Telefon +36 1 4433 433 | Email bejelentkezes@bmm.hu
Mitől jó egy térdspecialista

Mitől jó egy térdspecialista?

szerző Dr. Bejek Zoltán | 2019.06.07.

Telefon

Bejelentkezés telefonon

Telefon

Bejelentkezés telefonon

Online időpontfoglalás

Online időpontfoglalás


A jó térdspecialista szakorvos legfőbb jellemzője, hogy mindenben kiemelkedően teljesít. Ahhoz, hogy valaki igazán jó orvos legyen sok olyan szempontnak kell megfelelni, amelyek nem csak szakemberként, de emberként is kihívást jelentenek. A páciensek, és a szakma elvárásainak is meg kell tudni felelni annak, akit kiemelkedő szakembernek tekintünk.


Hogyan kommunikál a térdspecialista szakorvos?

A páciens elvárása, hogy egy jó szakorvos kommunikációs készsége ideális legyen, és meg tudja válaszolni a kérdéseket úgy, hogy azt a hétköznapi, orvoslásban nem jártas emberek is megértsék.

Kulcsfontosságú a világos és érthető megfogalmazás, orvosi szóhasználat nélkül, miközben a páciens megnyugtatása és megfelelő mértékű magabiztosság mutatása is kifejezetten lényeges. Az első benyomás általában az első vizsgálat alatt kialakul, ezért ez a találkozó az egyik legmeghatározóbb az orvos-páciens kapcsolatban: már ilyenkor ki kell alakulnia a bizalomnak, ami a sikeres gyógyulás egyik fő eleme.

A megfelelő diagnózis felállításához a jó térdspecialista szakorvost kíváncsiság, és megoldás-orientált hozzáállás kell, hogy irányítsa. Azokban az esetekben is fontos, hogy fókuszálni tudjon a részletekre, amelyekben bonyolult, zavaros tünetek között kell kiigazodni, és kideríteni a probléma okát. A kiváló ortopéd sebész nem csak a probléma okának feltárásához ért, hanem a megfelelő gyógyuláshoz vezető utat is megmutatja, megismerteti a pácienssel.

Amikor egy mozgásszervi megbetegedés, vagy sérülés miatt ortopéd sebészhez kell fordulni, olyan orvost szeretünk választani, aki magabiztos, biztonságot áraszt, és tudja a megoldást a problémánkra.

Szakorvosi szemmel: mitől jó egy térdspecialista?

A BMM kiváló szaktudással rendelkező térdspecialista orvosai erre a kérdésre nagy összhangban és egyetértéssel válaszoltak. Mind egyetértettek abban, hogy elsődlegesen a tapasztalatszerzés a legfontosabb. Ezt olyan egészségügyi intézményben lehet megszerezni, ahol sok pácienssel van lehetőség találkozni, sokféle esetet tapasztalnak, és kezelnek.

Emellett ugyanennyire lényeges az elkötelezett érdeklődés a térdízületi problémák kezelése iránt, valamint a lehető legmagasabb szintű szaktudás megszerzése ebben a témában. A szaktudás folyamatos bővítése céljából továbbképzéseken, kongresszusokon lehet részt venni.

Az igazán jó szakorvos a megszerzett ismereteit, tapasztalatait szívesen továbbadja kollégáinak, oktatja, és segíti munkatársait a fejlődésben. Konzultál mozgásterapeutákkal, gyógytornászokkal, és szívesen működik együtt a rehabilitációs team munkában.

A térdspecialista szakorvosok egyben ortopéd sebészek is, azonban minden esetben fontos alaposan mérlegelni, hogy mikor van szükség műtéti beavatkozásra, illetve mikor és hogyan lehet azt elkerülni. A kiváló térdspecialista orvosoknak nyitottnak kell lenniük konzervatív kezelési módokra is.

Hisszük, hogy a szabad, fájdalommentes és örömteli mozgás mindenkinek jár!

A Budapesti Mozgásszervi Magánrendelőben a legfelkészültebb ortopéd szakorvosokat és gyógytornászokat, valamint a legmodernebb terápiás kezelési lehetőséget biztosítjuk Önnek. Budapesten – 3 helyszínen is – kellemes környezetben várjuk a hét minden napján.

Bejelentkezni ezen a telefonszámon tud: +36 1 44 33 433

BMM – Kiemelkedő szaktudás, igényes környezet és célzott terápia egy helyen!

Térdspecialista szakorvosok:

Prof. Dr. Lacza Zsombor PhD

Prof. Dr. Lacza Zsombor PhD

Ortopéd-traumatológus szakorvos

Dr. Bejek Zoltán PhD

Dr. Bejek Zoltán PhD

Ortopéd egyetemi docens

Dr. Gáspár Szabolcs

Dr. Gáspár Szabolcs

Ortopéd-traumatológus osztályvezető főorvos

Dr. Molnár Péter

Dr. Molnár Péter

Ortopéd-traumatológus főorvos

Térdegészség Titkai

Online Konferencia

Regisztráljon
az ingyenes eseményre.

A konferencián lerántjuk a leplet a térdpanaszokról és kezelési lehetőségekről.

 

You have Successfully Subscribed!