Oldal kiválasztása

Hogyan használd az SMR hengert?


  • Mi az SMR henger?
  • Mire jó az SMR henger?
  • Milyen következményei lehetnek a rossz tartásnak?
  • Hogyan hat az SMR henger?
  • Kinek ajánljuk az SMR hengert?

Bejelentkezés

8:00 - 20:00 telefonon
hétvégén is

Darányi Dominika

Darányi Dominika

Gyógymasszőr

Takács Viktória

Takács Viktória

Gyógymasszőr

Mi az SMR henger?


Az olyan keményhabból készült hengereket nevezzük SMR hengernek, ami alkalmas arra, hogy saját magunkat tudjuk masszírozni. A nevét is erről kapta, SMR (self-myofascial-release), azaz önmasszázs. Ezek lehetnek sima, vagy bütykös/tüskés felületűek, lehetnek egész kemények vagy puhábbak. Körülbelül 15-20 cm átmérőjű, és 40-100 cm közötti hosszúságúak.

Mire jó az SMR henger?


  • mindennapos izomlazításra,
  • edzés előtti bemelegítésre, és ,
  • edzés utáni regenerálásra is használható. ,

Milyen következményei lehetnek a rossz tartásnak?


A megterhelő, vagy monoton fizikai munka, illetve az irodai ülőmunka következményei az állandóan fáradt, folyamatos feszülésben lévő izomcsoportok kialakulása. Ezek főként a test hátsó felén alakulnak ki, mintegy kompenzálva a természetes, előre irányuló mozgást, görnyedést, kezeinkkel végzett munkát. Így a combfeszítőnk, a derék és mélyhátizmaink, csuklyás és nyakizmaink könnyen merevvé válnak, és nagyon hosszú feszülésük miatt akár meg is rövidülhetnek.

Ezek aztán különféle mozgásváltozásokat és ferde testtartást okoznak, ami miatt a csontjaink, ízületeink más terhelést kapnak, ez pedig meszesedést, kopást, sérvet okozhat. Könnyű tehát belátnunk, hogy az izmaink mozgatása, edzése, és folyamatos lazítása milyen fontos! Sajnos nem mindenki számára elérhető a rendszeres masszőri kezelés, de az SMR hengerrel hatékonyan segíthetünk magunknak a különböző izomfájdalmak enyhítésében.

Hogyan hat az SMR henger?


Az izomszövetben a megerőltető terhelés hatására (ez lehet a folyamatos ülő pozíció vagy akár a stressz is!) csomók, állandó feszülésben lévő területek alakulnak ki. Ezek aztán helyi, vagy akár kisugárzó fájdalmat is okozhatnak. A testünk egyik nagyon hasznos reflexe, hogy ezeket a pontokra, ha nyomást gyakorlunk, akkor a fájdalom megszüntetése érdekében a szervezetünk kilazítja azt az izomterületet. Természetesen nem egyik pillanatról a másikra tud ez végbemenni, hanem fokozatosan.

Erre a nyomásgyakorlásra az egyik legjobb eszköz az SMR henger. Saját testsúlyunk erejével tudunk a megfelelő helyen masszírozni, és a megfelelő technikákkal könnyen tudjuk a nyomás erősségét és intenzitását is szabályozni. Az izomszövet, és az azt körülvevő izompólya az SMR hengeren LASSAN (!) gördülve szétnyomódik, a lassú nyomásváltozástól nyúlnak, lazulnak, megszűnik a bennük lévő feszültség, a csomók kiengednek.

Kinek ajánljuk az SMR hengert?


Az SMR hengert nagyon széleskörűen lehet alkalmazni, így megfelelő használattal szinte mindenkinek ajánlható, akinek izomfájdalmai jelentkeznek, sportol, rendszeres fizikai munkát végzéstől, vagy csak szeretne lazább izomzatot a könnyebb mozgás érdekében.

Munkavégzésből adódó hát-gerinc-nyak-váll fájdalmak kezelésére napi szinten használhatjuk, akár a munkavégzés szünetében is szánhatunk rá 5-10 percet. A gyakorlatok könnyen és kis helyigénnyel elvégezhetők, akár munkaruhában, akár elegáns öltözetben is. Amatőr és profi sportolók számára az edzés előtti bemelegítésnél hasznos eszköz, az izompólya lazításával és vérkeringésének serkentésével megelőzhetők a sérülések, szakadások. Az edzés utáni hengerezés pedig segít a gyorsabb regenerációban, és az izomláz elkerülésében.

Ha az SMR hengerrel nem ért el sikereket, panaszai nem enyhülnek, akkor keresse fel gyógymasszőrünket, aki segít megszüntetni az állandó fájdalmakat.

Akár mára, holnapra vagy szombatra vasárnapra is tudunk időpontot adni

Budapesti Mozgásszervi Magánrendelő

Kérjen időpontot telefonon!

Minél gyorsabban szeretne időpontot szakrendeléseinkre? Hívjon minket most!

Budai rendelő: +36 (1) 44-33-433

Pesti rendelő: +36 (1) 44-33-433

Budapesti Mozgásszervi Magánrendelő

Válasszon orvost!

Szeretné Ön kiválasztani kezelőorvosát? Tekintse meg budai és pesti óbudai rendelőnkben dolgozó orvosainkat és terapeutáinkat, és vegye fel vele közvetlenül a kapcsolatot!

Budapesti Mozgásszervi Magánrendelő
Budapesti Mozgásszervi Magánrendelő Logo

Budapesti Mozgásszervi Magánrendelő

+36 1 44 33 433 telefonszámon, a hétköznap 8:00 - este 20:00 -ig a munkatársaink fogadják hívását, vagy visszahívják Önt.

You have Successfully Subscribed!

Budapesti Mozgásszervi Magánrendelő Logo

Budapesti Mozgásszervi Magánrendelő

Szakorvosok válaszolnak kérdésére. 

You have Successfully Subscribed!