Talp izomhártya gyulladása – Sarkantyú

A talp fascia egy vastag rostos anyag a lábfej alján, ami a sarokcsontnál kezdődik és legyező formában a lábujjak felé halad. Ez tartja meg a lábfej boltozatos formáját. Amennyiben gyakori feszítésnek van kitéve, úgy a sarokcsontra való kapcsolódó rész begyulladhat és elkezdhet fájni. Sportolóknál, illetve azoknál fordul elő, akik sokat járkálnak. illetve álló munkát végeznek, kivált képen ha az egyénnek lúdtalpa van. Kezdetben tompa fájdalommal jár, ami később egyre élesebb és lassan szűnik.

talp izomhártya gyulladás

Igaz, hogy a sarok a leggyakoribb helye a gyulladásnak, viszont a talp közepén, vagy a lábujjak tövénél is jelentkezhet. Ha a gyulladást sokáig elhanyagolják, a probléma a sarokcsontnál csontkinövéshez vezethet, ami a röntgenfelvételeken jól látszik. Ezt nevezi a köznyelv sarkantyúnak. Ez a csontkinövés nem a probléma forrása, hanem a probléma következménye. Pihentetés, szakaszos jegelés, gyulladáscsökkentés, talpbetét viselése, illetve célzott gyógytorna segít a probléma megszűntetésében. Ortopéd szakorvosi vizsgálat javasolt.

Kivizsgálás: ortopéd-traumatológus szakorvos.

Terápia: ortopéd-traumatológus szakorvos, fizioterapeuta-gyógytornász

Budapesti Mozgásszervi Magánrendelő bejelentkezés telefonon: +36-1-44-33-433

Kérjen időpontot telefonon

Minél gyorsabban szeretne időpontot szakrendeléseinkre? Hívjon minket most!

Budai rendelő: +36 (1) 44-33-433

Pesti rendelő: +36 (1) 44-33-433

Közvetlen orvosválasztás!

Közvetlen orvosválasztás

Szeretné Ön kiválasztani kezelőorvosát? Tekintse meg budai és pesti rendelőnkben dolgozó orvosainkat és terapeutáinkat, és vegye fel vele közvetlenül a kapcsolatot!

Kérdezzen szakorvosainktól. Budapesti Mozgásszervi Magánrendelő tel:+3614433433

Kérdezzen orvosainktól

Fájdalom gyötri, de nem biztos a kiváltó okokban? Szeretné tudni panaszait milyen kezeléssekkel szüntethetné meg?
Írjon nekünk és szakorvosaink válaszolnak!

Pin It on Pinterest

Share This