Telefon +36 1 4433 433 | Email bejelentkezes@bmm.hu
Sarokfájdalom

Sarokfájdalom oka, tünete, kezelése

szerző Dr. Moravcsik Bence Balázs | 2020.01.07.

Telefon

Bejelentkezés telefonon

Telefon

Bejelentkezés telefonon

Online időpontfoglalás

Online időpontfoglalás

Milyen tünetei vannak a sarokfájdalomnak?

Ha a láb, a talp és a sarok nagyobb terhelésnek van kitéve, akkor előfordulhat, hogy már a reggeli felkelésnél erős sarokfájdalmat érez. A fájdalom lehet szúró vagy tompa, lehet állandó vagy időszakos. A sarokfájdalom terhelésre erősödhet, bár vannak esetek, hogy a napi mozgás közben csökkenhet is. Súlyosabb esetben viszont terhelés nélkül, pihentetés közben is érezheti a sarokfájdalmat. Ezek a tünetek jelentősen befolyásolhatják a napi munkavégzést, csökkenthetik a járásképességet, és az aktivitást.

Mi lehet az oka a sarokfájdalomnak?

A sarok- és lábfájdalom okai között szerepel a túlzott megterhelés: sport, túlsúly, életkor, de akár a nem megfelelő cipő viselése is. A sarokfájdalom előidézhet olyan csonthártyagyulladást, melynek következménye lehet, hogy a szervezet védekező mechanizmusa miatt elindulhat egy plusz csontképződés, ezáltal kialakul egy csonkinövés (sarkantyú). Az, hogy kinél mi okozza pontosan ezt a fájdalmat, mindenképpen ortopédiai vagy reumatológiai szakorvosi vizsgálat tudja kideríteni.

A pontos diagnózis után kezdődhet a fizikoterápiás megoldás, amit minden esetben ortopéd vagy reumatológus szakorvos ajánlhat.

Milyen kezelés segíthet sarokfájdalom esetén?

A sarokfájdalomra a legeredményesebb megoldást a Lökéshullám terápia tudja biztosítani. A kezelés sikeressége 85-90 % között van. A kezelés alatt és után sem tapasztalható mellékhatás, és nincsenek szövődmények sem. A lökéshullám kezelés hatása több hónapig vagy akár évekig tarthat. A gyógyulási képesség 2 - 3 hónapig fokozott marad, hiszen a Lökéshullám a szervezet öngyógyító képességét indítja be, így természetes módos segíti a gyógyulást.

Telefon

Bejelentkezés telefonon

Telefon

Bejelentkezés telefonon

Online időpontfoglalás

Online időpontfoglalás

Milyen ortopédiai problémákra tud megoldást biztosítani a lökéshullám terápia?

  • Sarokfájdalom
  • Sarkantyú
  • Csontkinövés
  • Izomfájdalom, izomszakadás
  • Ínhúzódás
  • Achilles ín fájdalom
  • Vállfájdalom
  • Csípőfájdalom
  • Teniszkönyök
  • Golfkönyök
  • Sportsérülés
  • Ugró térd

Jár-e fájdalommal a lökéshullám terápia?

A kezelés alatt néhány esetben minimális fájdalom jelentkezhet. Egyéni érzékenység esetén a kezelés területe kipirosodhat, esetleg kisebb bevérzések alakulhatnak ki, melyek rövid időn belül megszűnnek.

Mennyi kezelés szükséges a teljes gyógyuláshoz?

A lökéshullám terápia nem ígér azonnali fájdalomcsillapítást, de hosszútávú megoldás lehet sarokfájdalom esetén. Egyéntől és az adott problémától függő, hogy kinél hány alkalommal érdemes a kezelést végezni. A lökéshullám kezelést általában 5 alkalommal javasoljuk (maximum 10 alkalom), általában hetente egyszer. Ennyi idő kell a szervezetnek, hogy beinduljon az öngyógyító mechanizmus, és megszűnjön a fájdalmat kiváltó gyulladás a szervezetben. A Lökéshullám kezelés hatása még hónapokig fokozódhat, és akár évekig nem tér vissza a fájdalom az adott területre.

Hisszük, hogy a szabad, fájdalommentes és örömteli mozgás mindenkinek jár!

A Budapesti Mozgásszervi Magánrendelőben a legfelkészültebb ortopéd szakorvosokat és gyógytornászokat, valamint a legmodernebb terápiás kezelési lehetőséget biztosítjuk Önnek. Budapesten – 3 helyszínen is – kellemes környezetben várjuk a hét minden napján.

Bejelentkezni ezen a telefonszámon tud: +36 1 44 33 433

BMM – Kiemelkedő szaktudás, igényes környezet és célzott terápia egy helyen!