Telefon +36 1 4433 433 | Email bejelentkezes@bmm.hu
Protézis audit

A protézisműtétek 0. lépése: a diagnózis és a tanácsadás

szerző Dr. Moravcsik Bence Balázs | 2023.06.30.

Telefon

Bejelentkezés telefonon

Telefon

Bejelentkezés telefonon

Online időpontfoglalás

Online időpontfoglalás


Dr. Moravcsik Bence Balázs, ortopéd- traumatológus szakorvos, a BMM orvosigazgatója a TV2 Életmódi Magazin című műsorában adott szakmai interjút arról, miért nem érdemes halogatni a protézisműtétet. A krónikus ízületi panaszokra végleges megoldást ad a csípő- vagy térd implantátum behelyezése. Ez az operáció akkor válik szükségessé, amikor a konzervatív kezelések már nem segítenek a fájdalmon és a páciens életminősége is romlik. A lényege, hogy a csípő- vagy térdprotézis behelyezésével a csontok közötti mozgás újra szabad és fájdalommentes lesz.

A műsorban Moravcsik doktor bemutatta a BMM nagy gonddal kidolgozott, 5 lépcsős Protézis Audit rendszerét, mely nem csak egy alapos orvosi vizsgálat, de segít a páciensnek félelem helyett bizalmat építeni és a műtét ideális időpontját megtudva tervezhető életet élni.


Miből áll a BMM Protézis Audit?

A BMM Protézis Audit célja, hogy megkönnyítse a páciens felkészülését a műtétre

  • Ortopéd szakorvosi vizsgálat és röntgen
  • Röntgen alapján szoftveres implantátum tervezés
  • Implantátum tanácsadás a legmegfelelőbb protézisért
  • Társbetegségek kockázatbecslése és minimalizálása
  • A műtét ideális időpontjának meghatározása -a tervezhető élet érdekében

A klinikai vizsgálat során az ortopéd szakorvos meg tudja állapítani, hogy szüksége van-e egyáltalán a műtétre, vagy segíthetnek-e még más módszerek.

A röntgenvizsgálat után egy erre a célra kifejlesztett szoftver segítségével pontosan meghatározható, hogy az adott páciensnek milyen fajta implantátumra van szüksége. Az ortopéd szakorvos kiemelten ügyel arra, hogy a legmegfelelőbb protézist ajánlja, hiszen közel 20 évig fog élni vele a páciens -ezt tartalmazza a protézis tanácsadás.

Az Audit negyedik lépéseként a szakorvos felméri azokat az esetleges kísérő betegségeket, amelyek kockázatot jelentenének a műtét során. Ezeket a kockázatokat minimalizálva felkészíti a pácienst, hogy a lehető legjobb formájában kerüljön a műtőbe. Ez nem csupán a biztonság miatt szüksége, hanem az operáció utáni rehabilitáció is gyorsabb és könnyedebb.

Az Audit vizsgálat végén a szakorvos meghatározza azt az időpontot, ami a páciens szempontjából ideális lehet -ez lehet évekkel később, de súlyosabb ízületi kopás esetén akár heteken belül.

Műtét után az ember visszakapja az életét

A Csípőrisza című könyv szerzője, Slihoczki László, már túl van egy sikeres jobboldali csípőprotézis műtéten és konzultációra érkezett Dr. Moravcsik Bencéhez. Zajlik a baloldali csípőműtét tervezése. A modern technikának köszönhetően pontosan megtervezhető a beavatkozás minden lépése. Slihoczki László őszintén beszél a műtét előtti állapotáról:

Azt a fájdalmat nehéz elmondani, annak, aki nem ismeri, hogy mennyire nehéz az élet egy fájó csípővel. A műtét után az ember tényleg visszakapja az életét a szabadságát, a mozgás örömét. Gyakorlatilag egy sokkal szabadabb életet tudok élni.

Slihoczki László

Hogyan lehet bejelentkezni a vizsgálatra?

A BMM 5 lépcsős Protézis Auditja során az ortopéd orvos nem csupán a diagnózist állapítja meg, hanem részletesen elmagyarázza azt a kezelési tervet, amely segít a pácienseknek felkészülni a műtétre.

Az elmúlt évben több, mint 800 műtétet végeztünk, és a csípő- és térdprotézises betegeink arról számoltak be, hogy körülbelül 5 évet vártak, mielőtt eljöttek műtétre. Nem érdemes 5 évet várni, ne halogassák a műtétet!
– mondja az ortopéd szakorvos.

A Protézis Auditra Ön is jelentkezhet a Budapesti Mozgásszervi Magánrendelő műtéti koordinátoránál, a +36 1 44-33-633-as telefonszámon!