Oldal kiválasztása

Dr. Csikós Attila

Ortopéd-traumatológus szakorvos

Specialitás: felnőtt ortopédia, traumatológia, gyermektraumatológia, várandós kismamák mozgásszervi panaszokkal

Végzettség: Ortopéd-traumatológus szakorvos

Budai Mozgásszervi Magánrendelő
Cím: 1011 Budapest, Budafoki út 15.
Tel:+36 (1) 44 33 433
E-mail: bejelentkezes@bmm.hu
Rendelési napok: kedd
Vizsgálati díj: 25.000 Ft

PÁCIENSEINK VÉLEMÉNYE

„Eddig minden flottul ment, gyorsan kaptam időpontot, időpont szerint fogadtak, minden kérdésemre választ kaptam, a következő lépések is tiszták.” – G. András

„Kedves BMM! Rendkívül segítőkész az Ügyfélszolgalat, orvosuk precíz és figyelmes volt, örülök, hogy Önöket választottam. Köszönettel és üdvözlettel, ” – P. Gábor

„Dr. Csikós Attila végig nagyon kedves volt, látszott rajta, hogy érdekli az állapotom, és az is, hogy alaposan átgondolja, hogyan tudna segíteni. Ugyan még további vizsgálatok szükségesek, de éreztem, hogy megfelelő kezekben vagyok.” – F. Bertalan

“Először jártam a rendelőben és nagyon jó érzés, hogy milyen kedvesek, professzionálisak és flottak. Időpontot mar másnapra kaptam a hívás után. Csikós doktor úrhoz mentem komoly boka és sarokpanaszokkal. Részletesen elmondtam az előzményeket, ezeket le is írták. A vizsgalat után a doktor úr kezelési tervet adott és mindent készségesen és részletesen elmagyarázott. Eközben teljesen átfogó képet adott az okokról és a lehetőségekről. Az első perctől nyilvánvaló volt, hogy egy nagyon jó orvoshoz kerültem.” – K. Judit

“Minden rendben volt. A doki kedves volt, értelmes, mindent elmagyarázott és remélem tudott segíteni is.” – M. Andor

BEMUTATKOZÁS

2004 óta dolgozom a magyar egészségügyben, ahol gyereksebészeten, ortopédián, szülészet-nőgyógyászaton műtősfiúként, segédápolóként, később szocialis otthonban ápolóként,OMSZ-nál mentőtisztként, majd orvosként tevékenykedtem. Alázatra tanító és életre nevelő munkáimat legtöbbször tanulmányaim mellett éjszakánként, hétvégenként végeztem szabadidőmben, emiatt nem okoz nehézséget a mozgásszervi sebészetben és a sürgősségi traumatológiában való folyamatos ismeretbővítésem, fejlődésem családapaként három gyermekem és csodálatos feleségem mellett sem.

Ortopéd-traumatológus szakképzésem alatt az MH EK Honvédkórház általános baleseti osztályán dolgoztam, és mivel kezdetekben a beteget a “feltalálási helytől” a sürgősségi osztályon át a műtőben a rehabilitáció végéig tudni akartam nyugat európai szinten ellátni, fő munkahelyem mellett a karcagi kórház sürgősségi osztályán vezettem műszakokat, mentőorvosként dolgoztam hét évet, háziorvosi ügyeleteket vállaltam, majd városi és megyei kórházak traumatológiai osztályán a baleseti sebészeti ügyeletekben vettem részt. Emellett szakképzésem ideje alatt az ortopédiában merültem el. Jelenleg részállásban dolgozom a Honvédkórház traumatológiai osztályán, traumatológiai ügyeleteket végzek városi kórházakban országszerte és „tömbösített” munkáim mellett óvodás korú gyermekeim apja próbálok lenni teljes állásban.

Hamar felismertem, hogy bár itthon szeretnék maradni a családommal, a szakmámat az elérhető legmagasabb szinten űzni csak önmagam folyamatos továbbképzésével, skill-orientált tanfolyamokon történő részvétellel, kurzusokon lévő tudásanyag elsajátításával és az adott testtájat kiválóan ismerő szakorvosok, főorvosok mellett lehet. Szakmai épülésemre időt, energiát sohasem sajnáltam, ha kellett, önköltségen képeztem magam.

