Budapesti Mozgásszervi Magánrendelő

BMM a mozgásszervi szakértő! +36 (1) 44-33-433 Bejelentkezés hétköznap és szombaton 8:00- este 20:00-ig . bejelentkezes@bmm.hu

Vélemény az Online Gyógytornáról

Amióta otthonról dolgozik Önnek is különféle mozgásszervi fájdalmai jelentkeznek? Esetlegesen nyaki, háti, deréktájéki vagy csukló ízületi fájdalmai vannak? Sok ülés után azt érzi, hogy „be kell mozgatnia” a végtagjait vagy esetleg zsibbadást tapasztal? Reggelente nehezen ébred ízületi „merevség” érzete miatt? A vírusnak köszönhetően nem mer közösségbe menni, így napjának nagy részét otthon tölti? Úgy gondolja, hogy jó volna végre fájdalom nélkül élni vagy akár megelőzni azt?

Ha a fenti kérdések közül legalább egyre IGEN-nel válaszolt olvassa végig az alábbi, páciensükkel készült riportot, amelyet Kocsis Kata gyógytornászunk készített.

Bejelentkezés


Hétköznap reggel 8:00-tól este 20:00 -ig és szombaton.
Telefonon:
+36 1 44 33 433
vagy

Marcsik Martin a bécsi Vasko+Partner Ingenieure Ziviltechniker für Bauwesen und Verfahrenstechnik GesmbH-nál dolgozik, jelenleg a koronavírus miatt otthonról. Munkája mellett mesterképzését a Technische Universität Wien végzős építőmérnök szakos hallgatójaként abszolválja. Napjának nagy részét a munkája és az egyetemi órák miatt számítógép előtt tölti, éppen ezért kifejezetten fontosnak tartja a testmozgást. Ennek köszönhetően hetente 3-4 alkalommal edzőterembe jár, mellette pedig funkcionális edzéseket végez a szabadban és futni is szokott.  A járványügyi intézkedések miatt azonban, erre most korlátozottan van csak lehetősége.

Miért kezdett el online gyógytorna lehetőségek után nézni?

„Jelenleg nem tudok személyesen részt venni az edzéseken, viszont fontosnak tartom az izmaim erejének szinten tartását, illetve tisztában vagyok vele, hogy milyen kóros következményei vannak hosszú távon a sok ülésnek. Szeretném megelőzni a rossz testtartás miatt kialakuló fájdalmakat. Ezek mellett pedig fontos volt számomra az edzések könnyű elérhetősége, és úgy gondolom, a mostani helyzetben kifejezetten fontos, hogy egy valóban szakképzett ember által összeállított gyakorlatsort végezzek.”

Marcsik Martin páciens
 • Facebook
 • Gmail
 • Twitter
 • LinkedIn

Miért pont a Budapesti Mozgásszervi Magánrendelő?

„Egyrészt egyik ismerősöm ajánlotta. Másrészt mérnökként fontosnak tartom a kiemelkedő minőséget és a precizitást, így több egészségközpont, klinika és magánrendelő lehetőségeit is végig néztem, amíg végül a BMM gyógytornászai mellett raktam le a voksomat.”

Miért tartja fontosnak a rendszeres testmozgást?

„Kiskorom óta rendszeresen mozgok, a testmozgás mindig fontos részét alkotta az életemnek: fociztam, eveztem, futottam, kosárlabdáztam és kézilabdáztam is. Mindig szerettem új dolgokkal megismerkedni, így az utóbbi időben táncolni is elkezdtem. A sportnak köszönhetően úgy vélem számos olyan dolgot megtanultam, amit a munkám során és a munkámon kívül is tudok hasznosítani. Többek közt kitartásra nevelt, megtanított csapatban dolgozni és ezek mellett még jó közérzetet is biztosít számomra.

Látom a környezetemben, hogy akik nem végeznek rendszeres testmozgást, mennyi fájdalommal kell mindennap szembenézniük. Éppen ezért ezt szerettem volna mindig is megelőzni, és eddig úgy hiszem sikerrel jártam! A testmozgás mellett a megfelelő étkezésre való odafigyelést is fontosnak tartom.”

Mennyire gondolja nehéznek a tornára való eszközös felkészülést otthonában?

„Email-ben megkaptam a Zoom program linkjét, csak rá kellett kattintani és máris működött. Akik a technikai okok miatt aggódnak, nem szükséges, mert ha bármi nem működne, azonnal segítségükre lesznek és megoldást találnak.

