Kéri-Pécz Lilla

Gyógytornász-fizioterapeuta

Specialitás: McKenzie-módszer, víz alatti gyógytorna

Végzettség: Okleveles gyógytornász

Elérhetőség: Pesti Mozgásszervi Magánrendelő

Gyerekkorától a turizmus, vendéglátás, rendezvényszervezés vonzotta, ezért érettségi után a Vendéglátóipari főiskolára jelentkezett, de hamar rájött, hogy a vendéglátás nem az ő világa. Az emberekkel foglalkozó tantárgyak azonban érdekelték, ami közrejátszhatott abban, hogy egy éles fordulattal a gyógytornász hivatást választotta. Elköteleződését az életében mindig központi helyet betöltő mozgás, sport (versenyszerűen birkózott) is motiválhatta. Újra érettségizett a Semmelweis Egyetemi felvételihez szükséges tárgyakból, majd 2013-ban az Egészségügyi Főiskolai karon gyógytornász diplomát szerzett.

Nagy teherbírású, nyitott, nyugodt természet, nehéz kihozni a sodrából. Empátiája és kiolthatatlan tudásvágya segítségére lehetnek, hogy hosszú távon is sikeres terapeuta legyen.

HIDROTERÁPIÁTÓL A SZÁRAZFÖLDI GYÓGYTORNÁIG

„A tanulóévek elteltével a Országos Orvosi Rehabilitációs Intézetben kezdtem dolgozni, ahol hidroterápiát végeztem, szakdolgozatom is erről szólt. Bár a víz továbbra is szerelem, ma már a gyógytorna más területei, így a mozgásszervrendszerek is érdekelnek. Ezért örülök hogy 2015. áprilisa óta a Budapesti Mozgásszervi Magánrendelőben is csapattag lettem.

Az intézetben akaratlanul is bevonódunk a gyakran több hónapos kezelésre szoruló betegeink életébe, szenvedésébe. Lelki egyensúlyom helyreállításához szükségem van a hidroterápiához képest sokkal rövidebb idő alatt eredményt garantáló szárazföldi mozgásszervi terápiákon résztvevő betegek pozitív visszajelzéseire, a mosolyogva távozó páciensekre.”

GYÓGYTORNAKÉNT ALKALMAZOM A JÓGÁT

„Nagyon szeretek a gerinccel dolgozni, de a medence, a csípő, a térd, és a vállizületek sem kivételek, mindegyiknél alkalmazom a kapcsolódó technikákat. Folyamatosan részt veszek a szárazföldi terápiák elsajátítását szolgáló tanfolyamokon. Sikeresen vizsgáztam a McKenzie A és B-ből, de edzés- és tornaanyaggal kiegészített pelvico-lumbális (core) stabilizációs technikát is tanultam. Jogosítvánnyal rendelkező dinamikus jóga oktatóként a jógát is gerinctudatos gyakorlásra használom, vagyis flow szerűen kapcsolva össze a jóga ászanákat, a terápia alatt csak a jóga fizikai vonalát alkalmazom. A felsoroltak mindegyike kötődik a gyógytornához, azt egészítem ki a különböző tanult módszerekkel, technikákkal.”

LÉPÉST KELL TARTANOM A FEJLŐDÉSSEL

„Szakmánk folyamatos megújulást követel. Ehhez állandóan új technikákkal, új esetekkel kell ismerkednünk. Kísérletező alkat vagyok, így magam is keresem, hogy lehetnék hatékonyabb, amit akár csupán a gyakorlatok cseréjével is elérhetek. A Testnevelési Egyetemen oktatott, az izmaink hatékonyságát befolyásoló, a testen belüli mozgásunkat meghatározó erőkkel foglalkozó biomechanika is érdekel. Ha találok megfelelő témát, publikáción is gondolkodom.”

ÖRÖMFORRÁSAIM

„Már nem birkózom, a jógát viszont nem csak oktatom, de magam is művelem. Az edzőtermi munka kikapcsol. Utazni is szeretek, párommal járjuk a világot. Sokat olvasok, zenét hallgatok, színházba, koncertre járok, de egy jóízű beszélgetés a barátaimmal is kikapcsol és felfrissít.”

TANULMÁNYOK

2009 – 2013 Gyógytornász- fizioterapeuta

Semmelweis Egyetem- Egészségtudományi Kar

Szakdolgozat: Gerincvelősérültek Rehabilitációs Úszásoktatása

2007 – 2009 Vendéglátó szakmenedzser

Budapesti Gazdasági Főiskola- Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Főiskolai Kar

2003- 2007 Budai Középiskola- Táncsics Mihály Gimnázium Tagintézmény

TANFOLYAMOK

2015. 03. 07-08. Mozgásos Testelemzés, C modul, Intelligens Torna anyag

* pelvico-lumbális stabilizáció, Kondor Judit

2014. 09.21. Mozgásos Testelemzés, B modul, Kondor Judit

2014. 09. 14. Mozgásos Testelemzés, A modul, Kondor Judit

2014. 07. 10-13. Mulligan Concept, A+B kurzus

2014. 01. 13-15. Halliwick terápia, II.modul

2013. 10. 23-26. McKenzie, A kurzus

2013. 06. 23. Manuális Neurodinamika, Kondor Judit

2012. 12. 18-21. Halliwick Terápia, I. modul

2012. 10. 05-06. K-Active Tape Tanfolyam, alap kurzus

2012. 05. 26. Dinamikus Jógaoktató, Almásy Csilla Gerinckoncepció

MUNKAHELYEK

2013. 06. – Gyógytornász

Országos Orvosi Rehabilitációs Intézet, Központi Hidroterápia

 

SZAKMAI TAPASZTALAT

2012. 07. 02.- 09. 07 Önkéntes gyógytornász hallgató, Országos Orvosi Rehabilitációs Intézet, Hidro- és Sportterápiás Részleg, Hidroterápia

Gyakorlat leírása: Hospitálás, valamint neurológiai, traumatológiai és ortopédiai betegek hidroterápiás kezelésében való aktív részvétel.

2011. 07. 04.- 08. 12. Önkéntes gyógytornász hallgató, Országos Reumatológiai és Fizioterápiás Intézet, II. Reumatológia és Rehabilitáció

Gyakorlat leírása: Reumatológiai kórképek gyakorlati megismerése, kórélettani változások megfigyelése, rehabilitációs feladatok végzése.

EGYÉB

2011-2013 Magyar Gyógytornászok Társasága, Ifjúsági Tagozatának társelnöke

NYELVTUDÁS

Angol- középfok

Pin It on Pinterest

Share This