Telefon +36 1 4433 433 | Email bejelentkezes@bmm.hu
Kalapácsujj - talpmasszázs

Kalapácsujj

szerző Dr. Molnár Péter | 2020.01.09.

Telefon

Bejelentkezés telefonon

Telefon

Bejelentkezés telefonon

Online időpontfoglalás

Online időpontfoglalás

Mitől alakul ki a kalapácsujj?

A kalapácsujj a lábujj egyfajta eldeformálódása, ami lehet örökletes, vagy nem megfelelő cipő hordásától, esetleg rossz lábtartásból adódóan is előfordulhat. A kalapácsujj a láb statikus állapotának megváltozása miatt is kialakulhat, úgy hogy a hossz- és harántboltozat lesüllyed, a lábujjak megfeszülnek, hajlító-feszítő izmok nem megfelelően végzik a feladatukat, ilyenkor a második ujjperc meghajlítva szinte függőlegesen áll. Így a lábujj ízületei merevek, nem tudja kiegyenesíteni a páciens, és a cipő akár sebesre is dörzsölheti azt. Leggyakrabban a 2. és 3. ujjat érinti ez az elváltozás. Ez a tünet nagyobb részben a hölgyeket érinti a szűk, és magas sarkú cipők viselésének „köszönhetően”. A kalapácsujj „mellékhatásaként” kialakulhat az ujjakon bőrkeményedés, tyúkszem, de akár ízületi gyulladás, vagy a lábbőr kidörzsölődésének következtében lassan gyógyuló seb is.

Milyen kezelés segíthet a kalapácsujj korrigálásában?

Enyhébb esetben a gyógytorna, talpmasszázs, egyedi harántemelő talpbetét viselése, és kényelmesebb cipőre való váltás is segíthet a gyógyulásban. Súlyosabb esetben azonban csak műtéti beavatkozás tud segíteni. A műtétre is többféle megoldás létezik. Ennek megítélése alapos ortopéd szakorvosi vizsgálat alapján történik. Műtét után a gyógyulási időtartam 4-6 hét, amíg kímélni kell a lábat, de megfelelő gyógytorna már ekkor is végezhető. A kalapácsujj még műtét után is kiújulhat, ezért a szűk és magassarkú cipőket lehetőleg a továbbiakban már kerülni kell.

Hitvallása szerint, ha az orvos emberségesen, tisztességesen és lelkiismeretesen végzi a munkáját, akkor a beteg is érzi majd rajta, hogy jót akar, és megbízik benne és tudásában.

Az a fontos, hogy a betegnek elmagyarázzuk, hogy mi a baja. A tudásunk betegségéhez kapcsolódó részét át kell adnunk neki, úgy, hogy ő is megértse. A gyógyuláshoz vezető út első állomása, hogy megtaláljuk a közös hangot.

Telefon

Bejelentkezés telefonon

Telefon

Bejelentkezés telefonon

Online időpontfoglalás

Online időpontfoglalás

Dr. Molnár Péter

Fő szakterületeim:

  • Csípőprotézis beültetés minimál invazív (izomátvágás nélküli) eljárással
  • Térdprotézis beültetés, protézis csere
  • Térdízületi tükrözés
  • Keresztszalag
  • Pótlás, előláb műtétek (bütyök, kalapácsujj)

Hisszük, hogy a szabad, fájdalommentes és örömteli mozgás mindenkinek jár!

A Budapesti Mozgásszervi Magánrendelőben a legfelkészültebb ortopéd szakorvosokat és gyógytornászokat, valamint a legmodernebb terápiás kezelési lehetőséget biztosítjuk Önnek. Budapesten – 3 helyszínen is – kellemes környezetben várjuk a hét minden napján.

Bejelentkezni ezen a telefonszámon tud: +36 1 44 33 433

BMM – Kiemelkedő szaktudás, igényes környezet és célzott terápia egy helyen!

Kalapácsujj vagy bütyök teszi fájdalmassá a járást?
Töltse le ingyenes Útmutatónkat!

Minde amit tudnia kell az előláb műtétekről!

You have Successfully Subscribed!