Budapesti Mozgásszervi Magánrendelő

BMM a mozgásszervi szakértő! +36 (1) 44-33-433 Bejelentkezés hétköznap és szombaton 8:00- este 20:00-ig . bejelentkezes@bmm.hu

McKenzie gyógytorna


“Egy napot sem kell várnia. A BMM vállalja, hogy 19 órán belül mozgásszervi szakorvos megvizsgálja hirtelen kialakult ízületi panaszait és elkezdi a kezelést!”

Bejelentkezés

8:00 - 20:00 telefonon
hétvégén is

Szabóné Bora Csilla

Szabóné Bora Csilla

Gyógytornász-fizioterapeuta

Sándor Dorottya Lilla

Sándor Dorottya Lilla

Gyógytornász-fizioterapeuta

Mit jelent a McKenzie gyógytorna?


McKenzie gyógytorna módszer a gerincproblémák speciális vizsgálati és kezelési rendszere, amely világszerte az egyik legelterjedtebb gerinckezelési eljárás. A módszer egy aktív mozgásterápiára (gyógytornára) épülő rendszer, amely a páciens által önállóan kivitelezhető gyakorlatokat hangsúlyozza. Ezen gyakorlatokkal a beteg saját maga képes befolyásolni fájdalmát és a probléma kimenetelét. A terápiát személyre szabottan, az egyedi problémákhoz és a páciens elvárásaihoz igazítjuk a leghatásosabb gyógymód érdekében.

McKenzie gyógytrona

Hogyan épül fel a McKenzie módszer?


A módszer egy aktív mozgásterápiára (gyógytornára) épülő rendszer, amely a páciens által önállóan kivitelezhető gyakorlatokat hangsúlyozza. A betanult gyakorlatokkal a beteg saját maga képes kontrollálni fájdalmát és a probléma kimenetelét. A beteg tehát nem passzív alanya a kezeléseknek, hanem abban aktívan részt vesz. Az otthonra adott, könnyen elsajátítható gyógytorna gyakorlatok, és az ergonómiai tanácsok a terápia szerves részéi, nagyban hozzájárulnak annak sikeréhez, a gyógyuláshoz. A McKenzie módszer szakszerű alkalmazásával elkerülhető a probléma kiújulása és gyakran a műtéti beavatkozás is.

Miből áll a McKenzie módszer?


Az első alkalmat egy alapos mozgásszervi vizsgálattal, úgy nevezett állapotfelméréssel kezdi a terapeuta, mely során fény derül a fájdalom okára. A felmérés keretében a beteg meghatározott mozdulatokat és testhelyzeteket ismétel, figyelve közben a fájdalomra gyakorolt hatást. Ez alapján állítható össze a személyre szabott, leghatékonyabb kezelési program.

Mi a McKenzie módszer lényege??


A módszert Robin McKenzie, új-zélandi gyógytornász dolgozta ki, amelyet napjainkban a világ 40 országában alkalmaznak sikerrel. A Szevermed Mozgásszervi Központ Magyarország McKenzie-rendelője. Vezető gyógytornászunk, Pető Éva, a magyarországi McKenzie tanfolyamok szervezője is.

Milyen probléma esetén ajánlott a McKenzie módszer alkalmazása?


Elsősorban gerincsérv esetén, valamint akut gerincfájdalmak (cervicalis, thoracalis, lumbalis szinten) ellátásában, kezelésében ez az elsőként alkalmazandó mozgásprogram.

A terápia a discus problémákat (discus protrusio, discus prolapsus, discus hernia), a gerinctartási problémákat, továbbá a végtagízületek problémáit is orvosolja.

Tatai Krisztina

Tatai Krisztina

Gyógytornász-fizioterapeuta

Akár mára, holnapra vagy szombatra vasárnapra is tudunk időpontot adni

Budapesti Mozgásszervi Magánrendelő
Kérjen időpontot telefonon!

Minél gyorsabban szeretne időpontot szakrendeléseinkre? Hívjon minket most!

Budai rendelő: +36 (1) 44-33-433

Pesti rendelő: +36 (1) 44-33-433

Budapesti Mozgásszervi Magánrendelő
Válasszon orvost!

Szeretné Ön kiválasztani kezelőorvosát? Tekintse meg budai és pesti óbudai rendelőnkben dolgozó orvosainkat és terapeutáinkat, és vegye fel vele közvetlenül a kapcsolatot!

Budapesti Mozgásszervi Magánrendelő

Kövess minket a közösségi médiában!