Vállsebészet

A vállsebészet, vagy talán helyesebben vállgyógyászat a váll területén megjelenő panaszok (fájdalmak, mozgásbeszűkülés, ficamodás stb.) hátterében álló kóros állapotok diagnosztikájával, valamint a válltáji betegségek gyógyításával foglalkozik.

Vállsebészeti vizsgálat díja: 22.000 Ft

A vizsgálat során minden páciensünk számára ambuláns lapot állítunk ki. Kérésére, térítés ellenében, az ambuláns lap idegen nyelvű fordítását vállaljuk.

Ennek díja: 5.000 Ft

Időpont foglalás

reggel 8-tól este 8-ig, akár szombaton is.

Visszahívást kérek !

Mi történik a vállsebészeti vizsgálat során?

 

 • Kórelőzmény áttekintése: a korábbi mozgásszervi panaszok és betegségek feltérképezése.
 • Jelen panaszok: az aktuális válltáji panaszok részletes áttekintése (“Mi a fő panasz?”, “Mikor és hogyan indult?” stb.).
 • Funkcionális vizsgálat: a váll funkcionális vizsgálata (ennek részeként passzív és aktív mozgásterjedelem, izomerő tesztek, speciális (betegség-specifikus) funkcionális tesztek, differenciál-diagnosztikai szempontból felmerülő egyéb ízületek, pathológiás folyamatok vizsgálata (pl. nyaki gerinc, felső végtag neurológiai vizsgálata stb.).
 • Képalkotó vizsgálatok értékelése: A képalkotó diagnosztika és labor más intézményben történik! Amennyiben már rendelkezésre áll, az első vizsgálat során áttekintjük. Amennyiben nem (vagy nem a megfelelő képalkotó vizsgálat, esetleg nem jó minőségben) áll rendelkezésre, javaslatot teszünk a szükséges képalkotó vizsgálatra, és a beteggel megbeszéljük annak kivitelezését (pl. partnerintézményeinkben, területileg illetékes szakrendelőben, stb.). Utóbbi esetben a képalkotó vizsgálat értékelése a kontroll vizsgálat során történik.
 • Diagnózis felállítása: a fentiek alapján vagy az első, vagy a kontroll vizsgálat során történik.
 • Kezelés: diagnózis birtokában felállítjuk a kezelési tervet. A kezelés rendelőben elvégezhető részének kivitelezése (pl. válltáji injekció). Ambuláns lap megírása, sz.e. gyógyszer vényre történő felírása, sz.e. kontroll megbeszélése.

Hogyan jutunk diagnózishoz?

 

 • Gyakran már az anamnézis és az alapos fizikális vizsgálat elegendő ehhez, ám az esetek többségében szükségesnek tartjuk a képalkotó diagnosztikát (a betegségtől függően rtg, CT, MRI, arthro-MRI), vagy akár laborvizsgálatot is.
 • Kérdéses esetben, ritkán felmerülhet, és a diagnózis felállításában segítséget jelenthet a váll bizonyos részeinek érzéstelenítővel történő infiltrálása, ún. “kioltási teszt” végzése.

Milyen módszerekkel gyógyítunk?

A klinikai és radiológiai tünetek együttes elemzése után hozunk döntést arról, hogy konzervatív (műtéti nélküli) kezelésre vagy műtéti megoldásra van-e szükség.

 • vényírás: gyógyszerek felírása
 • injekciós kezelések: a betegségnek megfelelően, a váll meghatározott pontjára adott infiltráció
 • fizioterápia: gyógytorna, manuálterápia, masszázs
 • fizikoterápia: ultrahang, soft laser, lökéshullám kezelés
 • műtétek: szükség esetén műtétek megszervezése (Budai Irgalmasrendi Kórház, Ortopéd Osztály, 1027 Budapest, Frankel Leó u. 17-19.).

Időpont foglalás

reggel 8-tól este 8-ig, akár szombaton is.

Budapesti Mozgásszervi Magánrendelő bejelentkezés telefonon: +36-1-44-33-433

Kérjen időpontot telefonon

Minél gyorsabban szeretne időpontot szakrendeléseinkre? Hívjon minket most!

Budai rendelő: +36 (1) 44-33-433

Pesti rendelő: +36 (1) 44-33-433

Közvetlen orvosválasztás!

Közvetlen orvosválasztás

Szeretné Ön kiválasztani kezelőorvosát? Tekintse meg budai és pesti rendelőnkben dolgozó orvosainkat és terapeutáinkat, és vegye fel vele közvetlenül a kapcsolatot!

Kérdezzen szakorvosainktól. Budapesti Mozgásszervi Magánrendelő tel:+3614433433

Kérdezzen orvosainktól

Fájdalom gyötri, de nem biztos a kiváltó okokban? Szeretné tudni panaszait milyen kezeléssekkel szüntethetné meg?
Írjon nekünk és szakorvosaink válaszolnak!

Pin It on Pinterest

Share This