Oldal kiválasztása

Ortopédiai magánrendelés Budapesten

“Egy napot sem kell várnia. A BMM vállalja, hogy 19 órán belül mozgásszervi szakorvos megvizsgálja hirtelen kialakult ízületi panaszait és elkezdi a kezelést!”

BMM garancia részletei

Bejelentkezés

8:00 – 20:00 telefonon
hétvégén is

Mivel foglalkozik az ortopédia?

Dr. Mérai András

Dr. Mérai András

Ortopéd szakorvos

Dr. Tóth Attila

Dr. Tóth Attila

Ortopéd szakorvos

Az ortopédia mozgásszervi betegségek kivizsgálásával és terápiájával foglalkozik, ami magában foglalja nemcsak a konzervatív kezeléseket, hanem a műtéti megoldásokat is. A leggyakoribb ortopédiai műtétek az felső és alsó végtagon a degeneratív, kopásos betegségekre nyújtanak megoldást. Ide tartoznak:

 • a csípőízület, a térdízület és a vállízület protézis – művi ízület – beültetései;
 • a balesetek utáni ízületet érintő korrekciós műtétjei, mint például a térdízületi, porcleválás vagy a keresztszalagpótlás;
 • az előláb deformitásai miatt a bütykösödés és a kalapácsujj, ami a cipő viselését akadályozza.

A szakorvos a fizikális és a képalkotó vizsgálat – mint a röntgen, az ultrahang és a mágneses rezonancia – alapján felállítja a diagnózist, és ezután dönt a terápiáról. A kezelés lehet:

 • konzervatív – azaz műtéti nélküli;
 • fizioterápia, ami a sokféle terápia gyűjtőfogalma, és magában foglalja a gyógytorna, a gyógymasszázs, a fizikoterápiás – például az ultrahang, az elektroterápia, a lézer, a kinezio tape, a flossing és a lökéshullámterápia – kezeléseket;
 • műtéti beavatkozás: az operációs indikáció felállítása felelősségteljes feladat, és a beavatkozás mérlegelése mindig a kockázat haszonelvének figyelembevételével kezdődik több szakorvosi terület bevonásával – pl. érzéstelenítés módjának megválasztása esetén, majd a műtét utáni rehabilitációval zárul.

Fontos a műtétek előtt, hogy az izmokat és az ízületeket felkészítsük a beavatkozásra.

Pácienseink véleménye

Milyen ortopéd betegségekkel érdemes ortopéd orvoshoz fordulni?

Az ortopédiai betegségek vezető tünete a fájdalom, ami lehet ízületi, lehet izom és/vagy csonthártyafájdalom. A nem szűnő – legalább 3 napig fennálló – fájdalom esetén már érdemes orvoshoz fordulni, főleg abban az esetben, ha éles vagy szúró jellegű a fájdalom, és pihentetésre nem szűnik. Éjszakai lüktető jellegű fájdalommal sem érdemes várni.

A leggyakoribb panasz az ízületi gyulladás. Az ízület körül melegség, duzzanat, bőrpír alakulhat ki, és a mozgás fájdalmassá válik. Az ízület sok alkotóelemből áll, amelyek külön-külön, de együtt is megbetegedhetnek.

Bejelentkezés telefonon

Hétköznap reggel 8:00 -tól este 20:00 -ig. és szombaton munkatársaink fogadják hívását.

A leggyakoribb ortopédiai betegségek életkoronként és változnak:

 Csecsemőkorban a csípő és egyéb ízületek korai fejlettségét vizsgáljuk.

 • A 2-5 éves gyerekeknél a gerinc és a láb fejlődési eltérései: a gerincferdülés, befelé dőlő belboka – azaz a bokasüllyedés – a leggyakoribb probléma.
 • Serdülőkorban a gerinc fejlettsége áll a középpontban: a hanyag tartást vagy egyéb gerinc fejlődési zavart különböztetünk meg.
 • Felnőttkorban a sportsérülések, illetve a statikus helyzetek miatt, mint például tartós ülőmunka vagy állómunka miatt korai kopási betegségek jelentkeznek. Teniszezőknél gyakran teniszkönyök, golfozóknál golfkönyök, kosárlabdázóknál pedig gyakran porckorongsérv alakul ki.
 • Időskorban az ízületi porckopások okozzák a legtöbb panaszt. Sokféle kezelés tud segíteni a korai szakaszban, azonban a késői stádiumban már csak a műtéti megoldás jöhet szóba.

