Telefon +36 1 4433 433 | Email bejelentkezes@bmm.hu
Gyógytorna eszközök

Gyógytorna eszközök használat a rehabilitációban

szerző Szabó Loránd | 2020.06.06.

Telefon

Bejelentkezés telefonon

Telefon

Bejelentkezés telefonon

Online időpontfoglalás

Online időpontfoglalás

Sporteszközzel tudjuk színesíteni a gyógytorna gyakorlatokat.


Soft ball

Soft ball vagy más néven kislabda anyagában eltér a hagyományos labdáktól. Puha anyagának köszönhetően nagy teherbírása van. Törzsstabilitációs tréning esetén akár rá is feküdhetünk, mély stabilizáló izmainkat aktiválhatjuk segítségével. Számos probléma esetén felhasználható: kül. traumákat követően bemozgatásra, koordinációs tréningeknél.

FITBALL- nagy gimnasztikai labda

Különböző átmérőjű labdák találhatók a piacon. Felhasználhatjuk őket gyógytorna során, de akár ülésre is kiválóan alkalmas, persze helyes testtartást megtartva. A labda méretének kiválasztásakor a testmagasságot vesszük figyelembe, ebben a mérettáblázatok segítenek nekünk. Törzsstabilizációs tréning egyik legfontosabb eszköze, traumákat követő rehabilitációs tréning esetén, egyensúly fejlesztésében alkalmazható.

Gumiszalag, súlyzó

Gumiszalagokkal és súlyzókkal az ellenállást tudjuk növelni, ezzel nehezíteni az adott gyakorlatokat. Különböző erősségben/súlyban kaphatók, széleskörűen felhasználhatók.

SMR henger

Izompólyák lazítására, mobilitás növelésére használható, csökkenteni tudjuk a sérülések kockázatát. Elég széles a paletta, nehéz lehet eldönteni, melyik hengerre is essen a választás. Aki még soha nem hengerezett célszerű puhább, egyenletes felszínű eszközt választani. Aki már rutinos választhat keményebb anyagút, vagy bordázott felületűt, mely akár a triggerpont kezelésére is alkalmas. Edzés előtt a bemelegítést kiegészíthetjük vele, edzést követően segíti a regenerálódást. A hosszabb változat instabil felületként szolgál törzsstabilizációs tréningnél.

Telefon

Bejelentkezés telefonon

Telefon

Bejelentkezés telefonon

Online időpontfoglalás

Online időpontfoglalás

Függesztéses / edző heveder-TRX

Az amerikai hadseregben fejlesztették ki, nagy népszerűségnek örvend a mai napig. Saját testsúlyunkkal, a test dőlésszögével tudjuk nehezíteni a gyakorlatokat. Egyszerűen rögzíthető ajtón átvetve, de akár egy faágra is felhurkolható. Különböző izomcsoportok erősítésére, nyújtására használható, ízületi mozgásterjedelmet fejleszthetjük segítségével.

Trigger labda / masszázs labda

Méretében leginkább egy teniszlabdához hasonló. Anyagát tekintve kemény, felülete lehet sima, de redőzött is. Izmok triggerpontjának lazítására, kisebb izmok izompólyájának lazítására használható, kis helyen elfér, praktikus eszköz. Használhatjuk úgy, mint a hengert, izmok lefutására merőlegesen lazítjuk az izompólyát, de 1-2 percre nyomást gyakorolhatunk a fájdalmas pontra.

BOSU

Formáját tekintve egy félbevágott gömb, mely műanyag alaphoz rögzül. Törzsstabilitációs tréning elmaradhatatlan eszköze, egyensúly, ügyesség, ízületi helyzetérzékelés fejlesztésére alkalmas. Sérülést követő rehabilitáció, koordinációs tréning gyakorlatanyaga színesíthető általa.

Dynair párna- dinamikus ülőpárna

A műanyagból készült eszközt tűszelepes pumpa segítségével tudjuk felfújtatni, ha ráállunk a talpunkkal nem érezhetjük a talajt, de nem szükséges kő keményre sem felfújtatni. Felhasználható törzsstabilitációs tréning esetén, ügyesség, egyensúly, ízületi helyzetérzékelés fejlesztésére, sérüléseket követő rehabilitáció elengedhetetlen kelléke. Ülőpárnaként is használhatjuk a helyes ülés szempontjait betartva.

Hisszük, hogy a szabad, fájdalommentes és örömteli mozgás mindenkinek jár!

A Budapesti Mozgásszervi Magánrendelőben a legfelkészültebb ortopéd szakorvosokat és gyógytornászokat, valamint a legmodernebb terápiás kezelési lehetőséget biztosítjuk Önnek. Budapesten – 3 helyszínen is – kellemes környezetben várjuk a hét minden napján.

Bejelentkezni ezen a telefonszámon tud: +36 1 44 33 433

BMM – Kiemelkedő szaktudás, igényes környezet és célzott terápia egy helyen!