A várandóság alatti mozgásszervi problémákról

A várandóság alatti mozgásszervi problémákról beszél Dr. Moravcsik Bence Balázs ortopéd-traumatológus szakorvos, a Budapesti Mozgásszervi Magánrendelő ortopéd szakrendelés orvosa.

Ízületekről, porcokról, csípő- és térdfájdalmakról

A térd szervezetünk egyik legnagyobb és legbonyolultabb működésű ízülete, amely nagyfokú terhelésnek van kitéve mozgás során. Két tényező befolyásolhatja, a genetika és az életvitel.

Téli tanácsok, bemelegítésre és csúszós utakra

Téli tanácsok, bemelegítésről és csúszós utakról beszél Dr. Moravcsik Bence Balázs ortopéd-traumatológus szakorvos, a Budapesti Mozgásszervi Magánrendelő ortopéd szakrendelés orvosa.

A sérülések rehabilitációjáró

Dr. Moravcsik Bence Balázs ortopéd traumatológus szakorvos

A sérülések rehabilitációjáról beszél Dr. Moravcsik Bence Balázs ortopéd-traumatológus szakorvos a Budapesti Mozgásszervi Magánrendelő ortopéd szakrendelés orvosa.

A baleseteknek a 64%-a, az esés következtében jön létre és ezeknek az eséseknek a háromnegyede otthon történik. A közúton történő baleseteknél általában a fej, mellkas, kar, csukló, térd, láb sérülése a leggyakoribb.

A tavaszi és nyári balesetekről

A jó idő beköszönésével indulnak a szabadtéri sportok. Leggyakrabban a kedveltebb sportok mint például a futás, kerékpározás és túrázás kezdődik. Ilyenkor leginkább a fiatal, 10-14 éves gyerekek sérülnek a legtöbbet, éppen ezért fontos odafigyelni a helyes kerékpár használatra is.

Ha bármilyen tavaszi vagy nyári balesett történt, akkor mielőbb érdemes szakorvos segítségét kérni.

A mellkasi deformitásokról 

Dr. Moravcsik Bence Balázs ortopéd traumatológus szakorvos

A tyúkmell és a tölcsérmellkas jelentést sokan nem ismerik. Pedig ez a két leggyakoribb mellkas deformitás, ami már fiatal korban jelentkezhet. Az elváltozás nem csupán esztétikai problémát jelent, hanem komolyabb eseteknél az elváltozott szegcsont a tüdőt és a szívet is nyomhatja.

Mellkas deformitás során mielőbb érdemes szakorvos segítségét kérni, hogy alapos vizsgálattal megelőzhető legyen a panasz.

Pin It on Pinterest

Share This