Telefon +36 1 4433 433 | Email bejelentkezes@bmm.hu
Gyógytorna - FDM terápia

A Kötőszöveti Torzulások Modellje

szerző Nagy Gabriella | 2020.04.14.

Telefon

Bejelentkezés telefonon

Telefon

Bejelentkezés telefonon

Online időpontfoglalás

Online időpontfoglalás

Mi az FDM terápia lényege?

Az FDM kezelések során az izompólyát kezeljük erősebb nyomási/húzási ingerrel.

De mi is az az izompólya?

Az izompólya, más néven fascia behálózza az egész emberi testet. Hártyaszerű képlet, leginkább a csirkemell feldolgozása során találkozhatunk vele. Korábban nem tulajdonítottak különösebb szerepet az izompólyáknak, azonban az elmúlt évek kutatásai bebizonyították, hogy számos mozgásszervi panasz hátterében állhat az elváltozása. Három rétege van , melyek egymáshoz képest elmozdulhatnak. Az izompólya körbeveszi az izmokat, izomcsoportokat, belső szerveket. Mozgásszegény életmód, ismétlődő rossz mozdulat, helytelen testtartás, trauma, immobilizáció hatására a rétegek egymáshoz tapadnak és ezzel korlátozzák a mozgásokat az érintett ízületben.

Az FDM szerint az izompólya szerkezetében hat különböző módon jöhet létre elváltozás.

A kezelést minden esetben részletes anamnézis felvétel előzi meg, a páciens elsorolja a panaszait, kórtörténetét, ill. megkérjük, hogy mutassa meg, hogy hol fáj? Ez lényeges momentuma a terápiának. A páciens testbeszéde alapján diagnosztizáljuk az adott izompólya elváltozást. Az elváltozásnak megfelelően alkalmazzuk a terápiás fogásokat.

A kezelés fájdalmas, folyamatosan kommunikálunk a páciensekkel, 10-es skálán kb . 7-es erősségig megyünk el. Előfordulhat, hogy véraláfutás alakul ki, vagy nyomásérzékenység, de ez néhány napot követően megszűnik. A fájdalmas kezelést követően a fájdalom csökkenése, ill. a mozgások szabadabbá válása kárpótol bennünket.

Az FDM létjogosultságát mindig a terapeuta határozza meg. Jól kombinálható a kezelés egyéb terápiákkal: manuálterápia, gyógytorna, köpöly terápia, flossing, TAPE.

Hisszük, hogy a szabad, fájdalommentes és örömteli mozgás mindenkinek jár!

A Budapesti Mozgásszervi Magánrendelőben a legfelkészültebb ortopéd szakorvosokat és gyógytornászokat, valamint a legmodernebb terápiás kezelési lehetőséget biztosítjuk Önnek. Budapesten – 3 helyszínen is – kellemes környezetben várjuk a hét minden napján.

Bejelentkezni ezen a telefonszámon tud: +36 1 44 33 433

BMM – Kiemelkedő szaktudás, igényes környezet és célzott terápia egy helyen!