Oldal kiválasztása

Gyógytorna a Budapesti Mozgásszervi Magánrendelőben

Ki is az a gyógytornász?


A gyógytornász -fizioterapeuta 4 év alatt válik olyan felsőfokú végzettséggel rendelkező egészségügyi szakemberré, aki orvosi javaslat alapján, önálló gyógyító tevékenységet végez. A diplomás gyógytornászok számára van lehetőség mesterképzés keretein belül is továbbfejlődni, illetve nyitott az út számukra a doktori cím megszerzéséhez is.

Mit csinál a gyógytornász?


A gyógytornászok elsősorban mozgásterápiával foglalkoznak, emellett pedig folyamatos továbbképzések keretein belül elsajátíthatnak olyan különféle kezelési típusokat, amelyekkel még hatékonyabban segíthetik a páciensek gyógyulását. Foglalkozhatnak többek között mozgásszervi, belgyógyászati (pl.: kardiológia, pulmonológia), neurológiai, szülészet-nőgyógyászati, vagy gyermekgyógyászati kórképekkel, de akár állkapocsízületi érintettségekkel, illetve nyiroködéma kezeléssel is. A Budapesti Mozgásszervi Magánrendelőben dolgozó gyógytornászok mozgásszervi problémák kezelésére specializálódtak. Az egészségmegőrzés, a mozgásszervi panaszok megelőzése, a már kialakult betegségek időtartamának csökkentése, súlyosságának mérséklése, a lehetséges szövődmények megelőzése, a rehabilitáció eredményességének elősegítése mind a gyógytornász kompetenciája.

Hogyan történik egy gyógytorna foglalkozás a BMM-ben?


A Budapesti Mozgásszervi Magánrendelő protokollja szerint egyéni gyógytornát biztosítunk pácienseink számára. Az első találkozás alkalmával teljeskörű állapotfelmérés történik. Erre azért van szükség, mert az orvosi diagnózis eltér a gyógytornászok által használt funkcionális diagnózistól. E kettő felmérés által komplex képet kapunk a vizsgált páciens állapotáról. 

A funkcionális diagnózis felállításához többek közt különféle speciális tesztek végzése szükséges. A gyógytornász az izomerőt, az izomtónust vizsgálja, a mozgástartományt méri fel, a lágyrészek állapotát figyeli meg, a mindennapi élet mozgásait, a mozgáskorlátozottság okozta funkciózavarok okát vizsgálja meg. A diagnózis felállítása után a személyre szabott gyakorlatsor megtanítása és gyakorlása következik. A gyógytornász feladata a mozgásszervi panaszok kezelése mellett, a műtétekre való felkészítés, illetve a műtétek utáni rehabilitáció, esetleg a különböző segédeszközök használatának megtanítása. Segítünk az állóképesség növelésében, egyensúly- és koordináció javításában vagy akár sportolók versenyfelkészítésében is.

Fontos számunkra a komplexitás, így nálunk a terápia nem csak torna!

Kocsis Kata
  • Facebook
  • Gmail
  • Twitter
  • LinkedIn

Kocsis Kata

Gyógytornász

Kiegészítő terápiák a gyógytorna mellett


Az egyéni gyógytorna kezeléseken belül különféle fizikoterápiás eszközöket is alkalmazunk, amelyek például fájdalomcsillapító és gyulladáscsökkentő hatásukkal elősegítik a gyógyulást. Ilyen fizikoterápiás eszköz az ultrahang, a Safe Laser, a lökéshullám terápia, a TENS (transcutan electrical neurostimulation), a szelektív ingeráram, stb. Ezek mellett, szükség szerint speciális lágyrész technikákat is használunk, például manuálterápiát, FDM-fascia disztorziós modellt, gyógymasszázs-, valamint sportmasszázs fogásokat. Egyéb kiegészítő terápiák alkalmazásában is jeleskedünk: kinesio tape, flossing, NRX-dinamikus ízület stabilizálás és -korrekció, masszázspisztoly, köpöly, TRX.

Mit jelent a személyre szabott fizioterápia?


A “személyre szabott” kifejezés azt jelenti a BMM-ben, hogy minden esetben a páciens adott erőnlétének, fizikumának, céljainak megfelelően alakítjuk ki a kezelés menetét. Egy-egy alkalom után sem engedjük el a páciensek kezét, otthonra egy speciális kanadai programnak köszönhetően házi feladatot küldünk e-mailben, hogy videók és képek segítségével újra át tudják ismételni az órán begyakorolt mozgásprogramot.

Gyógytorna gyógytornász
  • Facebook
  • Gmail
  • Twitter
  • LinkedIn

Együttműködés a gyógytornásszal


A gyógyulás egyik kulcsa az együttműködés: szükség esetén a szakorvos és a gyógytornász készséggel konzultálnak egymással, hiszen mindannyian tudjuk, hogy mindenki a saját szakterületének köszönhetően a lehető legtöbbet tudja hozzátenni egy páciens gyógyulásához.

