Makacs talp és sarokfájdalom kezelhető

Napjainkban a sarokfájdalom és talpi fájdalmak az ortopédiai panaszok jelentős részét képezik, és sajnos az arányuk is egyre növekvő tendenciát mutat. Sokaknak szerencsésen elmúlik pár hét alatt valamilyen gyógyszeres kezelés hatására, lúdtalpbetét viselésével vagy a cipőválasztás megváltoztatásával. Vannak azonban, akiknek egyik módszer sem segít, sőt még a hagyományos fizikoterápiás kezelések (pl. röntgen besugárzás, ultrahangos kezelés) is csak ideig-óráig jelentenek megoldást. Számukra is van azonban remény!

A Nyugat-Európában már korábban elterjedt, Magyarországon pedig éppen most ismertté váló lökéshullám terápia megoldást nyújthat a makacs talpi és  sarokfájdalomra, azok számára is, akik már szinte feladták a gyógyulás reményét. A terápia ráadásul természetes módszeren alapul, nem használ semmilyen kemikáliát, így elkerülhetőek az esetleges kellemetlen mellékhatások is.

Hogyan működik a speciális lökéshullám terápia?

Kezdjük a lökéshullám fogalmával, hiszen a megnevezés nem teljesen egyértelmű. A lökéshullámok olyan különleges, magas frekvenciájú hanghullámok, melyeket a bőrön keresztül az érintett testrész szöveteibe juttatva, fokozzák a szervezet öngyógyító mechanizmusát. Gyakorlatilag a hullámok vérbőséget okoznak a panaszos területen, így fájdalomcsillapító és gyulladáscsökkentő hatást fejtenek ki.

 

A lökéshullám terápia alkalmazását ortopéd szakorvos javasolja, a várható eredmények ismeretében. A kezelés kúraszerűen ismétlendő,heti 1-2 alkalommal már 2-4 hét alatt érezhető és látványos eredmény érhető el.

A terápia hatásának felerősítése céljából szakképzett gyógytornászaink  Füredi Eleonóra,  kiegészítő technikákat is alkalmaznak a komplex kezelés során. Ilyenkor személyre szabott gyógytornával, nyújtó-lazító gyakorlatokkal, manuálterápiás fogásokkal, Kinezio-tapefelragasztásával segítik a gyógyulási folyamatot. A komplex kezelés célja, hogy a probléma okának tartós megszüntetésével érjük el a hosszú távú panaszmentességet.

Keresse Pesti Mozgásszervi Magánrendelőnkben a komplex lökéshullám kezelést, és lépjen végre rá a gyógyulás útjára!

0 hozzászólás

Egy hozzászólás elküldése

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Pin It on Pinterest

Share This