Oldal kiválasztása

McKenzie gyógytorna


“Egy napot sem kell várnia. A BMM vállalja, hogy 19 órán belül mozgásszervi szakorvos megvizsgálja hirtelen kialakult ízületi panaszait és elkezdi a kezelést!”

Bejelentkezés

7:00 - 20:00 telefonon
hétvégén is

Szabóné Bora Csilla

Szabóné Bora Csilla

Gyógytornász-fizioterapeuta

Sándor Dorottya Lilla

Sándor Dorottya Lilla

Gyógytornász-fizioterapeuta

Mit jelent a McKenzie gyógytorna?


McKenzie gyógytorna módszer a gerincproblémák speciális vizsgálati és kezelési rendszere, amely világszerte az egyik legelterjedtebb gerinckezelési eljárás. A módszer egy aktív mozgásterápiára (gyógytornára) épülő rendszer, amely a páciens által önállóan kivitelezhető gyakorlatokat hangsúlyozza. Ezen gyakorlatokkal a beteg saját maga képes befolyásolni fájdalmát és a probléma kimenetelét. A terápiát személyre szabottan, az egyedi problémákhoz és a páciens elvárásaihoz igazítjuk a leghatásosabb gyógymód érdekében.

McKenzie gyógytrona

Hogyan épül fel a McKenzie módszer?


A módszer egy aktív mozgásterápiára (gyógytornára) épülő rendszer, amely a páciens által önállóan kivitelezhető gyakorlatokat hangsúlyozza. A betanult gyakorlatokkal a beteg saját maga képes kontrollálni fájdalmát és a probléma kimenetelét. A beteg tehát nem passzív alanya a kezeléseknek, hanem abban aktívan részt vesz. Az otthonra adott, könnyen elsajátítható gyógytorna gyakorlatok, és az ergonómiai tanácsok a terápia szerves részéi, nagyban hozzájárulnak annak sikeréhez, a gyógyuláshoz. A McKenzie módszer szakszerű alkalmazásával elkerülhető a probléma kiújulása és gyakran a műtéti beavatkozás is.

Miből áll a McKenzie módszer?


Az első alkalmat egy alapos mozgásszervi vizsgálattal, úgy nevezett állapotfelméréssel kezdi a terapeuta, mely során fény derül a fájdalom okára. A felmérés keretében a beteg meghatározott mozdulatokat és testhelyzeteket ismétel, figyelve közben a fájdalomra gyakorolt hatást. Ez alapján állítható össze a személyre szabott, leghatékonyabb kezelési program.

Mi a McKenzie módszer lényege??


A módszert Robin McKenzie, új-zélandi gyógytornász dolgozta ki, amelyet napjainkban a világ 40 országában alkalmaznak sikerrel. A Szevermed Mozgásszervi Központ Magyarország McKenzie-rendelője. Vezető gyógytornászunk, Pető Éva, a magyarországi McKenzie tanfolyamok szervezője is.

Milyen probléma esetén ajánlott a McKenzie módszer alkalmazása?


Elsősorban gerincsérv esetén, valamint akut gerincfájdalmak (cervicalis, thoracalis, lumbalis szinten) ellátásában, kezelésében ez az elsőként alkalmazandó mozgásprogram.

A terápia a discus problémákat (discus protrusio, discus prolapsus, discus hernia), a gerinctartási problémákat, továbbá a végtagízületek problémáit is orvosolja.

Tatai Krisztina

Tatai Krisztina

Gyógytornász-fizioterapeuta

Akár mára, holnapra vagy szombatra vasárnapra is tudunk időpontot adni

Kérjen időpontot telefonon!

Minél gyorsabban szeretne időpontot szakrendeléseinkre? Hívjon minket most!

Budai rendelő: +36 (1) 44-33-433

Pesti rendelő: +36 (1) 44-33-433

Válasszon orvost!

Szeretné Ön kiválasztani kezelőorvosát? Tekintse meg budai és pesti óbudai rendelőnkben dolgozó orvosainkat és terapeutáinkat, és vegye fel vele közvetlenül a kapcsolatot!

Budapesti Mozgásszervi Magánrendelő Logo

Budapesti Mozgásszervi Magánrendelő

+36 1 44 33 433 telefonszámon, a hétköznap 8:00 - este 20:00 -ig a munkatársaink fogadják hívását, vagy visszahívják Önt.

You have Successfully Subscribed!

Budapesti Mozgásszervi Magánrendelő Logo

Budapesti Mozgásszervi Magánrendelő

Szakorvosok válaszolnak kérdésére. 

You have Successfully Subscribed!

Budapesti Mozgásszervi Magánrendelő Logo

Nyitva vagyunk!


Bejelentkezés: +36 1 44 33 433


BÁTRAN JÖHET HOZZÁNK! ViGYÁZUNK EGYMÁSRA!

Dr. Moravcsik Bence Balázs
BMM orvosigazgató

You have Successfully Subscribed!