Kik a legjobb ortopéd orvosok a BMM-ben?

A BMM-ben a szakma legjobb ortopéd-, neurológus-, reumatológus- és sebész szakorvosai dolgoznak, akik mind országos intézmények oktató, vezető főorvosai, akik – többek között – a Semmelweis Egyetem, az Országos Idegtudományi Intézet, Országos Orvosi Rehabilitációs Központ és sokan az Állami Egészségügyi központ munkatársai.

Több orvosunk tudományos fokozattal is rendelkezik, akik részt vesznek a medikusok oktatásában és a szakorvosok képzésében is. Nem csak nagy nyugat-európai tapasztalattal is rendelkeznek, hanem napról napra követik az orvostudomány fejlődését is.

Milyen módszerekkel gyógyítunk a BMM ortopédiai szakrendeléseken?

Először is: fontosnak tartjuk az orvos-páciens bizalom felépítését, az együttműködést a gyógyulás érdekében.

Az ortopédiai szakrendeléseken kizárólag a legmodernebb, az evidence based – tehát bizonyítékokon alapuló – nyugati orvoslás szemlélete és elvei szerint gyógyítunk. Szigorú kivizsgálási protokollt követünk, ugyanakkor részt veszünk a modern ígéretes kutatásokban is. A kezelési módszereket minden esetben egyénre szabottan, a páciens igényeihez, lehetőségeihez igazítjuk.

Az ortopédiai rendelésen a panaszoktól függően különböző gyulladásgátló injekciókat alkalmazunk. Az ízületek és a csonthártya gyulladásos panaszai célzott, lokális kisdózisú szteroidkezeléssel 2-3 nap alatt jelentősen csökkenthetőek. A gyógyszerválasztásban, az ízületi injekciók adásakor figyelembe vesszük a páciens egyedi, rá jellemző adottságait, és az esetek 90%-ban panaszmentességet érünk el.

Ízületi feltöltő injekciók: hyaluronsavat juttatunk be az ízületi felszínek közé, jelentősen csökkentve a súrlódást, sőt a hyaluronsav táplálja porcsejteket is. Fél évig a beadott anyag az ízületben marad, ez idő alatt a porcsejtek nagy része regenerálódik. Nagy előnye, hogy nincs mellékhatása, és nem jár nagyobb kellemetlenséggel, mint egy vérvétel vagy egy fogorvosnál kapott érzéstelenítő injekció.

Szérumterápia: a saját vérből nyert szérum visszajuttatása az ízületbe forradalmian új megoldás. A szervezet saját gyulladáscsökkentő mechanizmusait koncentráljuk és visszaadjuk az ízületbe. Bővebben.

A gyógytorna a leghatékonyabb keringésjavító kezelés, mely egyben az ízületi funkciót is azonnal javítja. Cél, hogy a páciens – szakképzett terapeutáink segítségével – megtanulja a gyakorlatokat, amihez a legmodernebb videós tudástárat alkalmazzuk, hogy otthon is tökéletesen végre tudja hajtani a feladatokat a személyre szabott tornát.

A rendszeres gyógymasszázs egy nagyon hatékony segítség, ugyanis képes az akár évek óta letapadt izmokat, szalagokat mobilizálni.

A fentieken orvos által végzett lökéshullámterápiát, lézerkezelést és kinezio tape technikát is alkalmazunk.

ortopédia

Akár mára, holnapra vagy szombatra vasárnapra is tudunk időpontot adni

Mi a különbség az ortopédia és reumatológia között?

Mindkét orvosi szakterület a mozgásszervi betegségek kivizsgálást és gyógyítását végzi. A nagy különbség az ortopédia ésp a reumatológia között a kivizsgálás megközelítése és a terápiák különbözősége. Az ortopéd szakorvos sebészeti beavatkozásokat – azaz műtéteket – is végez.

