Budapesti Mozgásszervi Magánrendelő

BMM a mozgásszervi szakértő! +36 (1) 44-33-433 Bejelentkezés hétköznap és szombaton 8:00- este 20:00-ig . bejelentkezes@bmm.hu

Gyógytorna a Budapesti Mozgásszervi Magánrendelőben

Ki is az a gyógytornász?


A gyógytornász -fizioterapeuta 4 év alatt válik olyan felsőfokú végzettséggel rendelkező egészségügyi szakemberré, aki orvosi javaslat alapján, önálló gyógyító tevékenységet végez. A diplomás gyógytornászok számára van lehetőség mesterképzés keretein belül is továbbfejlődni, illetve nyitott az út számukra a doktori cím megszerzéséhez is.

Mit csinál a gyógytornász?


A gyógytornászok elsősorban mozgásterápiával foglalkoznak, emellett pedig folyamatos továbbképzések keretein belül elsajátíthatnak olyan különféle kezelési típusokat, amelyekkel még hatékonyabban segíthetik a páciensek gyógyulását. Foglalkozhatnak többek között mozgásszervi, belgyógyászati (pl.: kardiológia, pulmonológia), neurológiai, szülészet-nőgyógyászati, vagy gyermekgyógyászati kórképekkel, de akár állkapocsízületi érintettségekkel, illetve nyiroködéma kezeléssel is. A Budapesti Mozgásszervi Magánrendelőben dolgozó gyógytornászok mozgásszervi problémák kezelésére specializálódtak. Az egészségmegőrzés, a mozgásszervi panaszok megelőzése, a már kialakult betegségek időtartamának csökkentése, súlyosságának mérséklése, a lehetséges szövődmények megelőzése, a rehabilitáció eredményességének elősegítése mind a gyógytornász kompetenciája.

Hogyan történik egy gyógytorna foglalkozás a BMM-ben?


A Budapesti Mozgásszervi Magánrendelő protokollja szerint egyéni gyógytornát biztosítunk pácienseink számára. Az első találkozás alkalmával teljeskörű állapotfelmérés történik. Erre azért van szükség, mert az orvosi diagnózis eltér a gyógytornászok által használt funkcionális diagnózistól. E kettő felmérés által komplex képet kapunk a vizsgált páciens állapotáról. 

A funkcionális diagnózis felállításához többek közt különféle speciális tesztek végzése szükséges. A gyógytornász az izomerőt, az izomtónust vizsgálja, a mozgástartományt méri fel, a lágyrészek állapotát figyeli meg, a mindennapi élet mozgásait, a mozgáskorlátozottság okozta funkciózavarok okát vizsgálja meg. A diagnózis felállítása után a személyre szabott gyakorlatsor megtanítása és gyakorlása következik. A gyógytornász feladata a mozgásszervi panaszok kezelése mellett, a műtétekre való felkészítés, illetve a műtétek utáni rehabilitáció, esetleg a különböző segédeszközök használatának megtanítása. Segítünk az állóképesség növelésében, egyensúly- és koordináció javításában vagy akár sportolók versenyfelkészítésében is.

Fontos számunkra a komplexitás, így nálunk a terápia nem csak torna!

Kocsis Kata
  • Facebook
  • Gmail
  • Twitter
  • LinkedIn

Kocsis Kata

Gyógytornász

Kiegészítő terápiák a gyógytorna mellett


Az egyéni gyógytorna kezeléseken belül különféle fizikoterápiás eszközöket is alkalmazunk, amelyek például fájdalomcsillapító és gyulladáscsökkentő hatásukkal elősegítik a gyógyulást. Ilyen fizikoterápiás eszköz az ultrahang, a Safe Laser, a lökéshullám terápia, a TENS (transcutan electrical neurostimulation), a szelektív ingeráram, stb. Ezek mellett, szükség szerint speciális lágyrész technikákat is használunk, például manuálterápiát, FDM-fascia disztorziós modellt, gyógymasszázs-, valamint sportmasszázs fogásokat. Egyéb kiegészítő terápiák alkalmazásában is jeleskedünk: kinesio tape, flossing, NRX-dinamikus ízület stabilizálás és -korrekció, masszázspisztoly, köpöly, TRX.

