Oldal kiválasztása

Szelektív ingeráram kezelés


  • Mi a szelektív ingeráram kezelés?
  • Mire jó a szelektív ingeráram?
  • Milyen területekre alkalmazzák az ingeráramot?
  • Mikor nem ajánlott szelektív ingeráram kezelés?
  • Mi a szelektív ingeráram menete?

Bejelentkezés

8:00 - 20:00 telefonon
hétvégén is

Szladicsné Ocskay Annamária

Szladicsné Ocskay Annamária

Gyógytornász-fizioterapeuta

Mi a szelektív ingeráram kezelés?


Elektromos izomstimulációnak is nevezhetjük a szelektív ingeráram kezelést , ez egy elektroterápiás kezelési forma, ami izomstimuláción alapul. Elektromos árammal ingerlünk egy adott izmot, vagy izomcsoportot, ezért is lesz “szelektív” a terápia.

Mire jó a szelektív ingeráram?


Harántcsíkolt izmok stimulálására alkalmas ez a kezelési forma, ami elsősorban a tartó vázizmainkat jelenti. Ha valami miatt sérült a beidegzése, és bénult, vagy gyengült az izom, nagyon hatásos terápia lehet. A kezelő géptől, és a panasztól, vagy problémától függően alkalmazható még izmok lazítására, keringésjavításra is.

Milyen területekre alkalmazzák az ingeráramot?


Sokrétűen használható ez a terápia. A teljesség igénye nélkül; bénult arcizomra (Bell paresis), mozgásszervi műtétek utáni izom regenerációra, fájdalomcsillapításra, görcsös-spasztikus izmok oldására, idegsérülés utáni regenerációra.

Mikor nem ajánlott szelektív ingeráram kezelés?


Több olyan eset van, amikor viszont nem javasolt az elektromos izomstimuláció; nyílt seb, láz, friss törés, malignus tumor, kezeletlen magas vérnyomás, trombózis, vagy más érelváltozás esetén, gyulladással járó megbetegedések, esetleg várandósság, és vérzéssel járó állapotok felmerülésekor. Az utóbbi kettő viszont megfontolandó, mert ha az alhastól távoli területet akarunk kezelni, akkor megoldható.

Szabó Loránd Domokos

Szabó Loránd Domokos

Gyógytornász -fizioterapeuta

Mi a szelektív ingeráram menete?


Első körben meghatározzuk a kezelés célját és megkeressük a kezelendő területet. Itt kiválasztjuk az áram irányát, ennek megfelelően helyezzük fel az elektródákat, majd beállítjuk az áram formáját, erősségét, stb. és megkezdjük a kezelést. Csipkelődős érzetet tapasztalhatunk közben, de égő, szúró fájdalmat nem. Mellékhatás lehet a bőr kipirosodása, de egy kis krémmel ez könnyen orvosolható. Ha hólyagossá válna a bőr, vagy égési jeleket tapasztalunk, akkor változtatni kell a paramétereken!

Otthon is lehet végezni ilyen jellegű kezelést, elsősorban egy úgynevezett TENS készülékkel. Ez egyszerűen kezelhető, és nem igényel mély háttértudást, viszont hatékony lehet a terápia otthoni kiegészítéseként.

szelektív ingeráram

Bejelentkezés


Hétköznap reggel 8:00-tól este 20:00 -ig és szombaton.
Telefonon:
+36 1 44 33 433
vagy

Akár mára, holnapra vagy szombatra vasárnapra is tudunk időpontot adni

Budapesti Mozgásszervi Magánrendelő

Kérjen időpontot telefonon!

Minél gyorsabban szeretne időpontot szakrendeléseinkre? Hívjon minket most!

Budai rendelő: +36 (1) 44-33-433

Pesti rendelő: +36 (1) 44-33-433

Budapesti Mozgásszervi Magánrendelő

Válasszon orvost!

Szeretné Ön kiválasztani kezelőorvosát? Tekintse meg budai és pesti óbudai rendelőnkben dolgozó orvosainkat és terapeutáinkat, és vegye fel vele közvetlenül a kapcsolatot!

Budapesti Mozgásszervi Magánrendelő

Kövess minket a közösségi médiában!

Budapesti Mozgásszervi Magánrendelő Logo

Budapesti Mozgásszervi Magánrendelő

+36 1 44 33 433 telefonszámon, a hétköznap 8:00 - este 20:00 -ig a munkatársaink fogadják hívását, vagy visszahívják Önt.

You have Successfully Subscribed!

Budapesti Mozgásszervi Magánrendelő Logo

Budapesti Mozgásszervi Magánrendelő

Szakorvosok válaszolnak kérdésére. 

You have Successfully Subscribed!

Budapesti Mozgásszervi Magánrendelő Logo

Betegbiztonsági protokoll a Budapesti Mozgásszervi Magánrendelőben

Rendelőinkben maximálisan eleget teszünk az aktuális rendelkezéseknek, hogy a koronavírus elleni védekezést biztosítsuk mindenkinek

You have Successfully Subscribed!

Budapesti Mozgásszervi Magánrendelő Logo

NYITVA VAGYUNK - számíthat ránk!A járványhelyzet ellenére magánrendelőink Budapest mindhárom helyszínén változatlanul nyitva tartanak.

A biztonsági és higiéniai előírások legszigorúbb betartásával, biztonságos környezetben várjuk pácienseinket személyes orvosi vizsgálatra, fizioterápiás kezelésre és gyógymasszázsra!

 

Otthonról is elérhető online szolgáltatásokat vezettünk be: online szakorvosi konzultációt és online gyógytornát, így karantén esetén is segítünk mozgásszervi panaszán!

You have Successfully Subscribed!