Ezek mellett a legelső órán felmérték milyen tornaeszközök állnak rendelkezésemre, a programot ennek tükrében építették fel. Úgymond abból építkezünk, amim van itthon.”

Mit mondana azoknak, akik szkeptikusak az online edzésekkel/gyógytornával kapcsolatban?

„Mindig az első lépés a legnehezebb, de érdemes esélyt adni a testmozgásnak ezekben a nehéz időkben is. Emellett, a gyógytornászok ugyanúgy, mint élőben is, maximálisan figyelnek ránk, a kamerán keresztül látják, hogy mit csinálunk jól vagy épp nem túl precízen, és azonnal korrigálják, segítenek. Teljes mértékben személyre szabott gyakorlatokat kaptam, figyelnek az igényeimre, a gyakorlatokat pedig utólagosan is, egy videó programon vissza lehet nézni. Bármilyen kérdésem van torna közben is bátran feltehetem azokat. Semmiben sem érzek hiányt!

Kocsis Kata
 • Facebook
 • Gmail
 • Twitter
 • LinkedIn

Kocsis Kata

Gyógytornász

online gyógytorna
 • Facebook
 • Gmail
 • Twitter
 • LinkedIn

Mennyire érzi hatékonynak a gyógytornát ebben a formában?

„Mindig is a személyes kontaktust preferáltam, de jelen helyzetben ez kínálja szerintem a legjobb megoldást, hogy szakértő segítségével tudjunk mozogni (és még az utazással sem megy az idő.) Örülök, hogy a BMM online gyógytornáját választottam, és ajánlom az itteni gyógytornászokat másoknak is. Köszönöm a lehetőséget erre az interjúra!”

.

Részletesebben itt olvashat még az online gyógytornáról:

https://bmm.hu/szakrendelesek/online-gyogytorna-video-konzultacio/

Ha pedig még maradt megválaszolásra váró kérdése keressen fel minket bátran! Szívesen segítünk!

Hisszük, hogy a szabad, fájdalommentes és örömteli mozgás mindenkinek jár!

A Budapesti Mozgásszervi Magánrendelőben a legfelkészültebb ortopéd szakorvosokat és gyógytornászokat, valamint a legmodernebb terápiás kezelési lehetőséget biztosítjuk Önnek. Budapesten – 3 helyszínen is – kellemes környezetben várjuk a hét minden napján.
Bejelentkezni ezen a telefonszámon tud: +36 1 44 33 433

BMM – Kiemelkedő szaktudás, igényes környezet és célzott terápia egy helyen!

Bejelentkezés


Hétköznap reggel 8:00-tól este 20:00 -ig és szombaton.
Telefonon:
+36 1 44 33 433
vagy

Gyógytorna a BMM -ben

Gyógytorna a Budapesti Mozgásszervi Magánrendelőben Ki is az a gyógytornász? A gyógytornász...

Gyógytorna eszközök használata a rehabilitációban

Gyógytorna eszközök használat a rehabilitációban Sporteszközzel tudjuk színesíteni a gyógytorna...

Izomgörcs , mit tegyünk ha jelentkezik?

Izomgörcs , mit tegyünk ha jelentkezik? IzomgörcsAz emberi szervezetben háromféle izomszövet típus...

FDM- Fascia Disztorziós Modell – A Kötőszöveti Torzulások Modellje

A Kötőszöveti Torzulások Modellje FDM - Fascia Disztorziós ModellMi az FDM terápia lényege? Az FDM...

Elkerülhető a szélütést követő bénulás

Ha időben kezelik, elkerülhető a szélütést követő bénulás.Kevés betegség van, ami olyan hirtelen...

Lökéshullám terápia

A lökéshullám terápia, tabletták és krémek nélkül oldja a fájdalmatKorunk népbetegségének...

Reumatoid artritisz – Sokízületi gyulladás

Reumatoid artritisz - Sokízületi gyulladás Oka, tünete, kezeléseMilyen tünetei vannak a sokízületi...

Kalapácsujj

Kalapácsujj Oka, kezeléseMitől alakul ki a kalapácsujj? A kalapácsujj a lábujj egyfajta...

Bütyök

Bütyök mitől alakul ki a bütyök? Hogyan és mitől alakul ki a bütyök? A bütyökre való hajlam...

Sarokfájdalom okai

sarokfájdalom Oka, tünete, kezeléseMilyen tünetei vannak a sarokfájdalomnak? Ha a láb, a talp és a...