Dr. Lénárt Anett

Kézsebész és ortopéd traumatológus adjunktus

Specialitás: Kézsebészet

Végzettség: Kézsebész és ortopéd traumatológus szakorvos

Elérhetőség: Pesti Mozgásszervi Magánrendelő

Pesti
Mozgásszervi
Magánrendelő

1133 Budapest Pannónia u. 70.
+36 (1) 44-33-433
bejelentkezes@bmm.hu

Rendelési nap: csütörtök

Vizsgálati díj: 18.000 Ft

A „mi leszel, ha nagy leszel” kérdésre először fodrász, majd könyvelő volt a válasza, de 12 éves korától, egy akkor olvasott krimi főszereplőjének hatására, agysebésznek készült.

Élsportoló volt, röplabdázott, de agysebészeti karrierét egy esetleges sérülés miatt nem kockáztatva, sportgimnázium helyett egy kétnyelvű középiskolában érettségizett. A Semmelweis Egyetemen, a negyedik évben egy kézsebész doktornőhöz került, mellette lett a szakterület szerelmese. Hivatását nagyon látványos, néha sorsfordító eredményekkel járó, nagy türelmet igénylő finom, szép munkának tartja.

A LÁTVÁNYOS GYÓGYULÁS VONZEREJE

„Vonzott a baleseti sebészet. Diplomával a kezemben a Merényi Gusztáv Kórház traumatológiájára kerültem. 2007-ben ortopéd-traumatológiai szakvizsgát tettem, majd két évre rá, az arra épülő kézsebész szakképesítést is megszereztem. A traumatológia a látványos gyógyulás miatt vonzott. Tetszett, hogy a műtéteket és a rehabilitációt követően csaknem 100 százalékban visszanyerik funkcióikat a törött, zúzott, roncsolt végtagok, a siker pedig komoly ösztönző erő.”

HOLTÁBÓL FELTÁMASZTOTT UJJ

„Egy fiatal hivatásos rendőr otthoni barkácsolás közben fűrésszel levágott hüvelykujját csak egy bőrdarab tartotta. A műtét során helyére tettem, és bár ennek alig volt esélye, az ujj megmaradt. Később megtudtam, a rendőröm ujja visszanyerte baleset előtti állapotát, gazdája pedig teljes munkaalkalmassági és a fegyverviselési engedélyét. Azóta is a szétroncsolt kezek helyreállítása áll szívemhez a legközelebb.”

TUDNI KELL, HOGY HOL A HATÁR

„Tizenöt évet töltöttem baleseti sebészként első munkahelyemen, havi nyolc-tíz 24 órás ügyelettel. Szerettem a munkám, de egyre kevesebb lett az orvos, romlottak a körülmények, akadozott az ellátás és én nagyon elfáradtam. Egészségem és szakmaszeretetem is veszélybe került, ezért gyakorlatilag egyik napról a másikra váltottam. 2014. áprilisa óta a Honvédkórház Baleseti Sebészeti Osztályán dolgozom, adjunktusként. Többen vagyunk, a munkaelosztás és a körülmények is jobbak, más a feltételrendszer, így újra felébredt bennem a hivatásszeretet. Csapatban dolgozunk, a műtétek utáni rehabilitációt végző gyógytornászok is csapattagok.”

MAGÁNRENDELŐBEN, KÖZÉPPONTBAN A BETEG

„Amíg a Merényi Gusztáv kórházban dolgoztam, időm és energiám sem volt, hogy kipróbáljam magam a magánszférában. 2015. eleje óta dolgozom a Budapesti Mozgásszervi Magánrendelőben, élvezem a betegekre jutó több időt, a nyugodt és kultúrált körülményeket. Egyre jobban értékelem, hogy rendelés közben csak a betegre koncentrálhatok.”

GYORS DÖNTÉSEK, HATALMAS IGAZSÁGÉRZET

„Gyorsan döntök, vész-, vagy kényszerhelyzetekben nem kapok sokkot, csak utána jön ki rajtam a feszültség. Igazságérzetem hatalmas, nehezen viselem, ha próbára teszik, de igyekszem uralkodni magamon, ebben hivatásom és a jóga is sokat segít.”

FÉKKÉNT MŰKÖDŐ HOBBIK – ÚSZÁS, JÓGA ÉS BÚVÁRKODÁS

„A versenyszerű röplabdát elsősorban időhiány miatt hagytam abba. Egy gerincsérv úszómedencébe „kényszerített”, ettől kezdve az úszás mindennapjaim része lett. A mélyvízi világ is megfogott, egy búvártanfolyam elvégzését követően, 2010-től, általában öcsémmel párban, legalább évente kétszer merülök. A röplabdát a jóga váltotta fel. Mivel szeretem a kihívásokat, a 40 fokban 90 perces változatot, a bikram jógát választottam.”

NEM FELEJTETTE EL, MILYEN VOLT PÁLYAKEZDŐNEK LENNI

„Nem szoktam hosszútávban gondolkodni. Munkámban nem tervezek változást, talán csak intenzitását csökkenteném, hogy magánéletre is jusson időm. Saját nehéz pályakezdésemre emlékezve, már ma is igyekszem a hozzám forduló fiatal orvosoknak segíteni, de a jövőben szeretném kórházi beilleszkedésüket, a jelenleginél magasabb szinten és eredményesebben támogatni.”

Személyi adatok:

Név:Dr. Lénárt Anett

Születési hely:Budapest

 

Iskolai végzettség:

1994-1999. SOTE Általános Orvostudományi Kar

1989-1993. Karinthy Frigyes Gimnázium

Szakvizsga:

2009. Kézsebészet

2007. Ortopédia-Traumatológia

Nyelvtudás:

1998.Német nyelvből alapfokú egyetemi záróvizsga

1992.Angol nyelvből „C” típusú, középfokú állami nyelvvizsga

Szakdolgozat:

Az izületbe hatoló törések következményei – A könyökizületbe hatoló törések (1998-ban díjazott rektori pályamunka)

Munkahelyek:

Semmelweis Egyetem – Központi Gyakornoki Képzés /1999-2001/

Fővárosi Szent István Kórház és Intézményei – Merényi Gusztáv Kh. Traumatológia Osztály /2001- 2014 /

MH-EK Honvédkórház – Traumatológia/2014-/

Tudományos munka:

Előadás:

2009-ben a Magyar Kézsebészeti Társaság Kongresszusán- Sajkacsont álízület műtéti ellátása osztályunkon nyolc évvel a sérülés után

2005-ben a Magyar Traumatológus Társaság Kongresszusán – Sérülés= téves diagnózis

2003-ban a Magyar Kézsebészeti Társaság Kongresszusán – Ritka kéztőcsonttörések

Poszter:

2012-ben a Magyar Kézsebészeti Társaság Kongresszusán Compartman szindróma ellátása osztályunkon

2006-ban a Magyar Traumatológus Társaság Kongresszusán -Érsérüléssel járó vállsérülések ellátása (poszter szekció I. díj)

2002-ben a Magyar Traumatológus Társaság Kongresszusán – Polytraumatizált betegek lábsérüléseinek ellátása osztályunkon

Tanfolyam:

2005. 14. European SICOT Trainees Meeting

2007. AO Bázis Kurzus

2008. Kézsebészeti Szakvizsga Előkészítő és Kézsebészeti Szintentartó Tanfolyam

2008. „ Bevezetés a Mikrosebészetbe”

2009. FESSH Haladó Európai Kézsebészeti Kurzus

2009.AO Seminarium – Csontpótlás lehetőségei

2012.Európai Kézsebészeti Kurzus

Pin It on Pinterest

Share This