Mit jelent a személyre szabott fizioterápia?


A “személyre szabott” kifejezés azt jelenti a BMM-ben, hogy minden esetben a páciens adott erőnlétének, fizikumának, céljainak megfelelően alakítjuk ki a kezelés menetét. Egy-egy alkalom után sem engedjük el a páciensek kezét, otthonra egy speciális kanadai programnak köszönhetően házi feladatot küldünk e-mailben, hogy videók és képek segítségével újra át tudják ismételni az órán begyakorolt mozgásprogramot.

Gyógytorna gyógytornász
  • Facebook
  • Gmail
  • Twitter
  • LinkedIn

Együttműködés a gyógytornásszal


A gyógyulás egyik kulcsa az együttműködés: szükség esetén a szakorvos és a gyógytornász készséggel konzultálnak egymással, hiszen mindannyian tudjuk, hogy mindenki a saját szakterületének köszönhetően a lehető legtöbbet tudja hozzátenni egy páciens gyógyulásához.

Emellett kiemelten fontos a páciens és a gyógytornász közötti kooperáció és bizalom. A jó gyógytornász fontos tulajdonsága, hogy szereti a szakmáját, így igyekszik a tőle telhető legtöbbet megtenni, hogy a páciensét támogatva, együtt haladhassanak a kitűzött célok felé. A Budapesti Mozgásszervi Magánrendelőben ilyen gyógytornászok várják a pácienseket.

Hisszük, hogy a szabad, fájdalommentes és örömteli mozgás mindenkinek jár!

A Budapesti Mozgásszervi Magánrendelőben a legfelkészültebb ortopéd szakorvosokat és gyógytornászokat, valamint a legmodernebb terápiás kezelési lehetőséget biztosítjuk Önnek. Budapesten – 3 helyszínen is – kellemes környezetben várjuk a hét minden napján.
Bejelentkezni ezen a telefonszámon tud: +36 1 44 33 433

BMM – Kiemelkedő szaktudás, igényes környezet és célzott terápia egy helyen!

Bejelentkezés


Hétköznap reggel 8:00-tól este 20:00 -ig és szombaton.
Telefonon:
+36 1 44 33 433
vagy

Gyógytorna a BMM -ben

Gyógytorna a Budapesti Mozgásszervi Magánrendelőben Ki is az a gyógytornász? A gyógytornász...

Gyógytorna eszközök használata a rehabilitációban

Gyógytorna eszközök használat a rehabilitációban Sporteszközzel tudjuk színesíteni a gyógytorna...

A mozgás jótékony hatása időskorban

A mozgás jótékony hatása időskorban Minden életkorban fontos szerepet játszik az ember életében a...

Izomgörcs , mit tegyünk ha jelentkezik?

Izomgörcs , mit tegyünk ha jelentkezik? IzomgörcsAz emberi szervezetben háromféle izomszövet típus...

Állkapocs ízületi terápia

Állkapocs ízületi terápia Ez a kezelés lehetővé teszi az állkapocs ízületi problémák hatékony...

FDM- Fascia Disztorziós Modell – A Kötőszöveti Torzulások Modellje

A Kötőszöveti Torzulások Modellje FDM - Fascia Disztorziós ModellMi az FDM terápia lényege? Az FDM...

Elkerülhető a szélütést követő bénulás

Ha időben kezelik, elkerülhető a szélütést követő bénulás.Kevés betegség van, ami olyan hirtelen...

Lökéshullám terápia

A lökéshullám terápia, tabletták és krémek nélkül oldja a fájdalmatKorunk népbetegségének...

Reumatoid artritisz – Sokízületi gyulladás

Reumatoid artritisz - Sokízületi gyulladás Oka, tünete, kezeléseMilyen tünetei vannak a sokízületi...

Kalapácsujj

Kalapácsujj Oka, kezeléseMitől alakul ki a kalapácsujj? A kalapácsujj a lábujj egyfajta...