Telefon +36 1 4433 433 | Email bejelentkezes@bmm.hu
Makacs sarokfájdalom kezelése

Makacs sarokfájdalom kezelése komplex terápiával

szerző Dr. Lang Péter | 2018.10.20.

Telefon

Bejelentkezés telefonon

Telefon

Bejelentkezés telefonon

Online időpontfoglalás

Online időpontfoglalás

A makacs talp és sarokfájdalom kezelhető!

Napjainkban a sarokfájdalom és talpfájdalmak egyre elterjedtebb ortopédiai panaszok. Rengeteg embert érintő problémáról van szó, melyre több megoldás is létezik. A megoldások közül azonban nem mindenkinek ugyanaz válik be – ezért kell személyre szabott terápiát alkalmazni.

Sokaknál pár hét alatt szerencsésen elmúlik a talpi vagy saroktáji fájdalom a célzott gyógyszeres kezelés hatására, lúdtalpbetét viselésével vagy a cipőválasztás megváltoztatásával. Mások számára a fizikoterápiás kezelések, mint a röntgen besugárzás, az ultrahangos kezelés hoz megoldást. Szintén másoknak a rendszeres gyógytorna segít, az előzőleg felsorolt fizikoterápiás kezelések és a lúdtalpbetét viselése mellett. Vannak azonban, akiknek ezek közül egyik módszer sem hoz hosszú távú megoldást. Számukra is van azonban remény!

Két további lehetőség is megoldást jelenthet azok számára, akik már-már reménytelennek tartják a gyógyulást. Mindkét terápia természetes módszeren alapul, injekciók vagy sebészeti beavatkozás nélkül. Nyugat-Európában elterjedt, ortopéd és reumatológus szakorvosok által hatékonyan használt és ajánlott terápiás módszerekről van szó, amelyek eredményei magukért beszélnek!

  1. Safe Laser – orvosi lézerterápia: lézerfény segítségével fokozza a szervezet öngyógyító folyamatait és csökkenti a fájdalmat.
  2. Lökéshullám terápia – a speciális hanghullámok a bőrön keresztül a problémás testrészen a szövetek közé jutva serkentik a gyógyulást, csillapítják a gyulladást.

Mi az a Safe Laser?

A safe laser, magyarul lágylézer vagy orvosi lézer egy speciális fényterápiás eszköz, ami számos terápiás célra hatékonyan alkalmazható. A lézerterápiás technológia lényege, hogy a lézer infravörös fénye támogatja a test öngyógyító mechanizmusát, így sejtszinten gyorsítja a regenerációt és rövidíti le a gyógyulás idejét. A lézerterápia hatása akár 8-10 cm mélységben is érvényesül, így kiválóan alkalmazható a makacs talp- vagy sarokfájdalom kezelése mellett, számos egyéb mozgásszervi megbetegedés kezelésére is.

Hogyan hat a szervezetre a lézerterápia?

Makacs sarokfájdalom, vagy talpfájdalom esetén a lábfej ínszalagjaiban és csontos kapcsolódásainál sejtszintű működési zavarok léphetnek fel. Az orvosi lézer stimulálja az adott sejtek fényérzékeny molekuláit, ezáltal a sejtműködés hatékonyabbá válik, lerövidül a gyógyulási idő, mert felgyorsul a regeneráció.

Mi az a lökéshullám terápia?

A Nyugat-Európában már korábban elterjedt, Magyarországon pedig éppen most ismertté váló lökéshullám terápia megoldást nyújthat a makacs talpi és sarokfájdalomra, azok számára is, akik már szinte feladták a gyógyulás reményét. A kezelés során nem használ semmilyen kemikáliát, így elkerülhetőek az esetleges kellemetlen mellékhatások is.

Hogyan működik a speciális lökéshullám terápia?

A lökéshullámok olyan különleges, magas frekvenciájú hanghullámok, melyeket a bőrön keresztül az érintett testrész szöveteibe juttatva, fokozzák a szervezet öngyógyító mechanizmusát. Gyakorlatilag a hullámok vérbőséget okoznak a panaszos területen, így fájdalomcsillapító és gyulladáscsökkentő hatást fejtenek ki.

Hogyan lesz eredményes a kezelés?

A Safe Laser kezelés és a lökéshullám terápia alkalmazását is ortopéd szakorvos javasolja, a várható eredmények ismeretében. A kezelések kúraszerűen ismétlendőek, heti 1 - 2 alkalommal már 2 - 4 hét alatt érezhető és látványos eredmény érhető el.

Mind a lökéshullám-, mind a lézerterápia esetén, a kezelések hatásának felerősítése céljából szakképzett gyógytornászaink javasolhatnak kiegészítő technikákat is. Ezt nevezzük komplex terápiának, ilyenkor személyre szabott gyógytornával, nyújtó-lazító gyakorlatokkal, manuálterápiás fogásokkal, Kinezio-tape felragasztásával megsokszorozzák a terápia hatását. A komplex kezelés célja, hogy a probléma okának tartós megszüntetésével érjük el a hosszú távú panaszmentességet.

Maradt még kérdése a témával kapcsolatban? Tegye fel írásban az orvosvalaszol@bmm.hu e-mail címünkre küldött levelében, vagy hívja bizalommal ügyfélszolgálatunkat a +36-1-44-33-433-as telefonszámunkon.

Foglaljon időpontot komplex fizioterápiás kezelésre lézerkezeléssel vagy lökéshullám terápiával, és mondjon búcsút a kínzó sarokfájdalomnak!