Mi a reuma?

Visszahívást kérek !

A reuma a népnyelv szerint visszatérő ízületi fájdalommal járó betegséget jelent. A reumáspanaszokat minden esetben érdemes kivizsgálni, hiszen számos oka lehet az ízületi fájdalmaknak. Körülbelül 200 féle reumás betegség ismert, ezért fontos, hogy a reumatológus szakorvos kivizsgálja, felderítse a lehetséges okot.

A reumás megbetegedések igen gyakoriak idős emberek között, de bármely életkorban jelentkezhet. A leggyakoribb tünet az ízületi fájdalom, mely gyulladással és ízületi merevséggel is járhat. A hátfájás során a gerincoszlop csigolyáinak kisízületeit érinti a gyulladás. A korai diagnózissal és a megfelelő kezeléssel az ízületi kopás, destrukció és a súlyos rokkantság megelőzhető.

Legismertebb betegség a reumatoid arthritis(RA). A RA reggeli kézen jelentkező kisízületi merevséggel kezdődik, majd fájdalommal, ízületi gyulladással társul. Autoimmun kórkép, előrehaladott esetben az ízületek súlyosan deformálódnak.

Köszvény: hirtelen jelentkező, erős gyulladással járó ízületi gyulladás, mely a húgysav felszaporódása miatt keletkezik.

 köszvény

 

Bechterew kór– spondylosis ankylopoetica: a gerinc kisízületeinek súlyos kopása, autoimmun folyamat miatt.

Bechterew-kor

Csontritkulás: a csont ásványianyag tartamának csökkenése következik be, mely hatására kis traumára csonttörés is könnyen bekövetkezhet.

 

Ha ilyen tüneteket tapasztal, kihez forduljon?

Fontos ilyen esetekben, a helyes diagnózis felállítása érdekében mielőbb felkeresni reumatológus szakorvost, aki rendelkezik immunológiai ismeretekkel. Fizikális vizsgálat, labor és általában röntgen vizsgálatokkal a betegség jól körülírható és felállítható a megfelelő terápia.

A gyógyszeres kezelések célja a gyulladás csökkentése, ezáltal a fájdalom csillapítása, az általános tünetek csökkentése. A kezelés során az első lépések a nem szteroid gyulladáscsökkentők és szteroidok használata, de javasolt fizikoterápia, speciális ízületi gyógytorna, gyulladáscsökkentő pakolások alkalmazása is.

Reumatológus szakorvosaink, Pesten, Budán és Óbudán várják a vizsgálatot igénylő pácienseket.

Budapesti Mozgásszervi Magánrendelő bejelentkezés telefonon: +36-1-44-33-433

Kérjen időpontot telefonon

Minél gyorsabban szeretne időpontot szakrendeléseinkre? Hívjon minket most!

Budai rendelő: +36 (1) 44-33-433

Pesti rendelő: +36 (1) 44-33-433

Közvetlen orvosválasztás!

Közvetlen orvosválasztás

Szeretné Ön kiválasztani kezelőorvosát? Tekintse meg budai és pesti rendelőnkben dolgozó orvosainkat és terapeutáinkat, és vegye fel vele közvetlenül a kapcsolatot!

Kérdezzen szakorvosainktól. Budapesti Mozgásszervi Magánrendelő tel:+3614433433

Kérdezzen orvosainktól

Fájdalom gyötri, de nem biztos a kiváltó okokban? Szeretné tudni panaszait milyen kezeléssekkel szüntethetné meg?
Írjon nekünk és szakorvosaink válaszolnak!

Pin It on Pinterest

Share This