Kezdetektől fogva -már az állami szférában is- nagy hangsúlyt fektettem a beteggel/sérülttel való kommunikációra, a betegség, sérülés megértetésének fontosságára, a gyógyítási lehetőségekről szóló felvilágosításra, a fájdalomcsillapításra és páciens komfort érzetének magas szintre juttatására. Tudom, hogy bár nekem lehet, hogy a sokadik hasonló esetem az adott probléma, de a velem szemben lévő egyén szintjén egyedüli, mely az életének rövidebb-hosszabb részére hatással van. Rendkívül fontosnak tartom a betegség természetének való részletes megismertetését, az elérhető gyógymódok széles skálájának megismertetését és próbálok közben a páciensre hangolódni, hogy lássam, mennyi támaszra, megerősítésre van szüksége, hogy a számára a gyógyuláshoz helyes utat közösen megtaláljuk. Az őszinteségre építek, ami az alapja az orvos-beteg különleges bizalmi kapcsolatnak, mely elengedhetetlen része a gyógyulásnak. Ebben az orvos csak segítség és irányt mutat, az egészséghez vezető út a betegé. Hiszem, hogy nem a műtét-konzervatív therápia közötti döntés a fontos, hanem, hogy a beteg a problémájának megfelelő legjobb kezelést kapja, amivel minél hamarabb korábbi életviteléhez vagy, ha a betegség eredete pont ott keresendő, új életviteléhez térhessen. Hiszek a megelőzés megkérdőjelezhetetlenségében, az emberi test egészének összehangoltságának fontosságában, ennek megfelelően vallok funkcionalis, balance orientált szemléletet.

Az, hogy magánrendelőben több időm van egy személyre, nem kell párhuzamosan több dologra figyelni, nagymértékben megkönnyíti a fentiek megteremthetőségét.

Evidence-based (bizonyítékokon alapuló orvoslás) orvos vagyok, aki naprakészen javasolja a nyugati szakirodalom által már elismert és alkalmazott fiziko-, gyógyszeres, gyógynövényes és manuáltherápiákat, úgynevezett semikonzervatív (injekciós) módszereket, a Magyarországon elérhető jelenleg modernek tartott műtéti megoldásokat. Több tízezer orvos-beteg találkozást követően nem okoz problémát a végtagok alapos, mindenre kiterjedő vizsgálata. Gyermeksérültek ellátását vállalom, a városi és megyei traumatológiai ügyeletek a MJOTRI-ban tanultakra alapozva erre jól felkészítettek, de a gyermekortopédiai esetekkel javaslom specialista felkeresését. Kis és nagyízületek, lágyrészek, a testünkben lévő csúszófelületek, nyáktömlők injekciózását készségszinten művelem. Szerteágazó tapasztalatom van MD orvosi kollagén (ízületbe és bőr alatti szövetbe adva is, indikációtól függően) therápia alkalmazásában, PRP (saját vér kezelést követő visszajuttatása ízületbe, lágyrészbe) kezelésben, hyaluronsav tartalmú injekciók, szükség esetén steroid alkalmazásában és megfelelő mennyiségű ismerettel rendelkezem egyéb sajátvér hyperakut fázisfehérje és őssejtek ízületbe történő visszafecskendezéséről. Természetesen szívesen vállalom gerinc és mellkasdeformitások primer vizsgálatát is, nyak, derék és hátfájás gyógyítását, de ezeken a területeken gyakran tolódik a további gondozás, kezelés gerincgyógyász/sebész, idegsebész, mellkassebész felé.

2014-ben ismerkedtem meg egy olyan, a szakmáját profi szinten űző szülész-nőgyógyásszal, aki itthon úttörőként terjesztette és népszerűsítette a kismamák fittségének fontosságát, a várandósság alatt is a mozgás központúságát kontraindikáció hiánya esetén egészen a szülőszobáig. Az ő hatására kezdtem elmélyedni a terhesség alatt használható diagnosztikai, fizikotherápiás, gyógyszeres eljárások biztonságosságában, használhatóságában. Hogy mennyire kényes és sokak számára ismeretlen helyzetet teremt az ortopéd-traumatológiai szakmában, ha valakiben egy új élet kezd kibontakozni, az ösztönzött, hogy mind jobban megismerjem az áldott állapotban lévő nők diagnosztikai és kezelési lehetőségeit. Fenntartva az evidance-based orvoslást kerestem fel azokat a lehetőségeket, amik a diagnosztikához segítenek és azokat a therápiákat, amik ilyenkor alkalmazhatóak.

