Fizikoterápia

Hívjon minket most:

reggel 8-tól este 8-ig, akár szombaton is.

A speciális, fizikai elveken alapuló fizikoterápiás kezelések fájdalomcsillapító, keringésjavító, izomlazító és regenerációserkentő hatása miatt fontos szerepet játszanak a mozgásszervi panaszok kezelésében. A személyre szabott fizikoterápia kiválóan kombinálható gyógytornával, mivel egymás hatását erősítve már rövid idő alatt érezhető javulást eredményeznek.

 

Fizikoterápiás kezeléseink:

Ultrahang kezelés

A gyógyászati célra alkalmazott ultrahang terápia estén az ultrahang három jótékony hatását használjuk fel. Mechanikus hatása révén a szövetekben mikromasszázst idéz elő, amely fokozza a véráramlást és serkenti a nyirokkeringést.

Termikus hatása által melegíti, lazítja az adott területet, amely csillapítja a fájdalmat. Kémiai hatásával növeli a kezelt terület oxigénellátását, tágítja az ereket. Összességében az ultrahang terápia kiváló izomrelaxáló, fájdalomcsökkentő kezelés, amely természetes módon serkenti a gyógyulási folyamatokat.

A kezelés elsősorban a kopásos ízületi betegségek (arthrosis) esetén javallott, de emellett izomrándulás, izomfájdalom, sportsérülések, íntapadások és ínhüvelyek elváltozásainál, csontkinövéseknél, inak zsugorodásánál is eredményesen használható.

B. Ildikó

“A kezelések nagyon profik, a fizikoterapeutám igazán kedves és ügyes. Szeretem, hogy meg is lehet beszélni vele a helyzet alakulását és hasznos tanácsokat ad.

Ocskay Annamária

Ocskay Annamária

Gyógytornász-fizioterapeuta

Elektroterápia – TENS kezelés

 

Rendelőink olyan elektroterápiás készülékekkel rendelkeznek, amelyekkel a gyorsabb gyógyulás érdekében hatékonyan, egyénre szabottan állítjuk össze a páciensnek a szükséges kezelési csomagot.

A TENS mozaikszó a Transzkután Elektromos Neuro-Stimuláció rövidítése, ami bőrön keresztüli elektromos idegi ingerlést jelent. Ez olyan kisfrekvenciájú elektroterápia, mellyel mind a gyengült izom, mind a kevésbé jól működő ideg ingerelhető.

A készülék lapelektródáit az izomhasra (közel az eredéshez és tapadáshoz) felhelyezve a szükséges paramétereket beállítva érhető el az izomösszehúzódás.

Alkalmazásával a nem használt izom gyengülése megelőzhető, ill. az izom tovább erősíthető, és problémás idegnél az ideg kezelhető.

A kis intenzitású, és rövididejű elektromos impulzusok felhasználása biztonságos, mellékhatásmentes módja a fájdalomcsillapításnak és a gyulladáscsökkentésnek. A TENS kezelés hatékonyságát a fájdalom kezelésében több évtizedes tapasztalatok igazolják.

Javallat: műtétek utáni rehabilitáció, bénulások kezelése, sorvadt izom ingerlésére

Füredi Eleonóra

Füredi Eleonóra

Gyógytornász-fizioterapeuta

Fettik Gergő

Fettik Gergő

Gyógytornász-fizioterapeuta

Bioptron lámpa polarizált fényterápia

 

A BIOPTRON fényterápiás készülékek olyan modern orvostechnikai eszközök, amelyek az innovatív technológia által mindenki számára egyszerű és biztonságos kezelési lehetőséget nyújtanak.

A szabadalmaztatott fényterápia a polarizált, polikromatikus fény gyógyászati hatékonyságán alapul. Technológiája révén mellékhatások nélkül érhetünk el tartós sikereket számos probléma, például a mozgásszervi panaszok esetében is.

A BIOPTRON lámpa speciális fénye természetes módon serkenti a sejtek regenerálódását, így gyorsítja a szervezet öngyógyító mechanizmusát.

Kiváló fájdalomcsillapító hatása miatt reumatológiai panaszok, ortopédiai problémák, és sportsérülések esetében kifejezetten ajánlott terápiás módszer.

A BIOPTRON fényterápiás kezelés eredményesen használható:

  • csont – ízületi gyulladások esetén,
  • ízületi arthrosis és arthritis esetén,
  • ínszalag- és izomszakadás esetén,
  • izomrándulás, ficam, zúzódások esetén,
  • derékfájás ellen,
  • nyak- és vállpanaszok kezelésére,
  • ínhüvelygyulladás, íngyulladás és teniszkönyök esetén is.
Szinger Lili

Szinger Lili

Gyógytornász-fizioterapeuta

Budapesti Mozgásszervi Magánrendelő bejelentkezés telefonon: +36-1-44-33-433

Kérjen időpontot telefonon

Minél gyorsabban szeretne időpontot szakrendeléseinkre? Hívjon minket most!

Budai rendelő: +36 (1) 44-33-433

Pesti rendelő: +36 (1) 44-33-433

Közvetlen orvosválasztás!

Közvetlen orvosválasztás

Szeretné Ön kiválasztani kezelőorvosát? Tekintse meg budai és pesti rendelőnkben dolgozó orvosainkat és terapeutáinkat, és vegye fel vele közvetlenül a kapcsolatot!

Kérdezzen szakorvosainktól. Budapesti Mozgásszervi Magánrendelő tel:+3614433433

Kérdezzen orvosainktól

Fájdalom gyötri, de nem biztos a kiváltó okokban? Szeretné tudni panaszait milyen kezeléssekkel szüntethetné meg?
Írjon nekünk és szakorvosaink válaszolnak!

Pin It on Pinterest

Share This