Felkészítő kismama torna

Visszahívást kérek !

A várandósság 9 hónapja, valamint maga a szülés folyamata extrém megterhelést jelent minden nő szervezete számára. Kiváltképp igaz ez a mozgás-szervrendszerre: az izmokra és ízületekre. A változások sajnos komoly panaszokkal is járhatnak, melyek az anyuka és akár a kisbaba egészségére is negatív hatással lehetnek. Ezek elkerülése céljából ajánlott kismama felkészítő tornát végezni rendszeresen, mely a megterhelt izmok erősítését szolgálja, valamint felkészíti a testet a szülésre.

 

Kiknek ajánlott a felkészítő kismama torna?

1. Azon hölgyek számára, akik még nem várandósak, azonban a közeljövőben családalapítást terveznek. Sokan nem tudják, de erősen ajánlott testünk felkészítése már ebben a szakaszban. Hiszen izomzatunk ilyenkor még bátran terhelhető és sokkal jobban fejleszthető, mint a várandósság alatt. Kisbabát tervező hölgyek számára kiemelt szerepet kap az intimtorna, mely akár a fogamzást is elősegítheti.

2. Az első trimeszterben olyan kismamák számára, akik korábban is aktívan sportoltak, esetleg valamilyen mozgásszervi probléma miatt gyógytornára jártak. Esetükben ugyanis az izomrendszer folyamatos terheléshez van szoktatva, melynek teljes hanyagolása komoly panaszokat is okozhat. A korábbi sporttevékenység és a gyógytorna természetesen nem folytatható, azonban ajánlott az olyan kontrollált mozgásforma rendszeres végzése, mely nem hagyja az izomrendszert visszafejlődni, azonban nem jelent túlzott megterhelést sem. A gyógytornász szakember által vezetett személyre szabott kismama torna ezt tudja biztosítani.

3. A 12. terhességi hetet betöltött kismamák számára. Az első 3 hónap után az izomrendszer újra jobban terhelhető és végre megkezdhető a test felkészítése az elkövetkező változásokra, valamint magára a szülésre. A kismamatorna foglalkozások során a leendő anyukákat nem csak a mozgás-szervrendszeri változásokra, hanem az egyéb hormonális és pszichés kihívásokra is igyekszünk felkészíteni. A mozgásterápia kiváló módszer a testkép fejlesztésre, az önkontroll-fejlesztésre, a hangulatingadozások csökkentésére, valamint a fájdalmas mozgásszervi panaszok elkerülésére is. A rendszeresen tornázó kismamák tájékozottabbak a saját testüket és kisbabájuk fejlődését illetően is, így magabiztosabbak és képesek pozitívabban hozzáállni a felmerülő nehézségekhez is. Továbbá a várandósság hónapjai során felszedett súlytöbblet is sokkal kevésbé megterhelő számukra és a szülés után könnyebben is leadható.

 

Miből áll a felkészítő kismama torna?

– Core-izmozat, azaz a törzsizomzat erősítése, fejlesztése
– A helyes testtartás megtanítása és gyakorlása
– Medencefenék tréning
– Ismerkedés a gátizom tornával
– Testkép-fejlesztés
– Relaxációs és légzőtechnikák elsajátítása
– Az esetlegesen kialakult vagy kialakuló mozgásszervi panaszok célzott kezelése (pl. derékfájás, nyaki fájdalmak, végtag fájdalmak, lábdagadás, stb.)

 

  A felkészítő kismama torna elérhető egyéni és kis csoportos foglalkozás formájában is.

  Kiscsoportos (2-3 fő) foglalkozásainkat, azok számára ajánljuk, akik a várandósság hasonló időszakában járnak (esetleg mindannyian előtte állnak még), és nem küzdenek mozgásszervi panaszokkal.

  Azon kismamák számára, akiknél már kialakult valamilyen panasz vagy fájdalom, minden esetben csak az egyéni foglalkozásainkat ajánljuk! A foglalkozás számukra egy alapos állapot felméréssel kezdődik, mely a torna alapját fogja képezni. A panaszok kezelésére több speciális módszert alkalmazunk , melyeket kizárólag személyre szabottan lehetséges használni.

   

  Speciális fájdalomcsillapító terápiás módszereink:

  – Kinezio-tape szalag felragasztása
  – TENS kezelés
  – Ultrahang terápiás kezelés
  – Egyénre szabott speciális gyógytorna gyakorlatok

  Budapesti Mozgásszervi Magánrendelő bejelentkezés telefonon: +36-1-44-33-433

  Kérjen időpontot telefonon

  Minél gyorsabban szeretne időpontot szakrendeléseinkre? Hívjon minket most!

  Budai rendelő: +36 (1) 44-33-433

  Pesti rendelő: +36 (1) 44-33-433

  Közvetlen orvosválasztás!

  Közvetlen orvosválasztás

  Szeretné Ön kiválasztani kezelőorvosát? Tekintse meg budai és pesti rendelőnkben dolgozó orvosainkat és terapeutáinkat, és vegye fel vele közvetlenül a kapcsolatot!

  Kérdezzen szakorvosainktól. Budapesti Mozgásszervi Magánrendelő tel:+3614433433

  Kérdezzen orvosainktól

  Fájdalom gyötri, de nem biztos a kiváltó okokban? Szeretné tudni panaszait milyen kezeléssekkel szüntethetné meg?
  Írjon nekünk és szakorvosaink válaszolnak!

  Pin It on Pinterest

  Share This