Oldal kiválasztása

A lökéshullám terápia,

tabletták és krémek nélkül oldja a fájdalmat

Korunk népbetegségének számítanak a különböző mozgásszervi megbetegedések. A tüneti kezelések helyett érdemes a probléma forrására ható gyógymódot, a lökéshullám terápiát választani.


A túlsúly, az ülőmunka, a mozgásszegény életmód, illetve a számítógép és okostelefon használat mind melegágya a mozgásszervi problémáknak, a nyaki és könyökproblémáknak, derék- és csípőfájásnak. Azonban nem írhatunk mindent ezek számlájára, hiszen akár a rosszul végzett vagy éppen túlzásba vitt sporttevékenység, illetve egy rossz cipő is okozhat térdfájást vagy éppen Achilles ín gyulladását, illetve talpfájdalmat.

Mesterséges hatóanyagok helyett célirányos kezelés

Manapság egyre többen idegenkednek a különböző belsőleg ható gyógyszerek szedésétől, melyek gyomorproblémákat okozhatnak, de nem bíznak a fájdalomcsillapító és gyulladásgátló krémekben sem. Ők azok, akik ezek alternatíváit keresik akkor, amikor mozgásszervi problémákkal küzdenek. Számukra ideális választás a lökéshullám terápia, mely a szervezet öngyógyító folyamatait indítja be káros mellékhatások nélkül. – A lökéshullám terápia egy fizioterápiás módszer, melyet a lágyrész-sérüléseknél, különösen pedig a túlterheléses lágyrész-sérüléseknél alkalmazunk igen hatékonyan. – mondja Dr. Hargitai Gergely ortopéd traumatológus szakorvos, aki azt is elárulta, hogy a terápia a csonttörések elhúzódó gyógyulásában is segít, hiszen gyorsabb munkára készteti a csontsejteket.

  • Facebook
  • Gmail
  • Twitter
  • LinkedIn

A lökéshullám terápia a villám erejével hat, szó szerint

A lökéshullám terápia energiája a természetben is megtalálható, az emberek a villámcsapást követő mennydörgés hangjaként ismerik. Mivel az ultrahangot már régóta használják az orvostudományban gyógyításra és diagnosztikára, kézenfekvő volt, hogy ezeket a hanghullámokat is górcső alá veszik a szakértők, azt vizsgálva, milyen pozitív hatása lehet az emberi testre. A kutatások során kiderült, hogy ha ezt a hullámenergiát a megfelelő helyre irányítják, képes beindítani a szervezet öngyógyítási folyamatait, legyen szó fájdalomcsillapításról, gyulladáscsökkentésről, meszesedésről, vagy ha épp a sarokcsont kinövésére fókuszálnak vele, az elváltozás elbontására. A lökéshullám terápia serkenti a terület vérkeringését, ezáltal felgyorsítja az anyagcserét, így a lerakódott salakanyagok eltávolítását is.

A fájdalomcsillapítás az első és legfontosabb teendő!

Egy fájó végtag, feszülő nyak vagy lüktető váll, könyök az egész napot megkeseríti, a fájdalom csökkenti a koncentrációs képességet, beszűkíti az ízületek mozgását, ráadásul gyakori jelenség, hogy kényszertartást okoz. Ezzel ugyan kikönnyíthető a fájdalmas testrész, de ezzel egy másik izomcsoportot vagy ízületet terhelünk, ami egy idő után ugyanúgy sajogni kezd a túlzott és hirtelen igénybevételtől. Hogy ezt elkerüljük, a legfontosabb a fájdalomcsillapítás. A lökéshullám terápia fókuszálásával épp ezt érjük el.

Csak szakorvosban bízzunk!

Ha pedig enyhül a fájdalom, könnyebb a gyógyulás is. A szakorvos nem csak az első kezelés előtt, hanem minden egyes alkalommal lokalizálja a fájdalom helyét ortopédiai és reumatológiai vizsgálatokkal, hogy pontosan ott kezelje a beteg területet, ahol valóban szükség van rá. Ezután felkeni a kontakt gélt, ami segít eljuttatni a lökéshullám terápia energiáját a probléma forrásához.

Hány kezelésre van szükség?

Ez az első kérdés, amit minden páciens fel szokott tenni, legyen szó bármilyen módszerről. Ahogy minden gyógymód esetében, a lökéshullám terápia eredményessége is nagyban függ a probléma súlyosságától és a páciens egyéni „beállításaitól”, valamint attól, hogy milyen jól reagál és milyen hullámerősséget képes komolyabb fájdalomérzet nélkül elviselni. Mert az igazság az, hogy a kezelés némi fájdalommal jár, hiszen az általunk is használt Swiss DorolClast lökéshullám terápiás készülék nagynyomású levegő segítségével percenként több mint félezer ütést mér a kezelt területre. A kezelés után duzzanat, bőrvörösség és nagy ritkán kisebb véraláfutás is megjelenhet, de ezek az utóhatások néhány nap alatt megszűnnek. – A szövetek gyógyulása a kezeléssorozat végén sem marad abba, jellemzően 2-3 hónapon át folytatódik a gyógyulás. – tudtuk meg Dr. Hargitai Gergelytől, a Budapesti Mozgásszervi Magánrendelő szakorvosától.

