Dr. Hampel Ferenc

Ortopéd-traumatológus szakorvos

Specialitás: Csípő és térdprotézisek, térdízületi arthroscopia, váll arthroscopia, kéz és lábkorrekciós műtétek

Végzettség: Ortopéd-traumatológus szakorvos

Óbudai Mozgásszervi Magánrendelő
Cím: 1037 Budapest, Bokor utca 23-25.
Tel:+36 (1) 44 33 433
E-mail: bejelentkezes@bmm.hu
Rendelési napok: kedd
Vizsgálati díj: 20.000 Ft
Kontroll: 15.000 Ft

BEMUTATKOZÁS

Az Országos Orvosi Rehabilitációs Intézet ortopédiai osztályán dolgozom 2006 óta. Elsődlegesen nagyízületi endoprotetikával foglalkozom (csípő- és térd protézisek), de térdízületi arthroscopiát és egyéb korrekciós műtéteket is rendszeresen végzek. Beteganyagom korcsoport megoszlására a fiatal sportoló- és az idősebb, kopásos betegségben szenvedő korosztály jellemző. Az ortopéd sebészeti munkámat megelőzően tíz éven keresztül baleseti sebészként dolgoztam, ami jó alapot adott a később felvett ortopédiai beavatkozásokhoz.

Az orvosi pálya nálam családilag kódolva volt, már nagyapám és apám is orvosként dolgoztak, ez az életvitel már gyerek fejjel is természetesnek tűnt.Apám fej-nyak sebészként elvárta tőlem, hogy végzett orvosként egy évet belgyógyászaton is tapasztalatot szerezzek. Nyilván ez az egy év nem adott biztos alapokat ahhoz, hogy a belgyógyászat rejtelmeibe beássam magam, de egy kicsi rálátást adott az orvoslás másik oldalára. Ezt a szemléletet megőrizve éveken át heti rendszerességgel vállaltam sürgősségi ügyeletet a traumatológia ill. ortopédia mellett.

Az első lányom megszületése után az embert próbáló traumatológiai munkáról át tudtam váltani ortopédiára, ami sokkal tervezhetőbbé tette az életemet, továbbá több időt tudtam a családdal eltölteni, és az ügyeleti terhelés is jelentős mértékben csökkent.

Évek óta vállalok a fő munkahelyem mellett járóbeteg rendelést más intézetben, ahol a betegeknek próbálom közérthető módon elmagyarázni a panaszaik okát és annak lehetséges kezelését, elsődlegesen hangsúlyt fektetve a konzervatív kezelési módokra, és csak akkor szoktam műtéti megoldást javasolni, ha az megkerülhetetlennek tűnik.

Szabadidőmet a családommal töltöm, három lányom minden fölös energiámat leköti, erről mindig gondoskodnak. A fotózás a szenvedélyem, de erre csak úgy szokott lehetőségem nyílni, hogy összekötöm hétvégente a családi programot a fotózással.

Gyerekkorom óta sportolok, régen szakosztálynál birkóztam 10 évig, majd ezt követően elkezdtem foglalkozni a boksz és kick-boksz sportággal. Az utóbbit a mai napig rendszeresen gyakorlom.

Szakmai önéletrajz

Név:                   Dr. Hampel Ferenc
Születési idő:     1969.
Végzettség:       Szegedi Orvostudomány Egyetem Általános Orvosi Kara

1982-ig               Magyarországon jártam általános iskolába.

1982-1987-ig       Külföldön fejeztem be az általános iskolai-, illetve középiskolai tanulmányaimat.

1987-1994           Szent-Györgyi Albert Orvostudományi Egyetem, Szeged.

1994                   Orvosdoktorrá avatás éve.

1994                   Belgyógyászati osztályon 1 évet eltöltöttem friss diplomával.

1995-1999           Szentesi Városi Kórház, majd a Szekszárdi Megyei Kórház traumatológia osztályain dolgoztam főállásban.

1999-2001           Főállásban orvosi szakfordítóként dolgoztam, mellyel párhuzamosan Szekszárdon a traumatológiai osztályon ügyeleteket vállaltam a szakmai szinten tartás érdekében.

2001-2006          Szent János Kórház Traumatológiai osztályán dolgoztam traumatológiai munkakörben.

2006 óta az Országos Orvosi Rehabilitációs Intézet Ortopédiai osztályán dolgozom napjainkig.

2004                  Traumatológiából szakvizsgáztam.

2007                  Ortopédiából szakvizsgáztam.

2015 óta vagyok a XV. kerületi Rendelőintézet ortopédiai osztályának az osztályvezető főorvosa.

 

 

 

Budapesti Mozgásszervi Magánrendelő Logo

Budapesti Mozgásszervi Magánrendelő

+36 1 44 33 433 telefonszámon, a hét minden napján 8:00 - este 20:00 -ig a munkatársaink fogadják hívását, vagy visszahívják Önt.

You have Successfully Subscribed!

Budapesti Mozgásszervi Magánrendelő Logo

Budapesti Mozgásszervi Magánrendelő

Szakorvosok válaszolnak kérdésére. 

You have Successfully Subscribed!

Share This