Intimtorna

Visszahívást kérek !

Az intimtorna az úgynevezett PC izmokat, azaz a medencefenék izomkötegeit dolgoztatja meg. A gyakorlatok otthon vagy munka közben, néhány perc alatt végezhetőek, nagyon fontos azonban, hogy szakszerűen végezzük őket.

Közismert a PC izom állapotának tesztelési módja: a WC-n ülve próbáljuk meg izmaink összehúzásával visszatartani vizeletünket, majd újra engedjük el az izmokat. Ezt azonban csak az izmok megéreztetésére használhatjuk, gyakori alkalmazása megbonthatja a vizelés során lezajló reflexköröket!

Az intimtorna esetén kiemelt fontossága van a precíz kivitelezésnek. A kevesebb, de megfelelően végzett gyakorlatok ugyanis hatásosabbak, mint ha sokat, de nem helyesen csinálunk belőlük, sőt ezek akár kárt is tehetnek egészségünkben. Ezért mindenképpen fontos betanuláskor képzett trénerhez fordulni, aki szakszerűen megismertet bennünket a gyakorlatok részleteivel.

Az intimtorna gyakorlatai bárki számára megtanulhatóak, és rengeteg pozitív következménnyel járnak:

Szülés előtt

A gyakorlatok segítenek a medencefenék izmainak, a gátizomnak felkészülni. A tudatos gyakorlás szüléskor is megkönnyíti az alsó izmok ellazítását. 

Szülés után

Szülés után a gátizom erősítésére kiváló gyakorlat. Ha gátmetszés történt, akkor különösen, de egyébként is sokat segít a szülés folyamán kitágult izomkötegek rehabilitációjában. 

Inkontinencia 

Szülés után, vagy idősebb korban gyakori jelenség a vizelet-visszatartási probléma. Ennek oka szintén a medencefenék izmok elgyengülése. Néhány hét gyakorlással a kellemetlen tünetek általában teljes egészében eltűnnek, mivel a gyakorlatok következtében megerősödik a húgycső záróizma is. 

Hüvelyi orgazmus

A gyakorlatok végzése növeli a nők hüvelyi orgazmusra való képességét. Ha megfelelően eddzük PC izmainkat, akár 1 hónap múlva tapasztalhatjuk már, hogy orgazmusunk erősebb, mint korábban volt. Ha pedig korábban nem voltunk képesek a hüvelyi orgazmusra, akkor ezáltal végre lehetségessé válik annak megtapasztalása is. 

Menstruáció

Ha megfelelően végezzük a gyakorlatokat, akkor néhány hónap elteltével tapasztalhatjuk, hogy korábban kifejezetten erős és fájdalmas menstruációs görcseink enyhülnek. Köszönhető ez egyrészt annak, hogy sokat javul a belső szervek energia- és vérellátása. Másrészt köszönhető annak is, hogy megtanultuk tudatosan megfeszíteni és ellazítani az izmainkat. Főleg ez utóbbi nagy segítségünkre lesz a menstruációs fájdalmak csökkentésében. 

Női betegségek 

A gyakorlatok folyamatos végzése csökkenti a nőgyógyászati, elsősorban a gyulladásos betegségek előfordulását, mivel kevesebb fertőzés juthat be a szervezetbe. A torna nagyon hatékony a hasi szerveink megsüllyedése esetén is, hiszen a megerősödött medenceizmok képesek lesznek a helyükön tartani a szerveket. 

Fogamzó képesség 

Az intim torna hatalmas eredménye az is, hogy a gyakorlatok hatására nő a teherbeesés lehetősége, mivel a gyakorlatok nagyban hozzájárulnak a medencei szervek működésének javulásához, és megfelelő energiaellátásához.

  Magánrendelőnkben Volter Imola szakképzett gyógytornászunk 60 perces, egyéni foglalkozások keretében tart intimtornát minden érdeklődő hölgy és kismama számára!

  Budapesti Mozgásszervi Magánrendelő bejelentkezés telefonon: +36-1-44-33-433

  Kérjen időpontot telefonon

  Minél gyorsabban szeretne időpontot szakrendeléseinkre? Hívjon minket most!

  Budai rendelő: +36 (1) 44-33-433

  Pesti rendelő: +36 (1) 44-33-433

  Közvetlen orvosválasztás!

  Közvetlen orvosválasztás

  Szeretné Ön kiválasztani kezelőorvosát? Tekintse meg budai és pesti rendelőnkben dolgozó orvosainkat és terapeutáinkat, és vegye fel vele közvetlenül a kapcsolatot!

  Kérdezzen szakorvosainktól. Budapesti Mozgásszervi Magánrendelő tel:+3614433433

  Kérdezzen orvosainktól

  Fájdalom gyötri, de nem biztos a kiváltó okokban? Szeretné tudni panaszait milyen kezeléssekkel szüntethetné meg?
  Írjon nekünk és szakorvosaink válaszolnak!

  Pin It on Pinterest

  Share This