását, panaszát az adatkezeléssel kapcsolatos kérdéseit és észrevételeit az Budapesti Mozgásszervi Magánrendelő kezeli.
(2) Amennyiben Önnek a személyes adataival kapcsolatos tiltakozását, panaszát, kérelmét Szolgáltatásunknál nem sikerült megnyugtató módon rendeznie, vagy Ön bármikor úgy ítéli meg, hogy személyes adatai kezelésével kapcsolatban jogsérelem következett be, vagy annak közvetlen veszélye fennáll, úgy a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóságnál jogosult bejelentést tenni.
(3) Az adatkezeléssel kapcsolatos panaszával közvetlenül a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatósághoz fordulhat:

Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság
Székhely: 1125 Budapest, Szilágyi Erzsébet fasor 22/c
Postacím: 1530 Budapest, Pf.: 5.
Telefon: +36 (1)391-1400
E-mail: ugyfelszolgalat@naih.hu

(4) Amennyiben a Budapesti Mozgásszervi Magánrendelő hivatalos megkeresést kap az arra jogosult hatóságoktól, úgy kötelező jelleggel átadja a meghatározott személyes adatokat. Kizárólag olyan adatokat adunk át, amelyek feltétlenül szükségesek és megfelelő jogalapú a megkereső hatóság által megjelölt cél eléréséhez.
ADATVÉDELMI INCIDENS
(1) Amennyiben adatvédelmi incidens történik a Budapesti Mozgásszervi Magánrendelő indokolatlan késedelem nélkül, de legkésőbb 72 órával azután, hogy az incidens a tudomására jutott, bejelenti az illetékes Felügyeleti Hatóságnak azt, kivéve, ha az adatvédelmi incidens valószínűsíthetően nem jár kockázattal a természetes személyek jogaira és szabadságaira nézve.
(2) Ha az adatvédelmi incidens vélhetően magas kockázattal jár a természetes személy jogaira és szabadságaira nézve, a Budapesti Mozgásszervi Magánrendelő indokolatlan késedelem nélkül tájékoztatja Önt – az Érintettet (Pácienst)- az adatvédelmi incidensről és megteszi a belső szabályzatban meghatározottak szerinti intézkedéseit.
IRÁNYADÓ JOGSZABÁLYOK
(1) Az Európai Parlament és a Tanács (EU) 2016/679 rendelete (2016. április 27.) a természetes személyeknek a személyes adatok kezelése tekintetében történő védelméről és az ilyen adatok szabad áramlásáról, valamint a 95/46/EK rendelet hatályon kívül helyezéséről (általános adatvédelmi rendelet; a továbbiakban: „GDPR”)
(2) 2013. évi V. törvény a Polgári Törvénykönyvről
(3) 2011. évi CXII. törvény az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról
(6) 2008. évi XLVIII. törvény a gazdasági reklámtevékenység alapvető feltételeiről és egyes korlátairól
(7) 2007. évi CXXVII. törvény az általános forgalmi adóról
(8) 2000. évi C. Törvény a számvitelről
(9) 1997. évi XLVII. törvény az egészségügyi és a hozzájuk kapcsolódó személyes adatok kezeléséről és védelméről
(10) 62/1997. (XII. 21.) NM rendelet az egészségügyi és a hozzájuk kapcsolódó személyes adatok kezelésének egyes kérdéseiről
A Budapesti Mozgásszervi Magánrendelő a megadott személyes adatokat az e Tájékoztatóban leírt céloktól eltérő célokra nem használják fel. Jelen Tájékoztatóban meghatározott Adatfeldolgozók részére történő adattovábbítás a Páciens külön hozzájárulása nélkül végezhető. Személyes adatok harmadik személynek vagy hatóságok számára történő kiadása – hacsak jogszabály ettől eltérően nem rendelkezik – kizárólag hatósági határozat alapján, vagy az érintett Páciens előzetes, kifejezett hozzájárulása esetén lehetséges.
TÁJÉKOZTATÓ VÁLTOZÁSAI
A Budapesti Mozgásszervi Magánrendelő fenntartja a jogot, hogy jelen Tájékoztatót bármikor, előzetes értesítés nélkül módosítsa vagy frissítse és a friss változatot közzé tegye. Bármely módosítás kizárólag a módosított változat közzétételét követően összegyűjtött személyes adatokra érvényes.
Kérjük, rendszeresen ellenőrizze tájékoztatónkat, hogy nyomon kövesse a változtatásokat, illetve informálódjon, hogy a változások hogyan érintik Önt!
A Tájékoztató hatályba lépésének napja: 2019. március 1.
Budai Mozgásszervi Magánrendelő

A tájékoztató engedély nélküli felhasználás esetén a szerzőt kötbér illeti meg. Szerzői jogi jogsértés esetén a szerző ténytanúsítást alkalmaz, melynek összegét és következményét a jogsértő felhasználóra hárítja.

Pin It on Pinterest

Share This