McKenzie gyógytorna

Kéri-Pécz Lilla

Kéri-Pécz Lilla

Gyógytornász- fizioterapeuta

A McKenzie gyógytorna módszer a gerincproblémák speciális vizsgálati és kezelési rendszere, amely világszerte az egyik legelterjedtebb gerinckezelési eljárás. A módszer egy aktív mozgásterápiára (gyógytornára) épülő rendszer, amely a páciens által önállóan kivitelezhető gyakorlatokat hangsúlyozza. Ezen gyakorlatokkal a beteg saját maga képes befolyásolni fájdalmát és a probléma kimenetelét. A terápiát személyre szabottan, az egyedi problémákhoz és a páciens elvárásaihoz igazítjuk a leghatásosabb gyógymód érdekében.

Hogyan épül fel a McKenzie módszer?

 

A módszer egy aktív mozgásterápiára (gyógytornára) épülő rendszer, amely a páciens által önállóan kivitelezhető gyakorlatokat hangsúlyozza. A betanult gyakorlatokkal a beteg saját maga képes kontrollálni fájdalmát és a probléma kimenetelét. A beteg tehát nem passzív alanya a kezeléseknek, hanem abban aktívan részt vesz. Az otthonra adott, könnyen elsajátítható gyógytorna gyakorlatok, és az ergonómiai tanácsok a terápia szerves részéi, nagyban hozzájárulnak annak sikeréhez, a gyógyuláshoz. A McKenzie módszer szakszerű alkalmazásával elkerülhető a probléma kiújulása és gyakran a műtéti beavatkozás is.

Milyen probléma esetén ajánlott a McKenzie módszer alkalmazása?

Elsősorban gerincsérv esetén, valamint akut gerincfájdalmak (cervicalis, thoracalis, lumbalis szinten) ellátásában, kezelésében ez az elsőként alkalmazandó mozgásprogram.

A terápia a discus problémákat (discus protrusio, discus prolapsus, discus hernia), a gerinctartási problémákat, továbbá a végtagízületek problémáit is orvosolja.

Miből áll a McKenzie módszer?

Az első alkalmat egy alapos mozgásszervi vizsgálattal, úgy nevezett állapotfelméréssel kezdi a terapeuta, mely során fény derül a fájdalom okára. A felmérés keretében a beteg meghatározott mozdulatokat és testhelyzeteket ismétel, figyelve közben a fájdalomra gyakorolt hatást. Ez alapján állítható össze a személyre szabott, leghatékonyabb kezelési program.

Fettik Gergő

Fettik Gergő

Gyógytornász- fizioterapeuta

Mi a McKenzie módszer lényege?

 A módszert Robin McKenzie, új-zélandi gyógytornász dolgozta ki, amelyet napjainkban a világ 40 országában alkalmaznak sikerrel. A Szevermed Mozgásszervi Központ Magyarország McKenzie-rendelője. Vezető gyógytornászunk, Pető Éva, a magyarországi McKenzie tanfolyamok szervezője is.

Időpont foglalás

reggel 8-tól este 8-ig, akár szombaton is.

Szabóné Bora Csilla

Szabóné Bora Csilla

Gyógytornász- fizioterapeuta

Budapesti Mozgásszervi Magánrendelő bejelentkezés telefonon: +36-1-44-33-433

Kérjen időpontot telefonon

Minél gyorsabban szeretne időpontot szakrendeléseinkre? Hívjon minket most!

Budai rendelő: +36 (1) 44-33-433

Pesti rendelő: +36 (1) 44-33-433

Közvetlen orvosválasztás!

Közvetlen orvosválasztás

Szeretné Ön kiválasztani kezelőorvosát? Tekintse meg budai és pesti rendelőnkben dolgozó orvosainkat és terapeutáinkat, és vegye fel vele közvetlenül a kapcsolatot!

Kérdezzen szakorvosainktól. Budapesti Mozgásszervi Magánrendelő tel:+3614433433

Kérdezzen orvosainktól

Fájdalom gyötri, de nem biztos a kiváltó okokban? Szeretné tudni panaszait milyen kezeléssekkel szüntethetné meg?
Írjon nekünk és szakorvosaink válaszolnak!

Pin It on Pinterest

Share This