Dr.Hargitay Gergely
  • Facebook
  • Gmail
  • Twitter
  • LinkedIn

Dr.Hargitay Gergely

Ortopéd-traumatológus szakorvos

Specialitás: Lökéshullám terápia,

Kiegészítő kezelésekkel még hatékonyabb a lökéshullám terápia

Általánosságban elmondható, hogy ugyan egy-két kezelés után már javulás érzékelhető, de igazi gyógyulást csak a teljes kúra után várhatunk. Természetesen csak és kizárólag nem várható el a lökéshullám terápiától a teljes javulás, nem ritka, hogy ahhoz életmódváltás vagy kiegészítésként gyógytorna, manuál terápia, esetleg Kinezio-Tape szalag felhelyezése is szükséges lehet. Azt is fontos tudni, hogy ha évtizedeken át nem foglalkoztunk egy problémával, akkor még a lökéshullám terápia sem tud csodát tenni!

Mikor nem ajánlott a lökéshullám terápia?

Sajnos, mint minden gyógymódnál, ebben az esetben is megesik, hogy nem alkalmazható a lökéshullám terápia. Ilyen eset például a daganatos megbetegedés, a terhesség és a véralvadási problémák megléte, de nem lehet elvégezni a kezelést a fejen, a gerinc vonalában, a szív, a máj és vese, valamint az ivarszervek, illetve a mell- és hasüregnél sem. Szerencsére azonban ezeken a részeken nincsenek olyan ízületek, amelyek igényelnének ilyen kezelést. Gyerekeknél sem végezhető el a lökéshullám terápia.

Hisszük, hogy a szabad, fájdalommentes és örömteli mozgás mindenkinek jár!

A Budapesti Mozgásszervi Magánrendelőben a legfelkészültebb ortopéd szakorvosokat és gyógytornászokat, valamint a legmodernebb terápiás kezelési lehetőséget biztosítjuk Önnek. Budapesten – 3 helyszínen is – kellemes környezetben várjuk a hét minden napján.
Bejelentkezni ezen a telefonszámon tud: +36 1 44 33 433

BMM – Kiemelkedő szaktudás, igényes környezet és célzott terápia egy helyen!

Bejelentkezés


Hétköznap reggel 8:00-tól este 20:00 -ig és szombaton.
Telefonon:
+36 1 44 33 433
vagy

Gyógytorna a BMM -ben

Gyógytorna a Budapesti Mozgásszervi Magánrendelőben Ki is az a gyógytornász? A gyógytornász...

Gyógytorna eszközök használata a rehabilitációban

Gyógytorna eszközök használat a rehabilitációban Sporteszközzel tudjuk színesíteni a gyógytorna...

Izomgörcs , mit tegyünk ha jelentkezik?

Izomgörcs , mit tegyünk ha jelentkezik? IzomgörcsAz emberi szervezetben háromféle izomszövet típus...

FDM- Fascia Disztorziós Modell – A Kötőszöveti Torzulások Modellje

A Kötőszöveti Torzulások Modellje FDM - Fascia Disztorziós ModellMi az FDM terápia lényege? Az FDM...

Elkerülhető a szélütést követő bénulás

Ha időben kezelik, elkerülhető a szélütést követő bénulás.Kevés betegség van, ami olyan hirtelen...

Lökéshullám terápia

A lökéshullám terápia, tabletták és krémek nélkül oldja a fájdalmatKorunk népbetegségének...

Reumatoid artritisz – Sokízületi gyulladás

Reumatoid artritisz - Sokízületi gyulladás Oka, tünete, kezeléseMilyen tünetei vannak a sokízületi...

Kalapácsujj

Kalapácsujj Oka, kezeléseMitől alakul ki a kalapácsujj? A kalapácsujj a lábujj egyfajta...

Bütyök

Bütyök mitől alakul ki a bütyök? Hogyan és mitől alakul ki a bütyök? A bütyökre való hajlam...

Sarokfájdalom okai

sarokfájdalom Oka, tünete, kezeléseMilyen tünetei vannak a sarokfájdalomnak? Ha a láb, a talp és a...
Budapesti Mozgásszervi Magánrendelő Logo

Budapesti Mozgásszervi Magánrendelő

+36 1 44 33 433 telefonszámon, a hétköznap 8:00 - este 20:00 -ig a munkatársaink fogadják hívását, vagy visszahívják Önt.

You have Successfully Subscribed!

Budapesti Mozgásszervi Magánrendelő Logo

Budapesti Mozgásszervi Magánrendelő

Szakorvosok válaszolnak kérdésére. 

You have Successfully Subscribed!

Budapesti Mozgásszervi Magánrendelő Logo

Hírlevél
feliratkozás

BMM fizikoterápiás hírleveleire itt iratkozhat fel.

You have Successfully Subscribed!

Budapesti Mozgásszervi Magánrendelő Logo

Betegbiztonsági protokoll a Budapesti Mozgásszervi Magánrendelőben

Rendelőinkben maximálisan eleget teszünk az aktuális rendelkezéseknek, hogy a koronavírus elleni védekezést biztosítsuk mindenkinek

You have Successfully Subscribed!

Iratkozzon fel a BMM hírleveleire

You have Successfully Subscribed!