Ehhez jól illeszkedik a XXI. században jelentős fejlődést elérő musculosceletalis (“váz-izom rendszeri”) ultrahang elterjedése, melyet megismerhettem és így a fizikalis vizsgálatot megerősítő, kockázat nélküli diagnosztikai eljárást megtanulhattam. Egyszerűbb anatómiájú, a felszínről végig követhető csontoknál a törések így diagnosztizálhatók (ha így kerül törés felismerésre, szükséges rtg vizsgálat!), szalag, ín, izom sérülések, gyulladások felismerhetőek, objektivizálhatóak.
Ezt a diagnosztikai eljárást kizárólag a vizsgálat részeként végzem, nem vagyok radiológus, így erről önállóan leletet sem adhatok.

Három kisgyermekes apuka lévén nem ismerem a szabadidő fogalmát, de amikor nem dolgozom, együtt kirándulunk, sétálunk, játszóterezünk, építjük-szépítjük kertünket, úszunk, próbálunk aktívan kikapcsolódni. A mindennapok kihívásaiban csodálatos Feleségemmel nyújtunk egymásnak támaszt, aki egyébként maga is dolgozik egy városi kórház belgyógyászati osztályán és vállal műszakokat annak sürgősségi osztályán.

Szakmai önéletrajz

Iskolai tanulmányok

2019 Ortopédia-Traumatológia szakvizsga kiválóan megfelelt minősítéssel
2006 – 2012 SzTE általános orvosi diploma cum laude minősítéssel
2004 Érettségi jó eredménnyel
1998 – 2004 Szentendrei Ferences Gimnázium

Nyelvismeret

Latin államilag elismert „C” típusú nyelvvizsga (Origo)
Angol államilag elismert „C” típusú Nyelvvizsga (BME Nyelviskola)

Munkahelyek

2002.07.21.-jelenleg szakorvos, Siófoki Kórház, traumatológia
2020.03.01.-jelenleg is: MH EK Honvédkórház általános traumatológia, részállás
2020.10.01.-jelenleg is: ortopéd-traumatológus, BMM
2019.03.01.- 2020.03.01. GYES
2019.08.01.– jelenleg is szakorvos, Vaszary Kolos kórház, traumatológia
2019.07.15.– jelenleg is szakorvos, FM Szent György kórház, traumatológia
2019.02.01. –2019.07.01. Orvos, Jávorszky Ödön kórház, traumatológia
2018.07.25. – jelenleg is Orvos, dr. Kenessey Albert kórház, traumatológia ügyelet,szakrendelés
2018.05.01. –jelenleg is orvos, OOÜ, I-II-XII. kerület orvosi ügyelet
2015.07.22. -2016.07.15. Orvos, Kátai Gábor Kórház Sürgősségi Osztály
2013.01.01. –2019.02.28. Ortopédia-Traumatológia szakorvosjelölt, MH EK Honvédkórház, Baleseti sebészeti Osztály
2012.12.01.– 2016.02.28. Orvos, OMSZ, Pilisvörösvári Ügyelet
2012.11.01.- 2013.04.30. Orvos, IAS, Angyalföld, VI-VII. ker.,Újpest Orvosi Ügyelet
2012.10.01. – 2018.07.31. Mentőorvos, OMSZ, Pesthidegkúti állomás
2012.05.01. – 2012.08.31. Ápoló, Pilisvörösvári Szent Erzsébet Szeretetotthon
2011.11.01. – 2012.09.30. Mentőtiszt III, OMSZ, Budai állomás
2009.12.01. – 2010.05.01. Éjszakai diákmunka, Szegedi sütöde, Tesco
2009.08.10. – 2009.09.04. Ápoló; XXIII. János szeretetotthon
2007.08.02. – 2008.04.30. Műtőssegéd; Szent János Kórház, Szülészet- Nőgyógyászat Műtő, ügyeletek az Ortopéd – Trauma Műtőben
2005.08.04. – 2006.08.29. Műtőssegéd; MRE Bethesda Gyermekkórház, Általános- és Égéssebészeti Műtő, Ambulancia
2004.09.01. – 2005.03.16. Műtőssegéd; Budai Irgalmasrendi Kórház, Ortopédia Műtő
2004. – Diákmunkák alkalmanként
2004. egy hónap Adminisztrátor The Boyd School Nyelviskolában

