Telefon +36 1 4433 433 | Email bejelentkezes@bmm.hu
Sikertörténet - Baleset utáni csípőprotézis műtét

Sikertörténet Dr. Molnár Péterrel

szerző Marketing BMM | 2022.06.01.

Telefon

Bejelentkezés telefonon

Telefon

Bejelentkezés telefonon

Online időpontfoglalás

Online időpontfoglalás


Egyedi megoldások a protézis műtét során – Juhász Attila gyógyulástörténete

Juhász Attila, aktív életet élő fiatalember, egy sérülésből adódóan tapasztalta meg a csípőfájdalmat, amely egy évig kínozta, míg rá nem talált a Budapesti Mozgásszervi Magánrendelőre.


Sérülésből hosszútávú probléma

A fiatalember csípőtörése után orvosról orvosra járt, mivel a kezelés, amit kapott, nem volt kielégítő. Attila fájdalmai a rosszul gyógyult baloldali csípőcsont törése után nem múltak el és elfogadhatatlannak érezte, hogy korábban megszokott tevékenységei, sportos élete nem a régi. Attila rendszeresen sportolt: búvárkodott, ejtő- és siklóernyőzött, síelt, motorozott. Minél hamarabb megoldást szeretett volna a panaszaira. Végül ismerősei révén hallott Dr. Molnár Péterről, így hozzá fordult segítségért.

Dr. Molnár Péter a páciens röntgen leletei alapján azonnal csípőprotézist javasolt, a korábban beültetett Z-szeg helyett.

Mi az a Z-szeg?

A csípőcsavar képes a törés komprimálására, de a gyógyulás során dinamikusan viselkedik. Mind a dinamizálásról, mind a csípőcsavar műtét utáni elfordulásának megakadályozásáról egy – a szeg belsejében elhelyezett – rögzítő csavar gondoskodik.

Dr. Molnár Péter tehát ennek a velőűrszegnek az eltávolítását javasolta, mivel a korábbi csonttörés nem gyógyult megfelelően. Attila beleegyezett a csípőprotézis műtétbe. Dr. Molnár Péter az átlagosnál hosszabb, revíziós protézisszárral, teljes csípőprotézissel tervezte megoldani a problémát.

A korábbi sérülésből adódóan technikailag nagyobb kihívás volt a protézisműtét, mint egy alap, csípőkopásból adódó operáció.

A csípőprotézis műtét menete

A műtét menetét alapvetően meghatározza a műtét típusa (beültetés vagy revízió), a kiválasztott protézis fajtája (cementes vagy cement nélküli), illetve a műtéti technika. Szakorvosaink a jelenleg legmodernebb és legeredményesebb minimál invazív műtéti technikát alkalmazzák, ami izomátvágás nélkül, úgynevezett izomeltolásos módszerrel történik. Ez egy speciális lágyrész kímélő műtéti eljárás, ami sokkal gyorsabb és kevesebb fájdalommal járó műtét utáni rehabilitációt tesz lehetővé.

A csípőprotézis beültetés műtét során a combcsontról a beteg combfej eltávolításra kerül. A medencecsontban a vápát porctalanítják és gömbmaró sorozattal felmarják. Ide egy fém, félgömb alakú vápa kerül beültetésre, melybe felkeményített műanyag betétet helyeznek, vagy csontcementtel (csontragasztóval) műanyag vápát ragasztanak be. Ezután a combcsont velőüregébe is beültetik a protézis fém szárát. Ezt ragasztás nélküli módszerrel, mely ék alakúan belefeszül a csontba, vagy ragasztásos módszerrel (csontcementtel) végzik. A szár komponensre fém vagy kerámia gömbfejet kerül, ami a vápa műanyag részében mozog, így helyettesítve az eredeti ízület funkcióját.

A műtét után

Attila a korábbi, más intézményben szerzett tapasztalatai alapján meglepődött, hogy a sikeres műtét utáni napon már járókerettel tudott járni.

Második nap reggelén elvették a járókeretemet, kaptam két botot. Érezhetően minden könnyebb lett. Könnyen mozgok, nem fáj.

Attila Dr. Molnár Pétert is megkérdezte, nem probléma-e hogy ennyire könnyen terheli a szervezetét, lábai egyforma hosszúak, nem fáj semmije. Dr. Molnár Péter vidáman megnyugtatta, hogy ez így helyes, ennek így is kell lennie.

Attila az ellátást is dicsérte:

A kórházi körülmények olyanok voltak, mintha egy szállodában lettem volna, nagyon jó volt mindenkinek a hozzáállása, mindenki kedves volt velem, tiszta volt minden.

Dr. Molnár Péter véleménye szerint Attila esete igazi sikertörténet, hiszen nagyon fiatal, komplex problémája volt, de aktív élete miatt rendkívül fontos volt, hogy mielőbb véget érjen a fájdalom, a panaszok és hogy újra szabadon tudjon mozogni. A Budapesti Mozgásszervi Magánrendelőben megkapta ezt a lehetőséget és a minőségi, végleges megoldást.

Csípőpanaszok esetén keresse ön is specialista orvos csapatunkat!

A telefonhíváskor segítünk eldönteni, melyik szakrendelésre érdemes bejelentkeznie. Kiváló diagnosztikai eszközeinkkel a lehető leghamarabb felderítjük panaszai okát. A terápiák terén saját gyógytornászaink, terapeutáink, gyógymasszőreink segítenek csökkenteni panaszait. Kiegészítő terápiák terén is rendelkezésre állunk, ha pedig műtétre kerül sor, a legmodernebb megoldásokat alkalmazzuk.

Szakorvosaink mindig személyre szabottan segítik a páciensek gyógyulását.

Jelentkezzen be most konzultációra a +36 1 44-33-433-as telefonszámon!

Amennyiben mozgásszervi panaszai vannak, jelentkezzen be már most a Budapesti Mozgásszervi Magánrendelőbe, ahol a legmodernebb kezelési lehetőségekkel és felkészült szakorvosokkal várjuk!
Hívja a 06 1 44 33 433-as telefonszámot!