A reumatológiai betegségek hátterében gyakran belgyógyászati vagy immuneredetű problémát találunk, ezért a fő fókusz ennek kizárása. A reumatológus szakorvosok sikerrel kezelik a kifejezetten sok ízületet érintő betegségeket részben gyógyszeres megoldással, részben mozgásterápiával, részben balneo-fizikoterápiás kezelésekkel. Vannak azonban olyan ízületet érintő betegségek, amikor olyan deformitás, ízületi tengelyeltérés alakul ki, és ilyenkor már az ortopéd sebész tudja az ízületi funkciót korrigálni vagy visszaállítani.

Az ortopéd szakorvos a kivizsgálást követően dönti el, szükséges-e műtéti megoldás, de az ortopédiai betegségek 80% műtét nélkül kezeljük. Húsz százalékban műtét szükséges, ami gondos előkészítést igényel az orvos és a páciens részéről is. Ilyen műtét – többek között – a csípő- és térdízületi protézis beültetés, vagy például az előláb korrekciós műtétjei, és még számos más műtéti lehetőség.

Dr. Csikós Attila

Dr. Csikós Attila

Ortopéd szakorvos

Dr. Lang Péter

Dr. Lang Péter

Ortopéd szakorvos

Mi az ortopéd vizsgálat menete?

 1. Az első legfontosabb lépés a kórelőzmény felderítése. A jó anamnézis felvétele már fél diagnózis.
 2. Fizikális vizsgálat és a státusz megállapítása: A mozgásszervek vizsgálatát tapintással, átmozgatással, tesztek segítségével végezzük. Évtizedek alatt alakult ki egy vizsgálati algoritmus, mellyel sok betegség azonnal megállapítható.
 3. A differenciáldiagnosztika kulcsa a képalkotó vizsgálat. A képeket röntgen- vagy mágneses rezonancia vizsgálattal készíttetjük. Míg a röntgen a csontok szerkezetét mutatja, addig az MRI a lágyrészekről ad részletgazdag információt.
 4. A fizikális vizsgálat és szükség esetén képalkotó vizsgálat együtt adja meg a pontos diagnózist.
 5. Terápiás javaslatot készítünk, el kell döntenünk milyen konzervatív – azaz nem műtéti – megoldás lehetséges: gyógyszeres, injekciós terápiák, leggyakrabban fizioterápia. Műtét esetén elmagyarázzuk a műtét menetét és a várható kockázat-haszon elve alapján annak célját.
 6. Dokumentációt készítünk, megszervezzük a további vizsgálatok menetét, szükség esetén a műtétet, és végigkísérjük a gyógyulás útján.
 7. A recepción az egészségügyi szolgáltatásról számlát állítunk ki, a fizetés módját Ön választja meg: ez lehet készpénz, bankkártya, egészségpénztári kártya, biztosítón keresztül, vagy előre utalás.

Ortopéd magánrendelés – gyógyulás sorban állás és beutaló nélkül

Budapesti Mozgásszervi Magánrendelő

Kérjen időpontot telefonon!

Minél gyorsabban szeretne időpontot szakrendeléseinkre? Hívjon minket most!

Budai rendelő: +36 (1) 44-33-433

Pesti rendelő: +36 (1) 44-33-433

Budapesti Mozgásszervi Magánrendelő

Válasszon orvost!

Szeretné Ön kiválasztani kezelőorvosát? Tekintse meg budai és pesti óbudai rendelőnkben dolgozó orvosainkat és terapeutáinkat, és vegye fel vele közvetlenül a kapcsolatot!

Budapesti Mozgásszervi Magánrendelő

Kövess minket a közösségi médiában!

Budapesti Mozgásszervi Magánrendelő Logo

Budapesti Mozgásszervi Magánrendelő

+36 1 44 33 433 telefonszámon, a hétköznap 8:00 - este 20:00 -ig a munkatársaink fogadják hívását, vagy visszahívják Önt.

You have Successfully Subscribed!

Budapesti Mozgásszervi Magánrendelő Logo

Budapesti Mozgásszervi Magánrendelő

Szakorvosok válaszolnak kérdésére. 

You have Successfully Subscribed!

Budapesti Mozgásszervi Magánrendelő Logo

Betegbiztonsági protokoll a Budapesti Mozgásszervi Magánrendelőben

Rendelőinkben maximálisan eleget teszünk az aktuális rendelkezéseknek, hogy a koronavírus elleni védekezést biztosítsuk mindenkinek

You have Successfully Subscribed!