Tölcsérmellkas

A tölcsérmell, orvosi nevén pectus excavatus, a szegycsont és a bordák befelé húzódó deformitásával járó mellkas-elváltozás. Kialakulásának oka hivatalosan ismeretlen, azonban családi halmozódás megfigyelhető.

A tölcsérmellkas lehet szimmetrikus vagy aszimmetrikus probléma, attól függően, hogy mindkét oldal ugyanolyan mértékben érintett-e. Kisebb fokú benyomódás esetén legtöbbször az esztétikai problémán túl nem okoz más panaszt, azonban a deformitás egyes esetekben olyan mértékű is lehet. hogy a szegycsont és a gerinc majdnem összeérnek. Ilyenkor súlyos légzőszervi és szívrendszeri panaszok is kialakulhatnak, ezért nagyon fontos a tölcsérmellkas vizsgálata és kezelése már gyermekkorban.

A deformitás fokának függvényében, a szükséges vizsgálatok elvégzése alapján szakorvos javasol terápiát. Legtöbbször konzervatív kezelési módszerek alkalmazása szükséges (egyéni gyógytorna, úszás), melyek a mellkas, a hasfal és a hát izmainak erősítését célozzák. Súlyos esetekben, szív- vagy tüdő érintettség esetén, azonban a műtéti beavatkozás is szükségessé válik.

Kivizsgálás: Ortopéd szakorvos, Gyermekortopéd szakorvos, Gyermeksebész szakorvos, Mellkassebész szakorvos

Kezelés: Gyógytornász-fizioterapeuta, Gyermeksebész szakorvos, Mellkassebész szakorvos

Budapesti Mozgásszervi Magánrendelő bejelentkezés telefonon: +36-1-44-33-433

Kérjen időpontot telefonon

Minél gyorsabban szeretne időpontot szakrendeléseinkre? Hívjon minket most!

Budai rendelő: +36 (1) 44-33-433

Pesti rendelő: +36 (1) 44-33-433

Közvetlen orvosválasztás!

Közvetlen orvosválasztás

Szeretné Ön kiválasztani kezelőorvosát? Tekintse meg budai és pesti rendelőnkben dolgozó orvosainkat és terapeutáinkat, és vegye fel vele közvetlenül a kapcsolatot!

Kérdezzen szakorvosainktól. Budapesti Mozgásszervi Magánrendelő tel:+3614433433

Kérdezzen orvosainktól

Fájdalom gyötri, de nem biztos a kiváltó okokban? Szeretné tudni panaszait milyen kezeléssekkel szüntethetné meg?
Írjon nekünk és szakorvosaink válaszolnak!

Pin It on Pinterest

Share This