Traumatológia

Időpont foglalás

reggel 8-tól este 8-ig, akár szombaton is.

A traumatológia, azaz baleseti sebészet a sérüléseket követő elváltozások kezelésével, valamint a sérült testrész anatómiai állapotának és funkciójának helyreállításával foglalkozó orvosi szakág. Traumás esemény esetén valamilyen mechanikai behatás miatt csonttörés, izomsérülés, ficam, rándulás, zúzódás, esetleg ideg vagy ín sérülés jön létre. A traumatológus feladata ezek felismerése, diagnosztizálása és megfelelő kezelése, így megszüntetve a kialakult kóros állapotot.

Magánrendelőkben az enyhébb, zárt sérüléseket – mint a ficam, rándulás, húzódás – van lehetőségünk akut módon diagnosztizálni, ellátni és konzervatív úton kezelni. Ilyen esetekben is kiemelten fontos, hogy a trauma után minél hamarabb forduljon szakorvoshoz, a sérült testrész leggyorsabb és legteljesebb gyógyulása érdekében. Egyéb traumás esetekben az akut ellátást követően kontroll vizsgálatokra, rehabilitációs kezelésekre, valamint a gyógyulás előrehaladásának ellenőrzésére és segítésére van lehetőség.

Gyakran előfordul, hogy egy korábbi sérülés okoz ismét panaszokat a sérült testrészen, esetleg egy rosszul gyógyult törés vagy visszamaradt elváltozás okoz problémákat. Ilyen esetekben traumatológusaink vállalják a korábbi diagnózis felülvizsgálatát és segítenek a teljes gyógyulás elérésében. Korrekciós műtéti beavatkozás, a szakorvos javaslatára, kórházi fekvőbeteg osztályon vagy partnerintézményünkben, egynapos sebészeti beavatkozás keretein belül megvalósítható.

Kiválóan szakképzett gyógytornászaink segítségével személyre szabott rehabilitációs kezelési tervet állítunk fel, amellyel a teljes gyógyulás elérhetővé válik.

Traumatológiai vizsgálat díja: 18.000 Ft – 25.000 Ft

A vizsgálat során minden páciensünk számára ambuláns lapot állítunk ki. Kérésére, térítés ellenében, az ambuláns lap idegen nyelvű fordítását vállaljuk.

Ennek díja: 5.000 Ft

Mi történik a traumatológiai vizsgálat során?

 

 • Kórelőzmény: a baleset körülményeinek feltárása, valamint korábbi mozgásszervi panaszok és betegségek feltérképezése (műtét, törés, rándulás, ízületi gyulladás stb…)
 • Jelen panaszok: a fájdalom qualitatív felmérése
 • Megtekintés: az ízületek alaki vizsgálata
 • Funkcionális vizsgálat: kis-, és nagyízületek (váll, könyök, csípő, térd, boka) mozgásterjedelmének és deformitásainak, tengelyeltéréseinek vizsgálata
 • Perifériás idegek (neurológiai) vizsgálata: az ízületek működését végző izmok beidegzésének vizsgálata, az érző-, és mozgató reflexkör (saját és kóros reflexek) vizsgálata
 • Terápiás javaslat összefoglalása, dokumentáció, ambuláns lap készítése
 • Gyógyszer és gyógyászati segédeszköz vényre való felírása

Időpont foglalás

reggel 8-tól este 8-ig, akár szombaton is.

Milyen módszerekkel gyógyítunk?

 

 • vényírás: gyógyszerek, gyógyászati segédeszközök felírása
 • injekciós kezelések: fájdalomcsillapító, gyulladáscsökkentő
 • fizioterápia: gyógytorna, manuálterápia, masszázs
 • fizikoterápia: ultrahang, elektroterápia, Bioptron kezelés,lökéshullám kezelés, hullám-masszázs terápia beállítása
 • műtétek: szükség esetén műtétek megszervezése partnerintézményeinkben, betegségtől függően egynapos sebészeti ellátás keretében, vagy kórházi fekvőbeteg osztályon a vizsgáló szakorvos javaslata alapján

Hogyan jutunk diagnózishoz?

 

 • Gyakran már az anamnézis és az alapos fizikális vizsgálat elegendő ehhez, ám bizonyos esetekben szükség van képalkotó diagnosztikára vagy akár laborvizsgálatra is.
 • A szakorvos által javasolt vizsgálatokat (labor, röntgen, ultrahang, CT, MR) megszervezzük pácienseink számára, és 24-72 órán belül biztosítjuk a szükséges vizsgálatokat lebonyolítását partnerintézményeinknél, ahol a legjobb diagnosztikai berendezések és szakorvosok várják pácienseinket.
 • A leleteket elektronikus formában kapjuk meg.
Budapesti Mozgásszervi Magánrendelő bejelentkezés telefonon: +36-1-44-33-433

Kérjen időpontot telefonon

Minél gyorsabban szeretne időpontot szakrendeléseinkre? Hívjon minket most!

Budai rendelő: +36 (1) 44-33-433

Pesti rendelő: +36 (1) 44-33-433

Közvetlen orvosválasztás!

Közvetlen orvosválasztás

Szeretné Ön kiválasztani kezelőorvosát? Tekintse meg budai és pesti rendelőnkben dolgozó orvosainkat és terapeutáinkat, és vegye fel vele közvetlenül a kapcsolatot!

Kérdezzen szakorvosainktól. Budapesti Mozgásszervi Magánrendelő tel:+3614433433

Kérdezzen orvosainktól

Fájdalom gyötri, de nem biztos a kiváltó okokban? Szeretné tudni panaszait milyen kezeléssekkel szüntethetné meg?
Írjon nekünk és szakorvosaink válaszolnak!

Pin It on Pinterest

Share This