Budapesti Mozgásszervi Magánrendelő

BMM a mozgásszervi szakértő! +36 (1) 44-33-433 Bejelentkezés hétköznap és szombaton 8:00- este 20:00-ig . bejelentkezes@bmm.hu

Perifériás idegmobilizáció


  • Mit jelent a perifériás idegmobilizáció?
  • Milyen probléma esetén alkalmazzuk a perifériás idegmobilizációt?
  • Milyen hatás érhető el perifériás idegmobilizációval?
  • Milyen pácienseknek ajánljuk?
  • Mi a perifériás idegmobilizáció lényege?
Bejelentkezés

8:00 - 20:00 telefonon
hétvégén is

Sándor Dorottya

Sándor Dorottya

Gyógytornász-fizioterapeuta

Budapesti Mozgásszervi Magánrendelő

Mit jelent a perifériás idegmobilizáció?


Neurodinamika technika alatt értjük azt a terápiás módszert, amelynek a célja a letapadt, vagy nyomás alá került idegek felszabadítása. A gyógytornász speciális fogásokat alkalmaz, hogy megállapítsa pontosan, hogy melyik ideg, és melyik részén került nyomás alá. Ezt követően terápiás fogásokat végez a páciens gerincének, és végtagjainak mozgatása révén, hogy enyhítse a zsibbadást, fájdalmat, mozgásbeszűkülést, izomgörcsöt, diszkomfort érzést.

Milyen probléma esetén alkalmazzuk a perifériás idegmobilizációt?


Perifériás idegek tekintjük azokat az idegszálakat, amelyek a gerincvelőből kilépve beidegzik a testünket. A gerincvelőből kilépve úgynevezett fonatokat alkotnak egymással, vagy egyenesen belefutnak egyes izmokba. A perifériás idegek hosszú utat tesznek meg, amíg elérik a céljukat, vagyis az általuk beidegzett testrészt. Eközben áthaladnak az izmok és csontok által alkotott alagutakon, és áthidalnak különböző ízületeket.
Lefutásuk mentén sérülhetnek, elnyomódhatnak. Ilyenkor fájdalom, zsibbadás jelentkezik az általuk ellátott területen. Ilyen esetben lehet hasznos terápiás eljárás a perifériás idegmobilizációs kezelés.

Milyen hatás érhető el perifériás idegmobilizációval?


Amennyiben sikeresen megállapította a gyógytornász a probléma helyét, és végrehajtotta a páciens számára személyre szabott terápiát, azonnal csökkenhetnek az elnyomott ideg miatt jelentkező zsibbadás és fájdalom érzet. Az elért hatás fenntartásának érdekében a páciensek kapnak otthon végezhető gyakorlatokat.

Milyen pácienseknek ajánljuk?


A neurodinamika technikát azoknak a pácienseknek ajánljuk, akiknek:

    • gerincproblémája miatt zsibbadás, és fájdalom jelentkezik a végtagjaikban. Ezek a tünetek nyaki, valamint ágyéki gerinc panaszok esetén, porckorong problémák esetén gyakorinak számítanak.
    • rossz testtartás következtében, vagy túlzott megterhelést követően úgynevezett alagút szindrómát állapított meg náluk reumatológus, vagy ortopéd szakorvos.

 

Mi a perifériás idegmobilizáció lényege?


A perifériás idegmobilizációval a becsípődött, letapadt idegeket szabadítjuk fel a kompresszió alólAdaptált technikával normalizálható az ideg mozgékonysága, így csökkenthető a fájdalom, helyreállítva a funkciót. Ehhez önterápiás, otthon végezhető mozdulatsorok is társulnak, melyek proximal, vagy distal felől mobilizálják az ideget, mindig a vizsgálati eredménytől függően (Sliding-technika).

Milyen probléma esetén alkalmazzuk a perifériás idegmobilizációt?


Perifériás idegek ellátási területén kialakult fájdalmak, érzészavarok kezelésére, főként gerincműtétet, illetve porckorong problémákat követően (letapadt ideggyök), hegek, gyulladás, kemoterápia után; TOS, Carpal- tunnel illetve egyéb alagútszindrómák fennállásakor.

Akár mára, holnapra vagy szombatra vasárnapra is tudunk időpontot adni

Tatai Krisztina

Tatai Krisztina

Gyógytornász-fizioterapeuta

Szladicsné Ocskay Annamária

Szladicsné Ocskay Annamária

Gyógytornász-fizioterapeuta

Szabó Loránd Domokos

Szabó Loránd Domokos

Gyógytornász – fizioterapeuta

Nagy Gabriella

Nagy Gabriella

Gyógytornász-fizioterapeuta

Budapesti Mozgásszervi Magánrendelő
Kérjen időpontot telefonon!

Minél gyorsabban szeretne időpontot szakrendeléseinkre? Hívjon minket most!

Budai rendelő: +36 (1) 44-33-433

Pesti rendelő: +36 (1) 44-33-433

Budapesti Mozgásszervi Magánrendelő
Válasszon orvost!

Szeretné Ön kiválasztani kezelőorvosát? Tekintse meg budai és pesti óbudai rendelőnkben dolgozó orvosainkat és terapeutáinkat, és vegye fel vele közvetlenül a kapcsolatot!

Budapesti Mozgásszervi Magánrendelő

Kövess minket a közösségi médiában!