Tudományos munka

Szakdolgozat: A foetopatológia és a prenatális diagnosztika kapcsolata
Előadás: A foetopatológia, mint tükör:
2012: III. helyezett, Korányi Frigyes Szakkollégium TDK
2012: III. helyezett, szegedi helyi TDK, továbbjutás OTDK-ra
2010 – 2012 TDK, Szegedi Patológia Intézet

Egyéb ismeretek, tanfolyamok

2020: Nyak-, derék- és hátfájdalmak leggyakoribb okai és kezelésük
2020: Ultrahang továbbképzés a felső végtagok vizsgálatára
2020: A CSÍPŐIZÜLET ÉS CSIPŐTÁJ SÉRÜLÉSEI – UP-TO-DATE
2019: OMI SATELLITE SYMPOSIUM ON DIAGNOSTIC IMAGING (MSK UH továbbképzés)
2019: Láb sérüléseinek ellátása
2019: Az ulnaris csuklópanaszok differenciáldiagnosztikája
2019: AOTrauma Course – Advanced Principles of Fracture Management
2018: Lábsebészet cadaver basiskurzus
2018: Musculosceletalis ultrahang basiskurzus
2018: Musculosceletalis radiologiai továbbképzés
2018: Vállsebészet nyílt feltárásos vállműtétek cadaver kurzus
2018: Vállsebészet, haladó arthroscopia cadaver kurzus
2018: Hajlító és feszítő inak korszerű ellátása-kézsebészeti kurzus
2018: Térdbetegségek korszerű diagnosztikája és ellátása
2018: Nemzetközi arthroscopos továbbképző kongresszus
2018: Medence és acetabulumsérülések kórházi ellátása
2018: Regenerációs medicina a sportsebészetben
2018: A csípőtáji törések és csípőizületi sérülések aktualitásai
2018: Kézsebészeti továbbképző tanfolyam
2017: ATLS
2017: Vállarthroscopia. Alapszintű műtéttechnikai cadaver kurzus
2017: Az artroszkópia alapjai
2017: Tömeges, katasztrófahelyzetek felszámolása, kárhelyparancsnoki képzés
2016: Essential GCP Online Training
2016: A láb sérüléseinek ellátási lehetőségei
2016: Intraarticularis injekciós technikák- cadaver kurzus
2016: 1 hónapos sebészeti skill training
2016: Kézsebészeti feltárások, technikák – cadaver kurzus
2016: AOTrauma Masters Course-Minimal Invasive Fracture
2016: Emergency Management of Battlefield Injuries Course
2014: AO principles of fracture management
2014: OMSZ, RSI kompetencia
2012: OMSZ, ITLS 2012 továbbképzés
2011: OMSZ, Mentőtiszt III. tanfolyam
2004: „B” típusú jogosítvány
2002: ECDL vizsga, rendszeresen használt Excel, Word, Power Point

Kötelező tanfolyamok

2018: SZOTE: Felnőtt ortopédia
2018: SZOTE: Fizikotherápia
2018: SOTE: Ortopédiai műtéttechnika
2018: OBSI: Traumatológia szakvizsga előkészítő
2018: OORI: Ortetikai és protetikai alapismeretek
2017: DOTE: Alaptudományok és határterületek az ortopédiában
2016: POTE: Gyermekortopédia

Budapesti Mozgásszervi Magánrendelő Logo

Budapesti Mozgásszervi Magánrendelő

+36 1 44 33 433 telefonszámon, a hétköznap 8:00 - este 20:00 -ig a munkatársaink fogadják hívását, vagy visszahívják Önt.

You have Successfully Subscribed!

Budapesti Mozgásszervi Magánrendelő Logo

Budapesti Mozgásszervi Magánrendelő

Szakorvosok válaszolnak kérdésére. 

You have Successfully Subscribed!

Budapesti Mozgásszervi Magánrendelő Logo

Betegbiztonsági protokoll a Budapesti Mozgásszervi Magánrendelőben

Rendelőinkben maximálisan eleget teszünk az aktuális rendelkezéseknek, hogy a koronavírus elleni védekezést biztosítsuk mindenkinek

You have Successfully Subscribed!