Oldal kiválasztása

Bechterew-kór

Hívjon minket most:

reggel 7-tól este 8-ig, akár hétvégén is.

Miért alakul ki a Bechterew- kór?

A Bechterew- kór olyan degeneratív ízületi gyulladás, mely elsősorban a gerinc ízületeit támadja és a csigolyákat körülvevő porcok, szalagok elcsontosodását, majd a gerinc teljes elmerevedését okozza.

A Bechterew-kór kialakulásának pontos okát nem ismerjük, azonban a genetikai hajlam bizonyítottan szerepet játszik benne. Előfordulását tekintve kb. a népesség 0,2-0,4%- át érinti, azonban férfiaknál ötször gyakrabban alakul ki, mint nőknél.

A betegség egyik első és legfőbb tünete a gerincfájdalom, mely leggyakrabban az ágyéki, keresztcsonttáji szakaszon, vagy a nyaki szakaszon kezdődik. A panasz általában pihenés, éjszakai alvás után jelentkezik és mozgatásra csökken vagy akár teljesen el is múlik. A fájdalom oka az érintett csigolyák körüli gyulladás, mely azonban nem minden esetben okoz folyamatos panaszt: sokszor az autoimmun-betegségekhez hasonlóan fellángol, majd lappang. A gyulladás hatására azonban a környéki ízületek, szalagok és porcok csontosodásnak indulnak, így végül teljesen elmerevednek, lehetetlenné téve a törzs mozgását és megnehezítve a normál légzést.

Bechterew-kor

Bachterew-kór kezelési lehetősége

A Bechterew-kórt reumatológus vagy ortopéd szakorvos vizsgálja ki és állítja fel a célzott kezelési tervet. Sajnos a betegség az orvostudomány mai állása szerint nem gyógyítható, azonban naponta rendszeresen végzett gyógytornával, egészséges életmóddal, úszással és a megfelelő nonszteroid gyulladáscsökkentőkkel kiválóan kezelhető. A terápia betartásával elkerülhető a betegséggel járó teljes mozgásbeszűkülés és az egyéb szövődmények kialakulása.

Kivizsgálás: reumatológus szakorvos, ortopéd szakorvos
Kezelés: gyógytornász-fizioterapeuta

Budapesti Mozgásszervi Magánrendelő bejelentkezés telefonon: +36-1-44-33-433

Kérjen időpontot telefonon

Minél gyorsabban szeretne időpontot szakrendeléseinkre? Hívjon minket most!

Budai rendelő: +36 (1) 44-33-433

Pesti rendelő: +36 (1) 44-33-433

Közvetlen orvosválasztás!

Közvetlen orvosválasztás

Szeretné Ön kiválasztani kezelőorvosát? Tekintse meg budai és pesti rendelőnkben dolgozó orvosainkat és terapeutáinkat, és vegye fel vele közvetlenül a kapcsolatot!

Kérdezzen szakorvosainktól. Budapesti Mozgásszervi Magánrendelő tel:+3614433433

Kérdezzen orvosainktól

Fájdalom gyötri, de nem biztos a kiváltó okokban? Szeretné tudni panaszait milyen kezeléssekkel szüntethetné meg?
Írjon nekünk és szakorvosaink válaszolnak!

Budapesti Mozgásszervi Magánrendelő Logo

Budapesti Mozgásszervi Magánrendelő

+36 1 44 33 433 telefonszámon, a hét minden napján 8:00 - este 20:00 -ig a munkatársaink fogadják hívását, vagy visszahívják Önt.

You have Successfully Subscribed!

Budapesti Mozgásszervi Magánrendelő Logo

Budapesti Mozgásszervi Magánrendelő

Szakorvosok válaszolnak kérdésére. 

You have Successfully Subscribed!

Share This