Budapesti Mozgásszervi Magánrendelő

BMM a mozgásszervi szakértő! +36 (1) 44-33-433 Bejelentkezés hétköznap és szombaton 8:00- este 20:00-ig . bejelentkezes@bmm.hu

Érsebészet szakrendelés

“Egy napot sem kell várnia. A BMM vállalja, hogy 19 órán belül mozgásszervi szakorvos megvizsgálja hirtelen kialakult ízületi panaszait és elkezdi a kezelést!”

BMM garancia részletei

Bejelentkezés

8:00 – 20:00 telefonon
hétvégén is

Dr. Sepa György

Dr. Sepa György

Érsebész szakorvos

Érsebész szakorvos


Mivel foglalkozik az érsebészet?


Az érsebészet az erek betegségeivel, elváltozásaival foglalkozó orvosi tudományág. A sebészeten belül egy specializált szakorvosi terület, amely a vénák és az artériák rendellenes működését, valamint az ezzel járó következményes kórképeket műtéti úton kezeli. 

Az érsebészeti szakrendelésen érszűkület, visszér, seprűvéna, trombózis, és lábszárfekély vizsgálata, valamint kezelése történik. A panaszok műtéti megoldása a legmodernebb technológiákkal, partner intézményünkben, kórházi körülmények között történik. Érsebész szakorvosunk, Dr. Sepa György, 24 év érsebészeti tapasztalatát és maximális precizitását állítja a hozzá érkező páciensek gyógyításának szolgálatába.

Milyen panasszal forduljon érsebész szakorvoshoz?


Az érsebész szakorvos az erek, vagyis az artériák és a vénák egészséges állapotának visszaállításáért dolgozik. Ezek sokszor apróságnak tűnő tünetekkel kezdődnek, melyek először csak esztétikai problémát okoznak. A későbbiekben azonban nagyon komoly, veszélyes, és nehezen kezelhető következményeik lehetnek.

Érsebész szakorvoshoz ajánlott fordulni az alábbi esetekben:

 • Érszűkület
 • Visszértágulat
 • Nyirokkeringési zavar
 • Seprűvéna
 • Trombózis
 • Lábszárfekély
 • Mi történik a vizsgálat során?


  Az érsebészeti magánrendelésen a páciens problémájának részletes feltárása, alapos kivizsgálása történik. Az anamnézis felvétele során célzott kérdésekkel tárjuk fel a panaszok hátterét, majd speciális érsebészeti és sebészeti fizikális vizsgálat történik. A vizsgálat során komplex diagnosztika történik, a panasz leghatékonyabb gyógymódjának és lehetőségeinek meghatározása céljából. A komplex diagnosztika része a mélyvénás ultrahangos vizsgálat, valamint a doppleres keringésvizsgálat (-tényleg???) Szükség esetén laborvizsgálat, konzílium, illetve egyéb kiegészítő műszeres vizsgálat kérése is történhet. 

  A vizsgálat alapján az érsebész szakorvos diagnózist állít fel, valamint a páciens számára legmegfelelőbb kezelést javasolja. Amennyiben műtéti megoldás jön szóba, ennek technológiájáról és az eljárás menetéről is részletesen tájékoztatja a pácienst.

  Az érsebészeti vizsgálat során szakorvosi dokumentáció készül, amelyet a páciens kinyomtatva, orvosi pecséttel és aláírással ellátva kap meg.

  Végtagi erek ultrahang diagnosztikája


  Az erek átjárhatóságának vizsgálatára ultrahangos diagnosztikai eljárást alkalmazunk. Ezzel a vizsgálattal kiszűrhető az erek elzáródása, a trombózis, az érszűkület és az értágulat is.

  Az ultrahangos vizsgálat nem igényel különösebb előkészületet és nem jár fájdalommal. A vizsgálat után a vizsgált testrész mozgatható, terhelhető.

  A vizsgálat során speciális ultrahang gélt használunk a kezelt végtagon, majd ezen a gélen csúsztatva az ultrahang fejet, képet kapunk az erek állapotáról. Az ultrahangos képalkotó eljárás az alapos diagnosztika fontos eleme, számos információt ad az érsebész szakorvos számára.

  Dr. Sepa György érsebész
  Dr. Sepa György érsebész

  Milyen műtéti technikákkal gyógyítunk?


  Érsebész szakorvosunk, Dr. Sepa György a legmodernebb műtéti eljárásokat alkalmazza a páciensek mielőbbi, valamint hosszútávú gyógyítása érdekében.

  Rádiófrekvenciás visszérműtét: ambuláns sebészeti beavatkozás, műtéti körülmények között, helyi, esetleg intravénás érzéstelenítéssel történik. A tágult visszereket egy rádiofrakvenciás katéter által zárják el. Minimál-invazív beavatkozás, a lábadozási idő 2-3 nap.

  Ragasztásos (VenaSeal) visszérműtét: Dr. Sepa György érsebész szakorvos Magyarországon az elsők között alkamazza ezt a sebészi eljárást a visszértágulat kezelésére. Az eljárás során egy speciális katéter által olyan ragasztó anyagot juttat az érbe, amely teljes hosszában elzárja azt, így megszüntetve a visszértágulatot. A műtét után nincs lábadozási idő, és utógondozás sem szükséges. 

  Pókhálóvénák, seprűvénák rádiófrekvenciás műtéti kezelése: egy vékony tűn keresztül a problémás vénába olyan magas frekvenciájú hanghullámokat keltünk, ami hőhatás által roncsolják a célszövetet, így összezárják az érfalat. A kezelés után enyhe bőrpír jelentkezhet, a hatás 24-48 órán belül látható. 

  Szkleroterápia: ambuláns kezelés, amelyhez nem szükséges érzéstelenítés sem. Egy vékony tű segítségével olyan anyagot fecskendezünk az érintett vénába, amely roncsolja az érfalat, így a kezelés végével a problémás ér végleg elzáródik, kikerül a keringési rendszerből és felszívódik. 

  A sikeres műtét és a teljes gyógyulás egyik kulcsfontosságú eleme a bizalom a szakorvos és a páciens között. A szakorvos alapos vizsgálat alapján határozza meg a gyógyulás lehetséges módját, melynek minden apró lépését fontos betartani. A szakorvosba vetett bizalom az, ami a gyógyulás felé vezető úton előre viszi a pácienst. Az orvosi utasítások betartásával, a műtét előtti vagy utáni konzervatív terápiák alkalmazásával, valamint a szakorvos precíz műtéti beavatkozásával, csodálatos gyógyulások érhetőek el! 

  Budapesti Mozgásszervi Magánrendelő
  Kérjen időpontot telefonon!

  Minél gyorsabban szeretne időpontot szakrendeléseinkre? Hívjon minket most!

  Budai rendelő: +36 (1) 44-33-433

  Pesti rendelő: +36 (1) 44-33-433

  Budapesti Mozgásszervi Magánrendelő
  Válasszon orvost!

  Szeretné Ön kiválasztani kezelőorvosát? Tekintse meg budai és pesti óbudai rendelőnkben dolgozó orvosainkat és terapeutáinkat, és vegye fel vele közvetlenül a kapcsolatot!

  Budapesti Mozgásszervi Magánrendelő

  Kövess minket a közösségi médiában!