Emellett kiemelten fontos a páciens és a gyógytornász közötti kooperáció és bizalom. A jó gyógytornász fontos tulajdonsága, hogy szereti a szakmáját, így igyekszik a tőle telhető legtöbbet megtenni, hogy a páciensét támogatva, együtt haladhassanak a kitűzött célok felé. A Budapesti Mozgásszervi Magánrendelőben ilyen gyógytornászok várják a pácienseket.

Hisszük, hogy a szabad, fájdalommentes és örömteli mozgás mindenkinek jár!

A Budapesti Mozgásszervi Magánrendelőben a legfelkészültebb ortopéd szakorvosokat és gyógytornászokat, valamint a legmodernebb terápiás kezelési lehetőséget biztosítjuk Önnek. Budapesten – 3 helyszínen is – kellemes környezetben várjuk a hét minden napján.
Bejelentkezni ezen a telefonszámon tud: +36 1 44 33 433

BMM – Kiemelkedő szaktudás, igényes környezet és célzott terápia egy helyen!

Bejelentkezés


Hétköznap reggel 8:00-tól este 20:00 -ig és szombaton.
Telefonon:
+36 1 44 33 433
vagy

Gyógytorna a BMM -ben

Gyógytorna a Budapesti Mozgásszervi Magánrendelőben Ki is az a gyógytornász? A gyógytornász...

Gyógytorna eszközök használata a rehabilitációban

Gyógytorna eszközök használat a rehabilitációban Sporteszközzel tudjuk színesíteni a gyógytorna...

A mozgás jótékony hatása időskorban

A mozgás jótékony hatása időskorban Minden életkorban fontos szerepet játszik az ember életében a...

Izomgörcs , mit tegyünk ha jelentkezik?

Izomgörcs , mit tegyünk ha jelentkezik? IzomgörcsAz emberi szervezetben háromféle izomszövet típus...

Állkapocs ízületi terápia

Állkapocs ízületi terápia Ez a kezelés lehetővé teszi az állkapocs ízületi problémák hatékony...

FDM- Fascia Disztorziós Modell – A Kötőszöveti Torzulások Modellje

A Kötőszöveti Torzulások Modellje FDM - Fascia Disztorziós ModellMi az FDM terápia lényege? Az FDM...

Elkerülhető a szélütést követő bénulás

Ha időben kezelik, elkerülhető a szélütést követő bénulás.Kevés betegség van, ami olyan hirtelen...

Lökéshullám terápia

A lökéshullám terápia, tabletták és krémek nélkül oldja a fájdalmatKorunk népbetegségének...

Reumatoid artritisz – Sokízületi gyulladás

Reumatoid artritisz - Sokízületi gyulladás Oka, tünete, kezeléseMilyen tünetei vannak a sokízületi...

Kalapácsujj

Kalapácsujj Oka, kezeléseMitől alakul ki a kalapácsujj? A kalapácsujj a lábujj egyfajta...
Budapesti Mozgásszervi Magánrendelő Logo

Budapesti Mozgásszervi Magánrendelő

+36 1 44 33 433 telefonszámon, a hétköznap 8:00 - este 20:00 -ig a munkatársaink fogadják hívását, vagy visszahívják Önt.

You have Successfully Subscribed!

Budapesti Mozgásszervi Magánrendelő Logo

Budapesti Mozgásszervi Magánrendelő

Szakorvosok válaszolnak kérdésére. 

You have Successfully Subscribed!

Budapesti Mozgásszervi Magánrendelő Logo

Hírlevél
feliratkozás

BMM fizikoterápiás hírleveleire itt iratkozhat fel.

You have Successfully Subscribed!

Budapesti Mozgásszervi Magánrendelő Logo

Betegbiztonsági protokoll a Budapesti Mozgásszervi Magánrendelőben

Rendelőinkben maximálisan eleget teszünk az aktuális rendelkezéseknek, hogy a koronavírus elleni védekezést biztosítsuk mindenkinek

You have Successfully Subscribed!

Budapesti Mozgásszervi Magánrendelő Logo

NYITVA VAGYUNK - számíthat ránk!A járványhelyzet ellenére magánrendelőink Budapest mindhárom helyszínén változatlanul nyitva tartanak.

A biztonsági és higiéniai előírások legszigorúbb betartásával, biztonságos környezetben várjuk pácienseinket személyes orvosi vizsgálatra, fizioterápiás kezelésre és gyógymasszázsra!

 

Otthonról is elérhető online szolgáltatásokat vezettünk be: online szakorvosi konzultációt és online gyógytornát, így karantén esetén is segítünk mozgásszervi panaszán!

You have Successfully Subscribed!

Iratkozzon fel a BMM hírleveleire

You have Successfully Subscribed!